God fortsättning och gott nytt år..

Jag vill passa på och önska er alla ett riktigt gott nytt år och samtidigt passa på att tacka för det året som varit.
Otroligt mycket har hänt under året, det mesta bra saker! Jag har haft ett toppenår och hoppas att även ni har haft det :)

Ska göra mitt bästa för att bloggen ska vara mer aktiv. Jag har blivit bättre på senare tiden av 2011, men starten var inte alls bra. Men ju mer tårtor och bakning det blir, desto fler inlägg blir det!

Nu ska jag ta och äta lite kex och ost i min ensamhet. Men något måste man ju göra för att fira in det nya året. Imorgon är det jobb igen som väntas! :)

Oh får ju inte glömma. Tack för alla fina kommentarer som kommit in på bloggen under året! Underbart härligt och logga in och se, blir lika förvånad varje gång! :D

God fortsättning!

Julhelgen!



Tänk att självaste julafton går så himla fort. Man förbereder i veckor innan, men julaftonsdagen försvinner i ett ögonblick!

Pappa kom och hämtade mig och all min packning i torsdagskväll, och det var inte lite packning med alla bakgrejjer, julgodis, julklappar, min egen packning etc etc etc. I fredags var vi hos några bekanta till pappa på uppesittarkväll och dit fick tårtan ovan följa med. :) Det var en överraskning, känns kul att kunna komma med något när man ska inkräkta på deras uppesittarkväll. Och överraskade blev dom, många fina ord, heela kvällen :P

Kul med pappas mig. Han stod vid spisen och gjorde skinkfrestelse. Han hade frågat hela tiden hur jag skulle göra och varför jag hade lagt en rund platta med vit sockerpasta innan jag la på den röda, men jag sa bara "vänta får du se" och när jag var klar med att vika upp flikarna så sa jag åt honom att det var dags och kolla och hans kommentar var "Åh jävlar..... vad fränt!!" :D

Vi var kvar på uppesittarkvällen till 12 ungefär. Lite sent, eftersom det var upp ganska tidigt på julafton som var tanken. För att hinna göra sig iordning. Hade sagt åt pappa att jag vill gå upp vid 9 och tänkte då att han skulle förstå at than skulle väcka mig om klockan blev så mycket. Men det blev en miss i kommunikationen, för vid halv 10 ropade han upp och frågade om inte jag skulle gå upp 9, för klockan är halv 10. Dah. Bara pallra sig upp.

Men vi var allt inne vid 12 ändå som planerad. Firandet ägde rum hos Madde med familj, samt att då jag, pappa, Kristian och mamma var där. Vi käkade julbord, såg kalle anka, åt ris ala malta, drack glögg och proppade i oss godis. Men det var inte ens märkbart att folk åt av godiset. Haha. Lite för mycket julgodis kanske?


22 olika sorter gjorde jag sammanlagt. Sen hade pappa gjort knäck och vi hade även köpt det vanliga som för oss tillhör jul. Det blev vääldigt mycket godis som sagt ;) Undra hur länge det räcker hemma hos syster nu då. ;)

Vi drog oss hemåt vid 22-tiden. När vi kom ut till bilen var det minusgrader och bilen hade frusit. Verkligen frusit! Enbart förardörren som gick att öppna, så jag fick gå in den vägen över till passagerarsidan. Pappa kunde inte stänga förardörren sen så han åkte en bit med att hålla i dörren medan vi väntade på att bilen skulle värmas upp. Rutorna gick inte att veva ner och det var iiiisande kallt i bilen. Burr. Men det kom värme till slut, och det var efterlängtat ;)

Idag tog vi det mest lugnt imorse innan det var dags att bege sig hemåt. Storhandlade på Maxi och bjöd sedan pappa på kinatmat här i stan. Han var snäll och plockade med sig massa kartong hem som han eldar, och han fick även ta med all min pant.

Sedan dess har jag spenderat tiden med att kolla på Trassel samt Polarexpressen. Har tryckt i mig lite nötter och även lite kex och ost. En helt klart härligt lugn kväll. Dags att gå tillbaka till jobbet imorgon efter 10 dagars ledighet. Och ja, det är klart lite mer ledighet inte hade skadat. Men man måste ju tjäna in lite pengar också! :)

Här kommer lite närbilder och så på julgodiset och tårtan:


(Tips på dessa fick jag genom Agnetas blogg)





Sådär. Nu ska jag nog ta och packa upp alla grejjer.
En helt underbar julhelg har det varit. Det är kul att kunna samlas tillsammans.
Se längtan i barnens ögon. Se minerna när paketen öppnas.

Ett år kvar till nästa gång. Och då blir det inte lika mycket julgodis! ;)
Ha det!

Färgning av choklad!

Nu börjar jag lite smått tröttna på detta julgodis, måste jag faktiskt erkänna. Men nu är nästan allt klart, så det är tur det. Jag ska göra lite mer hos pappa på fredag, det som innehåller marsipan, vill helst göra det så sent som möjligt eftersom marsipanen har en tendens att torka annars. Så på fredag blir det mozartkulor och maripanfigurer :)

Igår och idag har jag fortsatt mitt stökande med julgodis. Igår gjorde jag en ny dubbelsats av min favorit chokladkola. Men jag delade upp smeten i två formar, den ena strödde jag sedan polkakross över. Dessutom så testade jag något nytt. För några veckor sedan så klickade jag hem pastafärg, som jag tänkte att jag skulle färga sockerpasta med, men jag hade inte läst tillräckligt noga och råkade jag köpa hem pastafärg att färga choklad med. Men jag tänkte att någon gång får jag väl användning för det och jag provade igår! :D

Kul med lite annorlunda. Inte bara vitt eller brunt. I julens anda så använde jag mig av röd färg, men jag fick använda så mkt färg och efter att ha haft i mer färg typ 4 gånger så lät jag den bli mörkt rosa istället. Den är iaf inte vit! Och det var ju det jag mest var ute efter! :)


Rosorna har ni ju sett i brunt och vitt sedan tidigare och tyckte även de blev fina i denna färg :) Vet inte om det är chokladfärgen som gör att chokladen blir lite bubblig. Vi får se när jag provar igen nästa gång, blir det lika igen får jag googla på vad som är felet! ;)

Sen fick jag för några dagar sen hem en ny pralinform som bara passar till jul, så jag var ju tvungen att fixa till den också ;)


Penslat ett lager med rosa vit choklad, sedan hällt i en blandning av mörk och ljuschoklad som är smaksatt med pepparmyntsolja! Eftersom det inte är så många så har jag inte smakat någon. Men det luktar gott iaf! :)

Och sen, de som jag tyckte blev klart snyggast är ju dessa:


Penslat två lager med den rosa vita chokladen och sedan ett lager med mörk choklad. Fyllda med nougat och toppade med ett chokladhjärta :) Ser ut som att formen sitter kvar på pralinen, när yttersta lagret är rosa, men så är det ju inte och det är det som är så coolt! :D

Just nu står en dubbelsats av pepparkakskola i köket och svalnar för att sedan skäras och vridas in i smörpapper. Jag är sååå trött på att slå in kola i papper nu. Tur att jag inte har räknat hur många det har blivit av alla, för då hade jag nog drömt mardrömmar :P

Imorgon är det städning och tvättning som gäller. På torsdag ska jag packa, för på kvällen då åker jag till pappa och stannar där till juldagen. Annandagen väntas jobb igen :)

Men jag tänkte även visa hur det ser ut i mina skåp. Kylskåpet har ni ju sett. Men jag börjar få extremt ont om plats för att förvara mina bakgrejjer/tillbehör! Fullt ÖVERALLT! Så om någon har något bra förvaringstips är jag öppen för förslag! :)




Ja, ni ser ju. Nästan så jag får flytta till en trea och ha ett helt rum för bakgrejjer. Snart så ;)
Aja. Nu ska jag vispa iordning lite ris a la malta till kvällsmat. Sen skära kola! :)

Ha det!

Tävling om presentkort! :)

Efter en härlig helg i Örebro så sitter jag här och tar det lugnt. Fick ett tips om en tävling, och presentkort på sida som har mkt bra saker och är billiga, skulle ju inte vara helt fel :) Så därför är jag med och tävlar:
Jag är med och tävlar hos Amy's piece of cake om ett presentkort på 150 kr hos den nya bakbutiken Sockerflinga! Var med du också, sista tävlingsdag är 27 december!



Jag tävlar igen! :)

Jag är med och  tävlar i  Bagerskans julkalender. I dagens lucka kan man vinna 4 stycken överföringsark från Strössel & Annat. Har kollat på dessa många gånger när jag varit inne på deras sida, men inte vågat köpa utifall det är för svårt, men då är det ju toppen om man kan vinna några stycken så är det bra o sätta igång sen! :D

Jag vann! :D - O mer gooodis!

Här loggar jag in för att uppdatera bloggen med lite mer julgodis, så har jag fått en kommentar om att jag vunnit en tävling! :D Det var inte väntat, men otroligt kul! :D En tävling som hölls av Bakverk- och fikastunder! :) Ska bli kul att hämta ut paketet när det kommer, längtar!

Idag är sista dagen på denna omgången semester. Från imorgon jobbar jag måndag - torsdag, sen har jag semester igen. Så det blir som att ta en paus i ledigheten, istället för tvärtom som det brukar vara :) Hade först tänkt att det vore smart med en lugn dag idag. Bara slappa. Har ju hållt mig igång hela veckan med massa underbart julgodis. Men så tänkte jag. Varför det? Det är ju bara tråkigt att sitta och göra ingenting och har ju hittat massa goda recept ;) Så jag körde vidare med mitt julgodis! :D


Detta recept hittade jag igår och det lät sååå  otroligt gott. Skulle ändå till affären så då kunde jag köpa med lite Marianne hem.

Mariannetryffel:


30 stycken Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

Gör så här:

Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Var noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det jättesvårt att doppa dem i smält choklad.
Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.
Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

Jag krossade inte mina marianne helt. Tycker om när det är lite krisp när man tuggar. Och gott blev det! :D Sen tog den vita chokladen heeelt slut, så fick bli några med ljus choklad också ;) Funkar ju det med!

---


Här är samma som de mörka pralinerna. Penslad vit choklad i pralinform, sen fyllda med Dulce de Leche :)

---


Nutellapraliner:

Jag penslad faktiskt formarna igår med mörk choklad. Och hade inte bestämt mig vad jag sedan skulle fylla dom med. Men så hittade jag ett recept som lät spännande, men gjorde om det lite. :)

Pensla ischokladformar med mörk choklad. Gör det 1-2 gånger till, tills det är en tjock kant runt hela och hela botten har ett tjockt lager.

Smält nutella och ha ner i varje form. Låt svalna.
Smält ljus blockchoklad och häll över nutellan så att formen täcks.
Tryck dit en hasselnöt. Ställ i kylskåpet för att stelna.
Och förvara sedan i en burk i kylskåp.

---


Var tvungen att testa dessa också. Har inte hunnit smaka. Men det luktade gott iaf! :)

Pepparkakstryffel:

Fyllning:
½ dl vispgrädde
100 g mörk choklad (70%)
2 tsk pepparkakskryddor
Pensla ischokladformar med valfri choklad. Jag tog vit för att variera mig mot allt det andra jag gjort :)
Låt grädden koka upp.
Rör ner kryddorna.
Rör ner chokladen och rör tills allt har smält.
Klicka ner i formarna och låt svalna!


---

Sen tänkte jag ni skulle få se hur överfullt mitt kylskåp är just nu:


Grejjer överallt! :P
Blir till o packa ner lite godis i fler lådor imorgon. Men det gör ju ingen skillnad på plats i kylskåpet. :)
Nu ska jag kolla klart på ett avsnitt Dexter som jag började kolla på förut när jag åt mat. Sen ska jag gå och sova så jag inte är helt slut imorgon på jobbet :)
Ha det!

Recept på julgodis!

Det blev en dag med julgodisbakande idag igen. Men det är ju orsaken till att jag är ledig, så lika bra att köra på ordentligt. Många nya sorter som säkerligen kommer återkomma år efter år. För några av dessa sorter är oootroligt goda. Senaste sorten som gjordes idag var Pepparkaks-kola, fy satan vad gott det var :D Funderar på att göra en sats till, gör i vanliga fall bara dubbel sats av Chokladkolan, men tror nog att den här också får hamna på dubbelsats-listan ;)


Leilas pepparkakskola

Ingredienser
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskryddor

Gör så här

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned pepparkakskryddan. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.

---

Chokladkola:

100g Smör
1,5 dl Vispgrädde
3 dl Strösocker
1,5 dl Ljus sirap
150 g Blockchoklad (hälften mörk, hälften ljus)

Blanda allt förutom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt chokladen när det har kokat upp. Låt det småkoka tills kolan klarar kulprovet, eller tills smeten är runt 125 grader. Häll upp i en fyrkantig form och låt svalna.
Dela i lagom stora bitar och slå in i bakplåtspapper.

---

Chokladdoppad lakritskola

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap, jag använde ljus sirap
1 msk kakao
1 liten påse turkisk peppar
2 tsk smör
300 g ljus blockchoklad

Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper.
Krossa karamellerna i en mortel.
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta.
Låt det koka upp under omrörning.Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117–120 grader eller tills smeten klarar kulprovet, se sidan 54. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då.
Rör ner smöret och häll smeten i formen.
Ställ kolan kallt att stelna.
Smält under tiden chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugen och låt den svalna. Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen!
Skär eller klipp kolan i bitar.
Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.
Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.

---

Mintkysspraliner:
~20 stycken

100 gram mörk choklad
2 dl florsocker
1-1 1/2 msk mjölk
1-2 krm pepparmintarom

1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
2. Pensla insidan av ischokladformarna med choklad. Låt stelna i kylskåpet i ungefär 20 minuter
innan du penslar på ett till lager choklad. Låt stelna i ytterligare 20 minuter.
3. Pilla bort formen från chokladen.
4. Rör samman mjölk och florsocker. Börja med en matsked mjölk och ha sedan i lite gram i taget
under omrörning, tills du får en ganska tjock kräm. Rör ner pepparminten och smaka av, så att det
blir lagom stark smak.
5. Spritsa mintkräm i varje chokladform. Låt stelna i kylen.

---

Ca 50 st Bountybollar

Ingredienser

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g ljus blockchoklad
Eventuellt ätbara kulor eller sockerpärlor att dekorera med

Gör såhär

Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspapper.
Låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa kokosbollarna i chokladen.
Dekorera dem med ätbara kulor eller sockerpärlor om så önskas.
Låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara kallt.

---

Polkagriskola:

100g Smör
3dl Vispgrädde
1dl Ljus sirap
3msk Flytande honung
2dl Socker

100g Polkagrisar

1. Blanda smör, grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka till 125 grader, ca 40 minuter.
Krossa polkagrisarna.
2. Gör kulprovet.
3. Häll upp smeten i en form, ca 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Klipp eller skär till lagom stora delar.
4. Slå in i smörgåspapper. Förvara kallt.

---

Saffranskola:

100g Smör
2dl Vispgrädde
3dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
1dl Ljus sirap
En påse saffran

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vispgrädde, sockersorterna och sirap. Låt koka i 15-30 minuter tills smeten klarar kulprovet. Rör ner saffran när smeten är klar och häll sedan upp i en oljad form. Låt svalna.
Dela kolan i mindre delar och slå in i bakplåtspapper. Förvara kallt.

---

Jordnötspraliner:

Ingredienser
100 g mörk choklad
20 ischokladformar
1 dl jordnötssmör
2 tsk honung
50 g smält vit choklad

Gör så här

Smält mörk choklad och pensla ischokladformar på insidan med en liten pensel. Låt stelna. Pensla en gång till. Låt svalna.
Rör ihop jordnötssmör med honung och klicka i formarna. Ringla över smält vit choklad. Låt svalna i kyl.

---

Trillingnötter:

100g Hasselnötter
200g Mjölkchoklad

Rosta hasselnötterna i en torr panna. Häll sedan över dom i en ren kökshanduk och gnugga med hjälp av handduken bort skalet. Smält chokladen i vattenbad. Blanda ner nötterna i chokladen och ta upp tre av nötterna i taget och placera ihop på bakplåtspapper. Låt stelna.

Smält den överblivna chokladen över vattenbad igen och doppa nötterna en gång till så att de får mer choklad på sig nu när de redan sitter ihop. Låt stelna igen. Ringla resterande av chokladen över nötterna.

---

Så. Har redan lagt upp några tidigare, men kör på ett inlägg med alla recepten samlade. Kommer kanske fler. Hittade några goda recept förut när jag surfade runt lite. ;)

Nu ska jag snart sova!

5 sorter till!

Igår var jag i Örebro och shoppade med Madde. Vi var ute efter att bli så klara som möjligt med julklapparna. Och det är ju sällan man hittar allt, men jag är faktiskt klar, förutom julklappen till Madde, men kan ju inte köpa den när hon är med ;)

Hade med mig en påse lakritskola åt henne, och den var helt klart godkänd!
Tänkte jag skulle lägga upp bilder på det andra julgodiset jag har gjort. Ska prova något nytt idag och det är pepparkakskola! Låter gott det :D

Men först ett tips. B´s Skafferi har utförsäljning på hela sitt sortiment, 45% på ALLT! Jag själv var precis inne och beställde en hel drös med grejjer. Även om jag inte riktigt har behov av nåt speciellt just nu så kan man faktiskt inte motstå 45% rabatt på allt, det är mycket rabatt :P Så är det något speciellt inom bak ni är ute efter, kika in där!

Nu till julgodiset. Har äntligen gjort min absoluta favorit. Chokladkola.. mmmmm! :D


Alltid dubbel sats, och det som är på bilden är inte allt. Det blev mer än så. Och en del har jag även doppat i vit choklad:


Måste ju prova sig fram lite ;) Det var ju ganska kul att göra praliner, eftersom det var väldigt enkelt. Och man kan ju göra variationer i alla dess former. Så jag provade dels med min nyköpta form som är rosor och sen med vanliga ischokladformar:



Rosorna är fyllda med Dulce de Leche och de andra med nougat :)
Sen till sist så har jag även tagit kort på trillingnötterna jag gjorde. Gjorde på en hel påse hasselnötter, så många blev det. Det är ett och ett halvt lager till under detta som syns på bild :P


Som ni förstår så börjar det bli lite fyllt i kylen! Men allt ska ju ätas upp sen och då kommer det istället kännas tomt i kylen :P
Nu är det dags för frukost innan nästa kolasmet ska påbörjas!

6 olika sorters julgodis!

6 olika sorter. Den 7e står i kylskåpet och väntar på att bli dekorerad. Men 6 klara bilder har jag med det julgodis som än så länge har blivit gjort. Minst två sorter till kommer det bli; chokladkola och mozartkulor. Sen får vi se :)

Först ut är en nykomling för i år; saffranskola. Hittade receptet i ICAs app: Den goda julen. Många bra recept där faktiskt, och när jag hämtade den var den gratis och tror att den är det fortfarande :)


Sen hittade jag ett recept på en blogg jag följer, istället för att göra vanliga mintkyssar så är de här lite roliga och mer annorlunda :) Recept hittar ni här


Sen blev det en favorit från förra året; Polkakola. Ingen aning om var jag hittade receptet till det, men det var nog på allt om mats hemsida

Kom över ett annat recept också som lät extremt gott. Har sett det på lite olika ställen, även förra året, men inte varit säker på om jag ska prova. Men iår tänkte jag att det är dags. Och gott, det blev det!! :)

Chokladdoppad lakritskola:

,

Chokladdoppad lakritskola

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao (jag glömde kakaon, men det blev ju bra ändå;)
1 liten påse turkisk peppar
2 tsk smör
200 g choklad
Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper.
Krossa karamellerna och blanda dom tillsammans med grädde, socker, sirap, kakao i en vid gryta.

Låt det koka upp under omrörning.Låt sedan koka kraftigt utan lock till termometern visar 117–120 grader eller tills smeten klarar kulprovet, se sidan 54. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då.

Rör ner smöret och häll smeten i formen.
Ställ kolan kallt att stelna.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugen och låt den svalna.
Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen!
Skär eller klipp kolan i bitar.

Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.
Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
-----
Bounty är ju en riktigt god choklad. Det jobbiga är ju kokosen som ska fastna överallt i hela munnen, men det är det värt och en helt klart ny favorit är Bountybollar:


Har hittat massa olika recept, endel där smeten ska värmas och en del där den inte ska det. Jag fastna för en där smeten faktiskt ska värmas för då blir den ju mer seg och som kola och det tycker jag om!

Ca 50 st Bountybollar

Ingredienser

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g ljus blockchoklad
Eventuellt ätbara kulor eller sockerpärlor att dekorera med

Gör såhär

Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten
blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspapper.
Låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa kokosbollarna i chokladen.
Dekorera dem med ätbara kulor eller sockerpärlor om så önskas.
Låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara kallt.
----
Slutligen så provade jag ett nytt recept som jag hittade på ICAs hemsida, där dom har mass olika recept på julgodis. Men jag är glad för att jag gjorde en liten sats, för den föll inte alls mig i smaken, och jag tycker ändå om jordnötssmör väldigt mycket!


Det var det!

Himmelriket!

Jag har ju missat och skriva att jag har semester! Så jag gör det nu. JAG HAR SEMESTER! :) Denna vecka är jag ledig och meningen med det är mest för att ta det lugnt, bara känna att man kommer i fas igen. Har varit mycket på senaste. Men även för att förbereda inför julen. Massa julgodis ska det bli är det tänkt. Vill prova massa nytt, men även några favoriter sedan ska göras!

Har redan gjort 6 olika sorter. Ja här går det undan! :) Igår var jag en sväng till Karlstad, en snabb runda på IKEA för att fördriva tiden innan en liten affär öppnade som jag fick ett ryck om att jag ville besöka. Jag vill känna känslan av att gå in i en butik där det bara finns bak- och dekorationsgrejjer. Precis som det gör på alla dessa nätsidor som jag i vanliga fall beställer ifrån. Och ja, efter att äntligen ha hittat dit så kändes det som att jag var i himmelriket! :D Visste inte riktigt åt vilket håll jag skulle kolla!

Endel saker fick att följa med mig hem! Lite nya penslar, fler storlekar, det har jag verkligen saknat! Ett set att gör kantdekor av, runda utstickare, små sifferutstickare och sen var det säkert något mer. Hade tänkt jag skulle fota grejjerna, men det blev inte av. Måste bli lite bättre på just fotograferingen! :P Men jag fotade iaf butiken, frågade om lov först och det var helt ok! :)





Ni ser själva, saker överallt! :D Om ni vill ha information om var butiken finns, eller vill beställa i från webbutiken så hittar ni den här! :)

De godissorter jag hunnit med är Saffranskola, Polkakola, Bountybollar, Chokladdoppad lakritskola med havssalt, Mintkysspraliner och Jordnötspraliner. Bilder kommer upp senare, och även recept :)

Ha det!

Modellering av dopdekorationer!

Måste ju visa mina senaste kreationer. Har varit sugen på att testa länge, och igår var jag ledig och efter att ha förberett massa fluff så satte jag mig och modellerade lite. Tanken är att de ska sitta på några doptårtor som ska göras till januari. Om Sonja godkänner dom vill säga, vi får se ikväll ;)





Nu ska jag äta frukost, sent kanske, men så är det på lediga dagar!
Ha det toppen! :)

Jag tävlar, igen!

Finns ju huuur mycket julkalendrar som helst ute just nu med massa olika saker man kan vinna. Och man får helt enkelt sortera ut om det är någon man vill vara med i, och Lucka nr 2 från http://madeleneklundsjulkalender.blogg.se kände jag att jag ville vara med på :)



Var med och tävla ni också, man kan vinna ros/blomutstickare samt en bonus är att man automatiskt är med om en bonuslucka som innehåller ett bakpaket från Dr Oetker! :)

Länk direkt till tävlingen får du om du klickar på första tävlingsbilder. Och besök även Dr Oetkers sida genom att klicka på bonusluckebilden för att läsa mer om vad de har! :)

RSS 2.0