Kaniiiin!

Igår var det som fredag för mig eftersom jag är ledig torsdag-fredag innan det är dags och köra en 7 dagars vecka. Så denna ledighet ägnas mycket åt att göra klart inför en tårta till i slutet av nästa vecka. Eftersom jag jobba kväll hela veckan får jag planera ut lite i taget jag kan göra :)

Igår när jag kom hem gjorde jag lite svarta blommor som sedan ska målas, när jag har hämtat ut färgerna, fick sms-avisering förut så ska ta en promenad och hämta ut det sen :) Och idag har jag färgat vit sockerpasta grå och gjort en söt liten kanin. Önskemålet till tårtan var en grå "hårig" kanin med brunt hjärta på magen. Fick mms med hur kaninen ser ut som den ska efterlikna. Nu är den ganska inte så lik orginalet, men det är iaf en kanin och det är ju det viktiga :)


Nu ska jag ta och placera mig i köket, där jag allt som oftast hör hemma nu för tiden. En tårtbotten ska göras, den får sedan gömma sig i frysen till nästa vecka när det är dags att fylla och dekorera tårtan :)

Ha det!

Tårtor till Glocalnet! :)

Det blev lite tårtor i helgen igen. Ilona sa för ett tag sedan att hon ville beställa en tårta till sin grupp som hon är gruppchef för, men att jag fick avgöra själv när jag kände att jag hade tid. Och den här helgen som var kändes perfekt. Inga andra planer hade jag, och då är det inga problem att hinna med en tårta. Det blev dock två ;) Men det var inga problem det!

Kunde dock inte lägga upp dom som vanligt precis när dom var klara, eftersom det är Glocalnets logga på, och endel av dom har jag på min vännerlista på facebook. Blev till och hålla hårt på dom och jag var sååå sugen på att ladda upp dom igår, för jag blev väldigt nöjd! :D

Ena känns lite som att den liknar en bröllopstårta, haha, men det är det ju inte! Men det är kul att prova lite nya grejjer. Och rosorna är jag extra nöjd med! :)
Det roliga med den sista tårtan är att jag hade ställt den i sin kartong i kylskåpet typ vid 5 igår eftermiddag och tänkte att nu är dom klara. Men jag kände att den med rosorna på blev så mkt snyggare än denna. Och då hade jag inte gjort fyrkanterna och pärlorna på sidorna. Så vid 22 igår så kom jag på att jag kunde piffa upp tårtan med det och efter att det var klar så var jag nöjd med båda tårtorna hihi :D

Nu blir det serier en stund innan sovdags!
Ha det!

Doptårtor och Cupcakes till imorgon! :)

Det tar ju längre tid att göra tre tårtor och 48 cupcakes än vad man tror. Det har jag lärt mig nu! ;) Men allt har iaf gått bra och jag är asnöjd! Och Sonja och Nenad som ska döpa sin son Oliver imorgon var också nöjda över vad jag har gjort. Det känns bra! Får vi se vad gästerna tycker imorgon då. Jobbigt att behöva vara där, jag är lite nervös ;) Men det ska bli kul att få gå på dop! Ska komma ihåg o slå in doppresenten ikväll också, hah! :)

Hade det inte varit för pappa idag så hade allt tagit lite längre tid. Han kom hit med lite cola han köpt åt mig när det var billigt för nån vecka sen. Så fråga jag han för någon dag sedan om han kunde stanna och hjälpa mig knåda sockerpasta och det ställde han upp på! Han fick även vara smakråd när det kom till dekoreringen :)

Lite bilder är vad jag orkar med mer ikväll. Sen blir det till att slappa till ett avsnitt Bones och ett avsnitt Fringe. För sen är det nog läggdags. Upp imorgon och göra sig iordning och sen åka iväg på dopet :)

Ni kanske ser att det är en mörk fläck längst ner på bilderna? Jag har stressat idag, och när man stressar har man en tendens att inte riktigt tänka. Men jag ställde kameran på diskbänken medan jag flyttade tårtan dit jag kan ta bäst bilder. Och när jag sedan skulle ta kameran så hade kamerasnöret hängt sig runt skåpsknoppen så jag tappa kameran och en flög rakt in i köksskåpet när den var på och det var själva den där zoomgrejjen som åkte först in. Så nu blir det en mörk fläck i bilden, men när jag vrider kameran ur lyset så klickar det till i kameran och fläcken försvinner! Nån som har varit med om någe liknande och vet vad det beror på? :P

Får väl kalla det för min vattenstämpel haha!

Men ja. Nu blir det minsann myskväll! :D
Ha det!

Bebis och sneakers, mm!

Avrundar kvällen med ett inlägg. Nu har det gått lite mer än en vecka in på det nya året. Och jag har kämpat på. Har haft massor att göra! Men det är riktigt kul med tårtbakande, och att göra dekorationer det tar tid, men det är ju det roligaste med själva tårtan! ;D

Häromdagen var jag över till Sonja, det var faktiskt före nyår. Men det blev lite planerande inför doptårtorna som faktiskt ska levereras till på söndag. Och bebismys så klart. Tänkte jag skulle börja med att ladda upp några bilder jag tog då. :)


Mamma o son, båda så söta!


Ville ha en närbild, och då sa Sonja att hon kan lägga ner honom i soffan och locka honom att titta upp. Men kan säga.. Han tittade mest ner ;) Men en bild lyckades jag få, och den blev underbart fin:


Perfekt!

Igår när jag kom hem från jobbet satte jag direkt igång med modellering. Färgade vit sockerpasta hudfärgad för att göra bebisar. Sen satte jag igång och gjorde sneakers. Vilket pillgöra! Och vilket tiiid det tog! Klockan blev ju allt för mkt. Men nu är dom iaf klara och det är skönt att veta det :)

Idag har jag varit ledig. Började dagen med att följa med Lisa till optikern. Lekte smakråd när hon skulle prova ut glasögon. Hon hitta några riktigt snygga! Passade även på att få mina korrigerade då de satt lite illa. Sen var hon snäll och skjutsa mig till Maxi, så nu har jag allt inhandlat inför tårtbakandet! :)

När jag kom hem satte jag direkt igång med att göra fler blommor. Förutom tårtorna ska det göras 48 minicupcakes. När jag hade gjort klart blommorna, målade jag dom. Och sen limmade jag fast en kula i varje, gjorde även lite blommor i fredags, så jag limmade fast kulor i dom med. Jag är riktigt nöjd med dekorationerna nu, sen får vi se hur slutresultatet blir. De ska iaf dekorera tre stycken tårtor, varav en ska bli en våningstårta, samt 48 cupcakes.


Det var lite bilder från skapandet.
Nu ska jag låtsas som att klockan är 12 på natten och gå och lägga mig.
För imorgon ska jag jobba dag för första gången på en evighet.
Ha det!

RSS 2.0