Modellbilderna!

Lägger upp modell för en dag i ett eget inlägg istället :)
Men glöm för allt i världen inte nästa inlägg också! ;)

En vecka går för fort!


Jag hoppas att ni har kollat bilderna i mitt förra inlägg. De visar allt jag och min syster gjorde de dagarna hon var här. Vi hade extremt kul alla dagar. Söndagen var det ju modell för en dag, jag har nu bilderna på datorn, så de kommer i det här inlägget :) På måndagen drog vi upp på stan och shoppade lite, tog lite bilder uppe på stan och sedan på vägen hem köpte vi med oss pizza. Sen hade vi en urmysig tjejkväll med allt som en tjejkväll ska innehålla! :D:D Ni såg ju alla våra extremt fina bilder, hah! Endel inte så fina, men ändå :D

Sen på tisdagen drog vi iväg och letade basketkorg, hittade en i närheten men den sög så vi gick neråt lidl till skolan där och där fanns en asbra, den var dock väldigt hög. Min rygg klarade inte av att spela så länge, så vi tog lite bilder och fjantade oss och sen gick vi hem igen :) Spelade wii och kollade film :)

Onsdagen hann vi inte göra så mycket på eftersom det var hemresa för Madde som gällde då. Så vi gick i lagom tid till bussen och väntade på den, sen drog jag hem och kollade på one tree hill resten av dagen :)

I torsdags gjorde jag inget av det jag skulle göra. Tog en riktig semesterslappardag! Kollade på one tree hill heeela dagen! Det var skönt! Men nu är det inte många avsnitt kvar :(
I fredags kom pappa och hämtade mig vid 11, då hade jag packat och gjort iordning och fixat mig fin, bilden i början är från då, innan pappa hämtade mig. Vi drog ut till Marieberg för att handla, godislagret var vår första anhalt men det var stängt! Sugigt! Så vi tog nästa stopp som var Mediamarkt, vilken stor affär!! Vi orkade inte kolla runt så värst, så gick bara in och köpte det vi skulle ha, eller rättare sagt pappa! Jag köpte inget :)

Sen en snabbis på Marieberg Galleria, jag skulle bara köpa hårspray så det gick fort och sedan handlade vi mat på Coop som behövdes inför fredagen och lördagen som jag skulle vara där :) Vi åkte hem till pappa och började göra iordning maten, men så medan potatisen kokade så bestämde vi oss för att gå ner till midsommarfirandet som de hade på SMU:s sommarhem!

Lotter!!!! Jag älskar lotter :D Innan vi gjorde något annat gick vi till godislotteriet, pappa tog 10 lotter och jag tog 6 lotter. Den första lotten jag öppnade var storvinst, godiskorg nummer 2! Och tredje lotter jag öppnade var godiskorg nummer 4 :D Haha, två storvinster!

Vi gick och umgicks med de pappa kände som var där, satt och tog en fika och pratade en stund, sen gick vi tillbaka till lotteriet, pappa vann två dido chokladförpackningar och en belgisk chokladask och jag vann en dido. Så när vi väl gick hem hade vi lite att släpa på :D

När vi kom tillbaka till pappa så käkade vi sill och kokt potatis med gräddfil och gräslök. SÅÅÅÅ gott! Jag älskart. Eller jag älskar det på midsommarafton, är inte så mycket för det annars, men på midsommarafton är det SÅ gott! Åt massor så jag var proppmätt :D



Sen fixade vi jordgubbstårta att ta med oss på nästa stopp:


Jag är inte så mycket för tårta så till mig fixade vi vispad grädde, jordgubbar och maränger. Allt det tog vi med oss till pappas vänner där vi skulle fira midsommarafton med lite grillat och gott sällskap. Vi var där till 23 på kvällen, hann bara åka en bit innan de ringde och vi skjutsade dom till Vedevåg. Sen åkte vi hemåt, försökte hitta en bra film att kolla på men det fanns inga!

Söndagens spenderades till att handla! Dags för min storhandling som såklart sker varje månad. Men just denna gång var det ju extrapris på Cola! Yes! Länge sen nu! Men nu har jag Cola så det räcker. När jag kom hem igår hade jag 46 liter, nu har jag 42 :D


Pappa skjutsade mig hem och tog även med sig all min reklam som jag inte orkar gå ut med. Det är aslångt bort, hur ska man då orka med återvinning hade dom tänkt sig?! Aja, fyra papperskassar med reklam tog han med sig iaf. :D Han hade nåt ställe där han kunde lämna det som han kunde köra nära med bilen.

Det var skönt att komma hem igår, hemma är alltid bäst. En lugn kväll med one tree hill, som vanligt. ;) Inledde även dagen med det, så kom igång lite sent med det jag skulle göra. Men har iaf diskat och bakat en kaka att ta med till jobbet imorgon. Gjorde även asgod mat, stekt fläskfilé med kokt potatis och sås. Mmm!

Nu tänkte jag att jag skulle sova. Tidigt i säng får det bli, men jobbar dag måndag - torsdag, sen kväll fredag. Tänk att det redan har gått en vecka?! Skulle tagit två veckors semester istället! Aja, bara 9 veckor kvar till nästa semester, dåå är det två veckor!

Tiden går fort när man har kul, och kul har jag haft den här veckan. Får bara hoppas att jag snart får en  tid hos kirurgen så min njursten kan tas bort. Det kunde ta minst en månad. Suck.

Ha det! :)

Systerhäng - i bilder!

Dag 1
Dag 2

Läkarbesök, grillning och modell för en dag!

Tänkte jag skulle passa på att skriva lite här medan Madde sover den sömntutan :) Jag har redan varit vaken en timma, får se när hon vaknar :) Jag försöker vara tyst, men jag kan ju tyvärr inte styra över katterna ;) Men än så länge har dom låtit henne vara ganska bra! Det blev inte så jättesent inatt så borde inte göra något om de råkar väcka henne snart :)

Jag brukar alltid får börja mina bloggar med att det var länge sen jag skrev, och det gör ju också att inläggen blir extremt långa! Men vi börjar vänja oss vid det nu va? Det underlättar iaf med mycket bilder och det är något jag har idag! :)

Senast jag skrev så var jag på dag 6 av 7 av en lång arbetsvecka, det blev dock ingen dag 7 till jobbet, det blev en hemmadag för aj vad ont jag hade i ryggen då. Den bara stegrade mer och mer. Jag kunde inte ligga, stå eller sitta, mådde så illa av smärtan att jag inte kunde äta. Så det blev till att ringa sig sjuk och ringa vårdcentralen. De hade ingen ledig tid på fredagen men fick en på måndagen hos läkaren. Spenderade nästan hela dagen i sängen, sov och försökte slappna av. Hade även huvudvärk, så sovandet var bra. Framåt kvällen hade den värsta smärtan gått över.

Så på lördagen tog jag mig faktiskt iväg med Sonja på stan som planerat. Köpte en grill, fler fotoramar och lite annat tjaffs :) Det var en riktigt bra dag iaf! På söndagen kom Madde, Pappa och Kristian hit på en mysdag!

Jag fick ju börja med att visa upp alla mina ramar och fix som jag gjort hemma :D Sen fixade vi till markisen på balkongen, som förövrigt behöver fixas till igen ;) Jag gjorde marängtårta för att ställa in i kylen till senare:


Sen började vi göra iordning för middagen. Det blev grillspett med potatisgratäng, majskolvar, vitlöksbröd och sallad. Massa gott! Och det var extremt gott att ha ananas på grillspetten, ooh det är en favorit nu! :D Tänkte att bilder bäst kan skriva den dagen som var en riktigt bra dag, så här kommer ett gäng bilder:







Vi hittade till och med en sten som vi perfekt kunde ställa kameran på så alla fick vara med på bild. Det var ju otroligt bra. Och tycker faktiskt bilden blev lyckad :) När vi hade ätit upp maten så grillade Madde och Kristian marshmallows och gjorde smores, jag var inte alls sugen, var fan proppmätt! Sen packade vi in allt och drog ut på baksidan och spelade kubb :)





Lite udda bild på mig och Madde, men aja! Den är fin på något sätt ändå, även fast vi är osminkade och sådär! ;D

Efter fika med marängtårtan när kubben var färdigspelade så åkte dom hemåt. Jag tog det mest lugnt på kvällen, behövde slappna av för att undvika att den värsta smärtan skulle komma tillbaka.

På måndagen var jag hemma från jobbet, smärtan var bättre men inte helt bra och jag skulle ju till läkaren så tänkte att det var lika bra att stanna hemma och satsa på att bli bättre, försöka få svar på vad det kan vara. För en gångs skull så kom jag till en riktigt bra läkare. Fick sitta och vänta en halvtimma efter utsatt tid, men det var det värt. Hon var riktigt bra, hon lyssnade och tog tag i saker. Hon nonchalerade inte mina symptom och tog inte den lätta vägen ut som alla andra verkar ha gjort.

Läkaren misstänker iaf att jag har njursten och att alla de gånger jag varit iväg den senaste tiden och fått antibiotika mot urinvägsinfektion är felaktig diagnos, hon tror inte jag har haft urinvägsinfektion utan att jag haft njursten hela tiden. Så jag fick ett recept på smärtstillande till när jag har som ondast, och fick gå och dra blod ur armen. Det har jag aldrig gjort förut! Även fast det är två veckor sedan idag som jag var iväg så har jag fortfarande blåmärke i armen från dess! Weird! :P

Skulle även invänta en remiss från röntgen för att de ska kunna se om det verkligen är njursten, hon kan ju inte veta säkert. Sedan jag var iväg till läkaren har jag jobbat på, har haft ont till och från varje dag, men tabletterna har faktiskt hjälpt de flesta gångerna vilket är skönt! :)

I tisdags skulle jag ha varit på röntgen, fick ändå en ganska snabb tid. Men i måndags ringde dom och berättade att röntgenapparaten var trasig, så jag var tvungen att vänta till torsdagen. Är inte det typiskt att det blir så?! Det är iaf min otur. Aja. Gick tidigare från jobbet på torsdagen då jag hade tid hos röntgen vid 18.30, fick sitta och vänta en stund. Väl därinne så hade jag ju varit förutseenade med att ta av mig BHn och saker redan, så jag slapp byta om till sjukhuskläder! YES! Åh vad bra jag kände mig då ;)

Fick lägga mig på en smalbrits framför en maskin som såg ut som en stor badring! Sen körde dom in så nästan hela jag låg på andra sidan och så sa sköterskan i en högtalare att jag skulle dra in andan och HÅLLA andan, oooh det var inte det lättaste, man skulle hålla andan medan britsen sakta sakta gick igenom badringen så att hela kroppen röntgades. Det var jag tvungen att göra två gånger och det kändes som jag skulle svimma båda gångerna pga syrebrist :P Men snabbt gick det, på typ 10 minuter var det klart. Och de tror att jag kommer få svar tidigast imorgon tisdag. Vi får se. Hör jag inget imorgon så ringer jag själv :)

I fredags jobbade jag till 19, drog hem och bakade after eight kladdkaka och rocky road. Igår drog jag mig till Örebro. Det var äntligen dags att träffa Carro, Per och Nathalie! Var evigheter sedan! Men schema och tid och sånt har inte riktigt passat för oss, men igår passade det! :) Nathalie stackarn har vattkoppor och hon har seriöst koppor ÖVERALLT! Kan lova att jag inte hade sådär många. Jag hade några stycken bara och det var jobbigt, så jag lider verkligen med henne som har så många. Men hon var duktig ändå :)

Det är alltid lika underbart att vara hemma hos Familjen Tyresgård-Turner! Önskar man kunde ses lite oftare, men förhoppningsvis ska väl det gå bra framöver när Carro kommer vara lite mer hemma, eller hur?! ;) De fick även mer besök under tiden, en kompis till Carro som ville smitta sitt barn med vattkoppor, extremt smart! Eftersom det inte är en farlig sjukdom så är det ju lättare om de har det när de är små och inte kan klia sönder dom så slipper man ärr och inflammerade koppor! :)

Det blev fika och massa prat. En bra dag helt enkelt. Framåt eftermiddagen började jag känna av min rygg igen, egentligen ska man väl säga att jag känner av mig njure, men det låter så fel haha :D Så vi håller oss till ryggen. Så det blev till att ta en tablett. Vid strax efter 4 var det dags för mig att dra mig vidare. Niklas och Sandra var hemma hos Madde så gick dit för att hälsa på dom en stund innan Madde och jag skulle dra vidare hem till mig.

Ryggen blev inte alls bättre, men det var trevligt att få träffa dom. De hade ju så klart jennifer med sig så bilder kanske? Oja! :)




Så söt är hon :) Som vanligt så sov hon bara när hon låg hos mig, helt däckad. Men det gör inte så mycket för hon är så söt. Jag tog Jennifer medan de andra åt eftersom jag inte skulle äta, tog bara några pommes för att ha något att tugga på. Till slut blev det för jobbigt att sitta på en hård stol så blev till att flytta sig till fåtölj. Ryggen bökade med mig konstant. Men lite mer bebismys medan de andra åt jordgubbar och grädde. Sen blev det nog, det var dags att åka hem eftersom vi även skulle handla på Maxi.

Niklas skjutsade oss till Maxi, blev en snabb handling, gick fort tycker jag! Sen åkte vi hemåt. Madde fick övningsköra hem, jag satt bak och hade megaont i ryggen. Vi har väl kommit fram till att övningskörning kanske inte var det smaraste när man har en i baksätet som har ont. Men aja. Hon fick köra lite, kul för henne :) Själv satt jag där bak och grät i tystnad för att inte skrämma min syster, men det gjorde sååååå ont! Kände varenda gupp och sväng. När jag väl kom innanför mina egna dörrar så brast det. Fick panikgråt, inte andas och tårarna bara forsade. Men tog en till tablett och så åt vi lite mat och efter en stund mådde jag faktiskt bättre. Vilket var extremt skönt! :)

Färgade Maddes hår och sedan färgade hon mitt. Maddes hår märks det typ ingen skillnad på förutom på utväxten, måste säga att hennes färg sög. För hon hade hårfärg överallt, men den har liksom inte tagit på något sätt på det håret som var färgat sedan tidigare, bara på utväxten. Typ iaf. Aja. Mitt hår blev bra, som vanligt, jag har inte haft några problem med att färgen inte tar som tur är, peppar peppar. Det blev rött igen, men snart blir det nog att börja kämpa för att färga bort det röda, tror jag. Vi får se.

Blev en sen natt iaf, vid 1 hoppade jag i duschen för att skölja ur min färg, sen gjorde Madde inbakade flätor på mig så att jag skulle vara extra fin igår ;D Vi satte klockan igår på 09.00 så vi skulle hinna med allt. Jag ville ha möjligheten att duscha utifall håret såg hemskt ut. Men det gick att fixa till riktigt bra. Så det slapp jag!

Igår var det då "Modell för en dag" med Madde och Linda. Vi åkte först till fel hotell, men hittade tillslut rätt, vad mycket folk det var där när man kom! Fick fylla i någon blankett, och sen sätta sig och vänta! Väntetid ja det var det, vid varje station, men ja det kunde väl ha varit värre.

Först blev man sminkad av en Make-up artist, den vi var hos var inte alls lätt att prata med, hon gav bara konstiga svar tillbaka, så jag slutade prata med henne. Och tyvärr så sminkade hon inte så jättebra heller. Vilket är tråkigt! Men ja, det dög iaf! Både Madde och jag kände nog att vi skulle tagit med oss iaf Mascara att fylla på med hah! :) När sminkandet var klart så fick man vänta på att bli fotograferad.

Vi tränade lite själva vi:



Andra bilden är finast. Sen fick man börja med att ta bilder sittandes på en pall med en spegel liggandes på bordet. Sen gick man ta helkroppsbild med vit bakgrund och sedan halvkroppsbild med svart bakgrund. Mellan varje fototagningsdel så var det ju väntetid också så klart :D Vi väntade massor och ont i ryggen hade jag. Men igår fick jag skylle mig lite själv, eftersom jag lånade ett par högklackade av madde att fotas i :)

Fick faktiskt några riktigt fina bilder igår, så både Madde och jag bestämde oss för att köpa en litet paket där man fick 3 bilder med på en CD-skiva. Vi tog två bilder var på oss själva och ett varsitt som vi hade på oss två ihop :) Visst, det är lite dyrt med dessa bilder, men det är en kul grej och ni kommer få se att bilderna är riktigt fina. Orkar inte ta fram CD-skivan just nu :)

Nu vaknade Madde minsann. Så det är väl dags för att sluta. Men efter vi var klara igår, så spelade vid Mario Galaxy två nästan hela kvällen. Det är kul!

Yes. Ha det!


Dag 6 av 7.

Ja vad ska man säga om dessa tidiga morgnar. Ingenting antagligen? Det gör ju inte saken bättre att älta dom egentligen. Men tröttsamt är det att vakna 07.20 varje morgon när man egentligen kan sova 1,5 - 2,5 timma till :) Men jaja! Nästa vecka ska jag gå upp tidigare så då klagar jag säkert på att jag måste gå upp för tidigt :P
Idag är det iaf torsdag, dag 6 av 7 i denna veckas arbetsvecka vilket innebär att imorgon fredag är sista dagen innan jag äntligen får ledigt. Och jag ska njuta! Ohja! Blir Karlskogas stora stad på lördag med Sonja, ska försöka få tag i fler fotoramar samt att jag är lite sugen på ett par skor från Skokanonen, vi får se vart dagen bär av helt enkelt! :)


Kom på att jag inte lagt upp bild på glasunderläggen jag köpte förra veckan, så bilden kommer här :)

De passade sig bra hemma hos mig i vardagsrummet, matchar med mönstret på matten som iofs inte syns på bilden med whatever :)

Nu ska jag ta tag i denna morgon. Hur tidigt kan man ringa folk tro? Som har semester? Väntar nog en stund till :)
Ha en bra dag!

Tidig morgon!

Två timmar kvar tills det är dags att gå till jobbet. Känns som att jag har varit vaken i en evighet. Jag vaknar så grymt tidigt nu för tiden! Undra om det kanske behöver införskaffas en rullgardin?! Solen ligger ju på rakt in i sovrummet från typ sex - halv sju på morgonen. Det är ljust! Och då vaknar katterna, de har faktiskt varit lugna, inte så mycket dom som har väckt mig, mer att jag bara vaknar, tror det kan bero på att det är så ljust. Men om man ställer klockan på 10 och vaknar 07.20, då blir man inte glad!

Har fördrivit tiden med att duscha, äta frukost och se på ett avsnitt days. Kom nyss hem från affären, tänkte jag skulle göras tacos till matlåda ikväll, så inhandlade det jag inte hade hemma till det. Sen när jag stod där vid tacoavdelningen så precis bredvid hade dom knäckebröd etc och då såg jag skorpor!! Evigheter sen jag åt skorpor, men det är ju så gott! Så jag köpte en påse med det och ost. Kanske äter det som mellanmål idag innan jobbet, vi får se! :)

I torsdags och fredags var jag ledig. Torsdagen spenderades med att göra inget viktigt. Slappade mest, krånglade med lite stuff på datorn och donade. Kollade på Sanctuary, en ny serie som jag redan hunnit kolla klart på, började i torsdags ;) Bara vänta till den sätter igång igen efter sommaren. Fredagen började med Sanctuary men jag hann även med städning här hemma, skönt det :)

Sen var det dags att påbörja den hemska arbetsveckan, lördag - fredag. Är inne på dag 4 av 7 nu. Snacka om att jag längtar till fredag! Jobbade dag lördag-söndag och jobbar kväll måndag - fredag. Igår var ingen lugn dag precis och pricken över i var även att jag var misspepp, så det passade inte alls. Men det gick bra. När väl huvudvärken gick över blev humöret bättre och man kan ju inte säga annat än att tiden gick fort igår :)

I fredags tog jag mig äntligen tid att sätta in foton i ramarna jag köpte förra veckan. Tog kort på två av ramarna, de andra kommer sen när de har kommit upp på väggen. Har inga tavelkrok o inga hammare och resten av väggarna är hårda så det gick inte att få upp något där med min hemma-fix idé. Jag tog spikarna som sitter i kabelskor och spikade upp med hjälp av baksidan på en skruvmejsel! ;)

Fick även upp mina fjärilar som jag köpte för några månader sedan! Är riktigt nöjd över den här:


Det blev riktigt snyggt! Tänkte jag skulle ta mig till Marieberg och köpa fler fjärilar, samt även fler ramar. Så ska jag börja fixa och dona upp lite mer bilder. Ska även framkalla fler kort, några lite större kort med. Det blir asbra det! Köpte precis efter att HV tog SM-guld en affisch som jag skulle rama in. Nu var affischen lite större en ramen, men jag klippte av delen där det stod "Aftonbladet", det var ju ändå inte snyggt:


Fint att somna till och vakna till minsann ;)
Och sen var jag ju på stan förra tisdagen med Tezzi, glömde skriva att jag köpte ett par pyjamasbyxor. Jag ÄLSKAR pyjamasbyxor, vet inte riktigt varför, men tycker det är härligt att ha massa olika och helst ska dom vara färgglada! Rutigt är en favorit med olika färger, men så hittade jag dom här. Otroligt snygga och dessutom extremt sköna!


Very nice! :D

Det bör komma ett paket från Halens denna vecka också, har fått mail om leveransbesked att det ska komma inom 3-5 arbetsdagar. Två tunikor till mig och en bikini åt Madde. Snabb leverans den här gången isf! Coolt :)

Aja. Ska väl göra något "vettigt" nu innan det är dags att dra till jobbet ännu en dag.
Ha det!

RSS 2.0