Musiktårta

Allt går om man bara vill. Ja visst är det så. Detta är en "hast"-tårta, bestämdes i onsdags att jag skulle göra den och blev klar i gårkväll. Intressena var musik och sång, vilket inte riktigt är min starka sida. Men med lite tid googlade jag på noter o hittade g-klaven som hade en fin form så utefter den så gjorde som ett "notblad" med hennes namn som noter :)


Avskedstårta

Diddi slutade jobbet idag för att påbörja ett nytt äventyr :)


Öltårta!

Gjort ännu en tårta idag! Blev lite hastigt bestämt i lördags så med lite tid på känner kag mig ändå nöjd :)

 

 


Birdie fly!

När pappa skulle förmedla önskemålet till dekoration på tårtan så blev det nåt konstigt på vägen, han sa nämligen Birdie Fly och jag googlade, men hittade inget vettigt, så jag bad honom fråga igen och det var ju totalt fel även om det faktiskt är fåglar som flyger ;)


Prinsesstårta

Rosa, tjejigt och en prinsessa var önskemålet :) chokladtårtbotten, fylld med ploppfluff och gelehallonfluff :)

 

 

 


Golftårta!

Önskemålet var en tårta som ser ut som en golfboll och texten grattis stig, utöver det fria händer, så jag modellerade en golfare också :)


A Special Place In My Heart <3

Hej mina kära läsare!
 
Det är såhär. För några veckor sen trillade jag över en tävling på nätet där man kunde skicka in bild på en tårta man gjort. Första priset är en resa till New York, vilket vore enormt ballt! Ni som känner mig vet att jag inte är mycket för att resa, men USA har ändå alltid varit ett drömresemål att kanske en gång komma till. Och min stora hobby och passion i livet är ju just att göra tårtor! Det är så himla kul! 
 
Det svåra var att välja vilken tårta jag skulle skicka in. Man får skicka in fler, men det känns jobbigt att dela flera stycken och be folk gå in och rösta på flera olika så på det sättet är det lättast att enbart skicka in en som man sedan kan nöta sina vänner med att gå in och rösta på. 
 
Frågade på facebook bland mina vänner vilken tårta som de tyckte jag skulle skicka in, men samtidigt hade jag långt inne en tanke, en inspiration och ett hopp. 
 
Det är nämligen så, att för några veckor sedan gick en vän bort i cancer. Hon har kämpat i 2 år och det har gått väldigt mycket upp och ner. Jag har hela tiden levt på hoppet att allt kommer bli bra. Jag tror det är en mekanism i en som gör att man hoppas för att orka gå vidare när man vet att en vän har det så svårt. När hon fyllde år i våras så fick jag äran att göra hennes födelsedagstårta. Hennes önskemål var rosa och bling bling, ju mer desto bättre. Och hela tiden när jag höll på med tårtan så kände jag "Den här tårtan vill jag göra extra speciell för att på mitt sätt visa att hon är en speciell och underbar person" Så den lilla tvisten jag satte dit på tårtan var ett hjärta som jag ramade in i en krumelur med silverpärlor. Symboliken med det var att hon ska veta att hon är älskad! 
 
Och jag vet att hon har kämpat. Och jag vet att hon har det bra där hon är nu. Det har varit tufft den senaste tiden. Det är enormt svårt att ta in att en vän har gått bort. Men till saken så känner jag att just hennes tårta är den tårta som jag skulle vilja gick vidare i tävlingen. Det vore enormt speciellt! 
 
Om ni vill gå in och rösta på på denna tårta vore jag enormt glad. Det skulle värma djupt i mitt hjärta. 
 
 
Klicka på bilden, eller på denna länk: http://www.pimpmytarta.se/?id=874 för att komma till tårtan.
Jag döpte den till A Special Place In My Heart <3 för det kommer hon ALLTID att ha.
Vila i frid.
 
---
 
 
Jag hade bara tänkt lägga upp en, men blev övertygad att lägga upp min jultårta jag gjorde i julas till en uppesittarkväll jag var på hos några bekanta till pappa. Den blev lite härligt speciell och udda. Synd på bakgrunden bara, men vi var mitt uppe i julbaket :) 
 
http://www.pimpmytarta.se/?id=875
 
 

Bröllopstårtor i rosa och vitt

Fick äran att göra Josefin och Roberts bröllopstårtor till idag när dom gifter sig. Fick övertyga Josefin om att det verkligen inte var några problem och att jag gärna gjorde det, hon ville inte vara till besvär. Hon är så söt! Självklart ville jag göra deras bröllopstårtor!

Vi kom tillslut fram till att de skulle i rosa o vitt som deras bordsdekorationer o blommorna i hennes bukett. Hon ville ha lite rosor i olika storlekar och några petunior i samma färger som rosorna. Locket skulle vara vitt och det skulle vara rosa pärlband längst ner på varje. Två stycken våningstårtor med två våningar och en vanlig tårta :) ena våningstårtan och den vanliga skulle ha rutmönster på sidan och pärlemokulor.

Jag gjorde även ett brudpar, utan att hon hade bett om det o visade det o det ville hon ha på den vanliga tårtan. Det har varit enormt kul att göra tårtorna. Jag är nöjd med resultatet o det var hon också när hon hämtade dom! :)


Tårta med dubbelt tema

I tisdags tog jag och pappa en dagstur till Mariefred för att hälsa på min morbror med fru och deras två barn. Har inte varit där sen de flyttade dit så det var verkligen på tiden. Jag klarar inte riktigt av att åka bort och komma tomhänt så jag fixade en tårta!

Ville göra så att tårtan passade båda kusinerna, Sixten och Kajsa, som är 3 resp 2 år så därför delade jag upp tårtan i två delar men de förenades med en å som hade en bro över. Sixten älskar tåg och Kajsa är riktigt tjejig så hon fick en prinsessa.


Ledig på heltid = pensionär

En fd kollega bad mig göra tårta åt hennes pappa som gått i pension :)


Discotårta!

Ah, har varit sugen på att göra en discotårta länge, sett mkt inspiration på nätet. Så skulle vi fira Sara idag som fyller år till veckan o som tur är gillar hon att dansa :)


RSS 2.0