Kräftcupcakes! ;)

Nu börjar semestern lida mot sitt slut, men jag känner att det inte gör så mycket. Har haft en underbar semester som faktiskt känts längre än 2 veckor, vilket är så en semester ska vara! :) Den här veckan har varit en hemmavecka vilket är så otroligt härligt ibland. Jag har sett till att iaf hitta på något varje dag, även om det är något litet. Eller kanske inte hitta på, men göra något, vilket också innebär så tråkiga ting som städning ;)

Men jag har fixat håret, bakat, diskat, städat och fixat naglarna mm. Det är sånt man har tid med att göra och man kan ta god tid på sig och fixa något bättre än om man hade gjort det när man jobbar :) Så jag är helt klart nöjd, och jag har helgen kvar, vilket blir en bakhelg så mina kära kollegor får lite fika när jag kommer tillbaka :) Blir en favorit i repris, After Eight-kladdkaka samt en ny kaka. Egentligen en tårta, men ska göra om den till en kaka istället. Kommer bilder när allt är klart :)

Min syster och hennes pojkvän med hans två barn har äntligen fått tag i en lägenhet, är otroligt glad för deras skull. Det kommer bli bra. Lägenheten är grymt fin, och man ser att det kommer bli perfekt när allt är klart :) Precis varit där på kräftskiva, det var riktigt trevlig, även om den extra känslan av att kräftor är så jävla gott uteblev eftersom missuppfattat och tinat kräftorna i varmt vatten, så de var typ ljumna ;) hihi.

Men, jag hade ju även fixat fika. Vilket egentligen hör lite till att jag oftast gör till sånt här. Men den här gången tog jag i och satsade hårt. Satt igår kväll och gjorde dekorationer i marsipan. Det blev chokladcupcakes med nutellagömma samt vit chokladfrosting, men dekoration enligt tema:





Det var lite pilligt, det måste jag ju säga. Men med ett sådant slutresultat kan jag inte vara annat än nöjd :)

Gjorde frostingen imorse och den  blev ju faktiskt inte alls lyckad! Elvispen fick för sig att gå sönder mitt i vispandet och en frosting den SKA vispas med elvisp, det går inte förhand. Och det märktes ju för den blev rinnande. Svårt att spritsa ut något rinnande som ska stanna kvar på cupcaken, men jag ställde den i frysen en stund så den iaf stelnade lite. Och när jag var klar hade jag frosting på hela diskbänken ;) Men jaja!

Ringde pappa direkt när elvispen blev klar och frågade om han kunde svänga förbi netonnet när han slutade jobbet och köpa en elvisp åt mig. Och självklart kunde han det, så jag förde över pengar och sms:ade vad den jag ville ha hette. Så jag har redan en ny, vilket underlättar inför helgens bakande :) Blev till och med en elvisp med stativ och bunke ;)

En dag här i veckan så färgade jag håret. Och dagen till ära tänkte jag även att jag skulle sminka mig och ha lugg. Och fin blev jag, om man får säga det själv ;)



Redo för kräftskiva! :)

Och naglarna blev jag också otroligt nöjd med. Har tänkt länge att jag ska fixa dom ordentligt, men det tar lite tid och jag har inte riktigt orkat. Men man måste ju faktiskt göra det på semestern när man har maaassa tid. Så sagt och gjort:


Igår slog jag även in presenter åt sara och robin. Robin fyllde år i somras och Sara i tisdags, så självklart ska dom få presenter. Var uppe på stan i veckan och hittade tre snygga t-shirtar åt Robin samt två par tights och en kjol åt Sara. Och jag får aldrig vara i fred när jag ska slå in paket, för paketsnören är ju så jävla kul, tycker då katterna. Och man får hålla stenkoll, för de sitter och väntar på att man ska kolla bort så springer dom fram och haffar en bit och springer. Så jag körde ju några maratonspring efter för att sno tillbaka mitt snöre. Men såhär ser det ut när Passoa sitter och spanar:


Stirrar han upp så fint över soffkanten. Fulingen!
Och Colan har även en skön sovstil. Hon ääälskar att ligga och sova på min dator. Har en stationär där själva burken står på skrivbordet. Häromdagen så låg hon där, men ja, det såg ju inte skönt ut. Eller?


Ja, det var allt för denna gång. :)

R.I.P Stefan Liv <3

Jag hoppades så hårt att han inte var med på planet. När artikeln först publicerades så var det ingen som kunde bekräfta att så var fallet. Men samtidigt, när hela laget är med på planet varför skulle inte han vara det?
Det är med stor sorg i mitt hjärta och faktiskt med tårar i ögonen som jag skriver detta inlägg. Jag har följt honom i flera år och han har länge varit min favorit. En otroligt bra målvakt!
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/ryskt-ishockeylag-i-flygkrasch_6450474.svd

Cloetta, shopping, Oxhäljamarken och nya hyllor!

Första veckan av semestern har varit underbar. Med allt godis och gottis jag köpt och vunnit så kommer jag väl gå upp tusen kilo i sista semesterveckan! :P

Jag jobbade ju förra helgen, sen 18.45 loggade jag ut och cyklade hemåt. Riktigt skönt och veta att det var semesterdags, efterlängtat som tusan! Hem och packa det sista, se till så katterna hade allt de behövde och så gick jag ut med soporna, sen kom pappa och hämtade mig :)

Vi har tagit veckan som den kommit, gjort det vi känt för vilket är otroligt skönt att göra när man har semester. Slippa stressa. En tur till Cloetta blev det i måndags. På vägen hem stannade vi i Motala och handlade lite, jag hittade ursnygga cupcakesformar! ;) Sen stannade vi i Askersund, men tyvärr hade den hantverksboden jag var ute efter stängd. Men vi gick och åt äcklig pizza på en pizzeria utan lyse på toa och sen åt vi en glass vid hamnen. Vi stannade även på Marieberg lite snabbt.

I tisdags var vi uppe på stan, i onsdags på Marieberg igen, IKEA denna ljuvliga butik ;) Och i torsdags tog vi stan igen för att lämna tillbaka en armbandsklockan jag köpte utan att tänka efter. I fredags åkte vi hem till mig, satte upp de nya grejerna från IKEA, storhandlade på Maxi i Kristinehamnd samt lagade urgod mat. Friterad kyckling, torsk, fläskfilé och räkor med ris och sötsur sås. Mätt som fan. Sanne var med till Maxi och stannade även på käk :)

Idag var det Filipstad för Oxhäljamarken som gällde. Jag älskar marknader. Om någon frågar mig varför så har jag inte egentligt svar, det bara är så. Det är nog bara känslan av marken. Det är mysigt och man går runt och kikar lite. Någon gång om året kan jag ju ge mig ut bland folk och då är marken en perfekt grej att göra. :) Blev faktiskt inte så mycket handlat som det brukar bli, men det blev mycket lotteri och bollkasteri. Sådant som jag tycker är otroligt kul :) Jag åt även korv för första gången på flera år, vad gör man inte när man är vrålhungrig. Tog sista pappret på toaletten på Statiol också. Men jag var ju snäll o sa till den som kom efter, tänk annars vad tråkigt utan papper! ;)

Nu är jag hemkommen och har landat i min skrivbordsstol. Har saknat den och min säng. Extremt skönt och vara hemma. Det är så klockrent med "Borta bra, men hemma bäst" För även om jag har det otroligt bra hemma hos pappa, så har man ju alltid en liten längtan hem, för hemma är ju hemma, så enkelt är det!

Och Passoa, han var sååå duktig igår. Han är livrädd för min pappa. Han springer alltid och gömmer sig under sängen och där stannar han tills pappa har gått, även om pappa nån gång ibland sover över. Det spelar oftast ingen roll. Men jag tror nog han saknat mig i veckan, för igår var han framme mest hela tiden. Det gällde ju att pappa var tyst, eller iaf pratade väldigt sällan och tyst, så höll han sig vid mig och gosade. Men om pappa hostade, eller sa något för högt då sprang han med svansen mellan bena illa kvickt in under sängen :P Han gick även och småspanade på pappa ibland kunde man se, det var ingen snäll blick då inte! Men kul är det iaf att han börjar bli lite modigare :)

Jag tänkte visa er lite bilder, dels från veckan med pappa och från dagens inköp och vinster. :)
Hoppas ni har en trevlig helg, och åk till marken och ha det mysigt en stund!

Inköpen från Cloetta. Gömmer sig en påse till bakom. Pappa köpte en påse och jag två! Men jag hade ju lite beställningar också ;)


När vi hade varit på IKEA och kom ut så verkligen ÖSTE det ner regn. Inte precis något man frivilligt går ut i, när man saknar paraply. Men man måste ju gnugga geniknölarna ibland så att de inte försvinner helt så jag kom ju på en urbra idé, pappa tog en IKEA-påse över sig och jag hade ju faktiskt fått en regnponcho av underbara Linda så ut i regnet klev vi och så grymt blöta blev vi inte :)



Jag kan inte förstå hur jag alltid får så mycket att släpa på hem efter några dagar hos pappa. När jag åkte dit hade jag den röda väskan, en påse och ikeakassen till höger med mig. Men hem, ja, ni ser ju hur mycket det har ökat med :P


Häromdagen la jag upp en bild på hur jag staplat böckerna på höjd för att jag inte hade plats längre, men jag tog och köpte mig en ny hylla istället. Mycket snyggare och bekvämare och blev ännu mer plats över! Såå nu kan jag köpa fler böcker!! :D


I köket har jag haft två små sketna hyllor i mitten av väggen, där receptböckerna fått plats, typ det enda som fått plats. Och huvudsaken till att vi åkte till IKEA var för att köpa dessa två hyllor och sätta upp istället. Mycket snyggare och ger mig plats för mer förvaring. Nu kan jag ställa upp lite köksmaskiner också eftersom det är fullt i skåpen. Ska nog ta och inviga både glassmaskinen och smörgåsgrillen till veckan :)


Hittade även en väldigt snygg väggklocka till vardagsrummet. Har saknat en där, men inte funnit den rätta. Men 100:- var det helt klart värt! :)


Jaha. Som jag nämnde tidigare så tog jag ju lite lotter. Och lyckades till och med ta hem högvinsten på ett ställe. 4gk Malaco godis. När vi skulle bära iväg med den så sprack botten och alla pim pim-påsar åkte ut på backen, så vi fick låna tejp och fixa så botten inte skulle åka upp något mer :D


Här är alla vinster från dagens lotterier och kastningar. Blev 8 gosedjur, två chokladkakor, en duk och så Malacoportföljen. Kom även på att jag vann ju även golfbollar, men dom ska jag ge bort, för jag golfar ju inte :P


Detta blev köpt på marken idag. 14 par strumpor för 100:-, 1 kilo engelsk kola, två påsar brända mandlar, tre förpackningar tunnbröd och en påse svenska plommon :) Jag är nöjd!


Avslutar även med lösningen som vi ordnat för att katterna inte ska tugga sönder min post längre. Smidigt och bra. Varför inte sätta upp en brevlåda under brevinkastet. Det är ju faktiskt helt logiskt. eller hur? Visst den är grön. Men jag har svart färg. Så den kanske byter färg någon gång.

Sådär. Lagom långt inlägg! ;)
Ha det!

RSS 2.0