Effektiv till en viss gräns ;)

En ledig dag såhär mitt i veckan är aldrig fel. Eftersom jag jobbar tidig vecka på jobbet så vet jag att jag även vaknar tidigt på min lediga dag, så igår var jag duktigt tidig i säng! Men innan jag gick och la mig fixade jag ihop denna dekoration till en av nästa veckas tårtor:


Riktigt kul att göra figurer! Detta är då en orienterare som tar en paus medan han funderar på var nästa station kan vara. Heter det station när man orienterar? Jag vetetusan! Det var inte min favvo i skolan inte ;) Har gjort lite grejjer också, men det kommer ni få se när tårtan är monterad och klar :)

Så imorse vaknade jag vid 8. Likabra att gå upp och möta dagen. Före klockan var 11 hade jag möblerat om mitt vardagsrum, eller iaf ställt tillbaka tv-bänken där den logiskt sett ska vara. Jag hade även dammsugit, dammat av hyllor och ätit frukost. Helt plötsligt var det ju massa tid kvar på dagen! Och helt plötsligt så var energin borta ;) Men kollade klart på ett avsnitt OC och sen gjorde jag två tårtbottnar, gick till affären och har precis gjort lite sockerblommor!

Nu är det dags att göra sig lite middag och matlådor. Sen ta det lugnt vid datorn innan det är läggdags! Nästa ledig dag ska jag ta tag i balkongen, måste riva ner hönsnätet, får sätta upp nytt sen. Jag har beställt mig en uteplats från Hyresbostäder. En hyreshöjning på 150:- och de fixar en stenlagd uteplats! Blir nice i sommar det :)

Ha det!

Tårta till Moa! :)

Det har varit en hemsk arbetsvecka som äntligen är slut. Och den slutade tidigare med 2,5 timma komp. Kunde inte bli mycket bättre än så! :D Nu är jag ledig söndag och den ska spenderas på IKEA för att köpa en ny soffa. Men även om arbetsveckan har varit tuff så har jag hunnit med att göra en tårta till Moa som fyllde 13 år i onsdags. Hennes mamma vill överraska med en tårta, då hon har sett bilderna på mina tårtor på nätet och länge velat ha en tårta från mig, och det glädjer mig att höra :D

Fick reda på att hon tycker om lila, och choklad och hallon. Så vad bättre än en chokladtårtbotten fylld med geishafluff och gelehallonfluff samt att jag även hackade lite geisha och hade ovanför geishafluffet. Sedan spacklade jag tårtan med nutellasmörkräm och täckte och dekorerade med sockerpasta och sockerpärlor! Utseendet var helt klart godkänt när de var här i förmiddags och hämtade tårtan :)




Med lite tidsbrist fick det bli en enkel design, men jag är nöjd :) Men jag insåg en sak igår kväll. Jag behöver något som kyler ner köket! För det var inte alls lätt att göra tårta i äcklig värme. Trodde det skulle bli bättre när det hade regnat en skvätt när jag var på väg hem, men det var bara fuktigt och kvavt! Sockerpasta var på gränsen till att smälta för mig. Men slutresultatet blev bra, och det är huvudsaken.

När vi ändå är på Marieberg imorgon så blir det till att svänga in och kolla på nån fläkt eller nåt. För något måste jag hitta på! Måste även köpa skor! Varmt om fötterna har det varit i veckan!

Nu blir det till att kolla ikapp veckans serier!
Ha det! :)

Macarons och två tårtor! :)

Jag har ont i mina ben! Har mest blivit ståendes idag. 107 macarons, vilket innebär 214 halvor! Hälften rosa och hälften hmm svarta var meningen, men vi får nog säga grålila ;) Fyllda med 5 olika sorters smörkrämer; Hallon, Jordgubb, Blåbär, Viol och Tuttifrutti. De sistnämnda är mina favoriter av dessa :) Hade pappa till hjälp, han frågade mig häromdagen om jag kunde göra några åt honom och han fick allt hjälpa till själv ;)

Först tog vi en tur till Karlstad för ett besök på IKEA. Deras IKEA är UNDERBART! Det är stort och luftigt, de har mycket mer saker än i Örebro. Me like! Köpte en ny skrivbordsskiva då min i flytten till Karlskoga på något konstigt vis blev böjd, så nu har jag en rak skiva och som bonus en repfri skiva ;) Köpte även med mig lite nya påslakan, springformar och en ny kudde! Men sen provsatt jag en soffa också, och den var mycket skönare än den jag har, så den blir det till att köpa nästa söndag! :)

Inte att glömma är att jag igår när jag kom hem från jobbet gjorde två tårtor. Sonja kom förbi när jag nästan var klar med ena och hämtade den till ett dop idag. Gudmor ville beställa en överraskningstårta till dopet! När hon hade åkt gjorde jag iordning Emmys tårta med Draculaura på :)


Rosa: Hallon
Lila: Viol
Blå: Blåbär
Röd: Jordgubb
Svart: Tuttifrutti


Fylld med glasscreme och mjölkchokladfluff :)


Sån dålig bild, men det här var den bästa, och ändå hade jag tagit bilder med kameran med, men de var värre!
Iaf, fylld med Ahlgrensbilarfluff och Dumlefluff :)

Nu ska jag ställa om mig till kvällstid då jag ska jobba en kvällsvecka med start måndag för första gången på väldigt länge. Känns lite skumt, förr jobbade jag alltid kväll, men nu är det allt mer sällan. Så inatt blir det till att nöta serier så länge jag orkar så jag sover länge imorgon :)

Ha det!

Sneakpeak!

En liten sneak peak på nästa helgs tårta. Det tog några timmar, men nu ska hon få torka, därav aluminiumfolie och spaghetti. Får se hur tårtan blir i helhet nästa helg! ;)



Draculaura.. typ ;)

Biltårta till Isidor :)

Nu tänkte jag bomba er med bilder på en och samma tårta, men från alla håll och vinklar ;) Varför inte liksom. Tog massa kort, och det är kul att visa upp hur den ser ut från alla håll. När man tar ett kort rakt framifrån så syns ju faktiskt inte allt. Och måste säga att bilen har fått ett uppsving från förra gången jag gjorde en bil, man lär sig för varje gång och det blir bättre och bättre :)







Tanken är lite att bilen kommer uppkörandes från sidan av tårtan! ;)
Det är ljus tårtbottnar, fylld med mjölkchokladfluff och ahlgrensbilarfluff. När jag gjorde tårtbotten, så sjönk den ihop lite, och när jag skulle dela tårtan i tre delar, så blev det bara 2,5. Sista bitan blev bara små delar. Så jag smulade till den halva tårtbotten som fick vara det mittersta lagret, och för att gör det lagret mer stabilt än bara tårtbottensmulor så hackade jag även mjölkchoklad och spred över. Det blev riktigt bra :)
Tur det finns nödlösningar när det inte alltid går som man vill ;)

En annan komisk grej med den här tårtan är att när den var klar, så skulle jag stoppa in den i kylskåpet, och då var det något som sa mig att det var något fel. Och felet var ju att jag hade gjort en 1:a och klistrat fast på tårtan, men Isidor fyllde ju faktiskt 3. Så det var ju tur jag kom på det, hade kunnat bli riktigt pinsamt annars ;)

Har beställt hem massa essencer som jag var hämta ut förut. Kliar i fingrarna! Vill göra smörkrämer och testa och se om det är gott :D Tänk bara Viol, Tutti Frutti, Hallon, Blåbär, Jordgubb..... mmmm! Blir en drös macarons framöver inser jag ;)

Men nu är det dags att studera Monsters High karaktären Draculaura in i minsta detalj och se om man kan lyckas få till henne i sockerpasta. Spännande ;)

Ha det!

Caketopper - Spindelmannen!

En kollega på jobbet skickade sms och berättade att hennes son fyller år till helgen och att hon skulle göra tårta, men hon undrade om jag kunde göra en dekoration med Spindelmannen. Och självklart kan jag det, nu när jag börjar bli frisk så är det ju ingen fara att göra några dekorationer. Och jag är helt klart nöjd med resultatet. Får hoppas Algot som fyller år också blir det :)

 
Det blev typ som att han "hänger" längs med väggen, men jag blev lite fundersam om han skjuter spindelnät både från händer och fötter? Aja. Min skjuter bara från händerna iaf ;)
 
Nu håller jag på att laga mat. Matlådor ska det bli, men även mat till min hungriga mage. Skulle kunna bli klart nu om jag fick bestämma, men det är minst 30 minuter kvar :(

Robin och Saras tävlingsbidrag!

Jag har varit bakinstruktör idag! För ett tag sedan undrade Robin om jag kunde hjälpa honom att baka till en tävling i skolan, han skulle göra allt själv, men att jag skulle finnas med som en hjälpande hand och instruera honom hur han ska göra. Och självklart tackade jag ja! Det är ju bara skoj! Robin lät Sara vara med på samma bakverk, så att dom tävlar ihop och eftersom tävlingen avslutas på tisdag så fick det bli idag dom fick komma hit. Trots att jag är förkyld, men jag skulle ju i detta fallet iaf inte baka! :)

Cupcakes med melonfrosting och blommor i sockerpasta fick det bli. De är otroligt duktiga på att ta in instruktioner och jag har bara hjälpt till att sköta elvispen de gånger som degen blev för tung för dom att vispa, resten har de gjort själva. Och resultatet blev toppen!



Här står dom och gör blommor medans jag är iväg och fotar:


Sömntutorna deluxe! Har inte hört att jag varit inne och tagit kort. Var även inne och försökte prata med dom, men det gick inge vidare!

Var även tvungen att lägga upp denna bild kände jag, även om det blev en extremt dålig bild så är det ju också ett bildbevis på att Passoa vågar sig fram. Speciellt när hälften sover och hälften är i köket. Då minsann, då passar det att komma fram o visa att man är cool ;)


Alla lampor är tända, och solen skiner utanför fönstret. Men ändå blev bilden så mörk? Det är ju lite udda.
Men aja :)

Nu ska jag verkligen slappa resten av kvällen. Denna jävla förkylning vill inte ge sig, och det har krypit fram en äcklig hosta som gärna får ge med sig om det ska bli något jobb för mig imorgon. Vi får se.
Ha det!

Melonfrosting!

Chokladcupcakes med melonfrosting :)


Maddes tårta nr 2 :)

När en vecka är tung, är det skönt att den iaf är kort. Efter firandet i tisdags var jag helt slut. Men på onsdagen vankades jobb igen och onsdagskvällen påbörjades nästa tårta :) Tårta är alltid skoj! Det livar upp mina dagar! Det var ytterligare en tårta till Madde då hon ska ha en liten fest med vänner och ville även då bjuda på tårta då hennes kompisar sett många av mina tårtor på internet.

Jag brukar försöka få reda på vilken färg tårtan ska vara när jag ska göra en tårta, för det är så svårt och veta vad personen i fråga tycker om. Och till denna tårta önskade Madde svart, rosa och silver! Fyllningen skulle vara banana skidsfluff och gelehallonfluff. Tårtbotten fick gärna vara ljus. Hittade ett nytt recept på ljus tårtbotten som blev aslyckat! Så det kör vi på framöver om det ska vara ljus tårtbotten :)

Jag har ju bara gjort en våningstårta tidigare, och då var jag själv inte alls nöjd. Så jag tog tillfället i akt när det var till min syster att göra en våningstårta, den skulle ändå vara lite större än vanligt då kanske blir fler än vad mina tårtor i normala fall brukar räcka till. Och jag måste ju faktiskt säga att jag är riktigt nöjd med resultatet. Det är alltid något som inte går som jag vill, men i slutändan hittar jag alltid lösningar så att det blir bra ändå! :)




Det var riktigt kul att göra den här tårtan, så jag hoppas att den smakar. Och jag misstänker att det blir massor över! För den här tårtan är nog iaf till 25-30 pers skulle jag tro. Men vi får väl se, dom kanske äter massor! :D


Madde 20 år! <3

Igår fyllde min syster Madde 20 år, och eftersom valborg är en vanlig arbetsdag så bestämde vi att det är bättre att fira henne idag, som ändå är en röd dag och alla var lediga, tom jag! :) Det enda hon visste om var att vi skulle äta middag ihop och att jag skulle fixa tårta, hon hade valt att locket skulle vara lila och vilken fyllning. Men inget annat fick hon veta. Har kört med hemlighetsmakerier hela veckan, och det har varit tufft att inte kunna lägga upp några bilder efter att jag bakat och gjort klart saker. Men nu är firandet över och jag kan äntligen publicera mina bilder! Wihooo! O ni ska veta, att jag har inte ens ringt och pratat med min syster på hela veckan, för jag ville inte riskera att försäga mig om nåt hahaha ;D Men tycker överraskningar är kul!

Helgen spenderades i köket, åkte upp en snabbis på stan i lördags för att köpa Banana Skids som var ena önskemålet till fyllning. Så klart de inte har det på Konsum som är nära till hands. Men jag passade även på att kolla på nåt snyggt att ha på mig, då bussarna bara går en gång varannan timma, just den tiden jag åkte upp på stan. Men förutom det så har det mest varit kökets fyra väggar jag sett i helgen. Men allt rullade på fint, och mmm så gott fika det blev :D








Det blev ett härligt dessertbord med massa gott på. Tårtan är alltså med Banana Skidsfluff och Werthers Originalfluff. Sen är det chokladcupcakes med lakritsfrosting, macarons med melonsmörkräm, macarons med päronsmörkräm och chokladbollar med smak av nutella - doppade i vit choklad som jag färgat lila.

Temat på denna festlighet bestämde jag skulle vara lila, svart och vit. Eftersom Madde valt just lila lock till  tårtan. Kände att jag ville spinna vidare på det, och dessa färger passade otroligt bra ihop! :) Så jag hittade en grymt bra sida på nätet www.barnkalaset.se, där jag köpte de flesta dekorationerna och duknings-sakerna. Skönt att det var bra leveranstid, för jag var lite sent ute med min beställning ;)






I 24 av ballongerna som var upphängda inne i lokalen hade jag stoppat ner lappar där jag skrivit upp charader, så efter maten satte vi igång och lekte. Exempel på charad som var med var "Himlen är potatisfärgad". Satt ganska länge och finurlade på lite roliga charader att göra :D Dukningen blev så otroligt snygg! Så glad att jag hittade den där sidan, dom har tom en rubrik som heter "enfärgat" där man kan gå in och få fram saker i de färgerna man är ute efter, så är det bara välja vilka man vill ha i vilken färg och kombinera ihop som man vill. Toppen! :)

Bordsplaceringslappar kändes ju som ett måste vid en "finare" dukning, så det knåpade jag ihop några, och det fick följa temat! :D

Som jag skrev i ett SMS till Madde för en stund sen så är hon värd allt och massa mer. Det finns inte ord att beskriva hur mycket du betyder för mig. Jag är så glad för att du är den du är och att du finns i mitt liv, att jag har äran att ha fått dig som min syster! Jag älskar dig <3

Här kommer en massa bilder på Madde från i dag:









Avslutar dagens inlägg med resultatet av "Sätta svans på grisen" som också hanns med! :)


Tack för en toppendag!

RSS 2.0