Tre tårtor till tre olika födelsedagar!!

Även om jag bara jobbat tre dagar den här veckan, så har det varit en lååång vecka. Dom dagarna jag jobbat har varit med extra lång pass. Lediga dagar har spenderats till att göra dekorationer, tårtbottnar och fluff. I torsdagskväl direkt när jag kom hem från jobbet satte jag igång och dekorerade mammas tårta, samt fyllde och förberedde två tårtor. Madde och Maffe kom o hämta mig vid 22-snåret i torsdagskväll och vi åkte till dom. :)

Sov där till fredag. Drog upp på stan med Madde, shoppade lite, går ju inte o gå på stan utan o shoppa ;) Sen på kvällen så firade vi av mamma eftersom hon fyllde år i torsdags.


Denna är fylld med Werther's Originalfluff och Gelehallonfluff. Man måste ju prova sig fram lite ;) Och båda var faktiskt extremt goda, speciellt gelehallon! Mmm!

Pappa kom o hämta mig framåt kvällen, vi körde en storhandling på Maxi i Örebro, sen åkte vi mot Karlskoga. Stannade vid Maxi i Karlskoga med för att se om de hade bröd, då mitt bröd var slut i Örebro. Oså innan vi åkte hemåt så stannade vi på konsum så jag kunde hämta ut mina paket :)

Sen var det mer tårta på schemat! Dels den tårtan vi skulle fira av pappa med, men även en tårta till Joel som fyller år imorgon. Och på denna tårta skulle det tvåhjuliga motorfordonet stå som jag publicerade häromdagen ;)



Helt klart nöjd med tårtan ;) Tårtan är fylld med ahlgrensbilarfluff och följde temat "motor" och körde ferraribilsfluff också. På toppen är det riven digestivekex för att få en "sand"-känsla :)

Denna blev klar vid 12 inatt, men eftersom jag redan spacklat pappas med smörkräm var det bara att fortsätta med nästa. Var klar vid halv 2 ;)


Älskar den här ljusa turkosa färgen! Och perfekt att det även finns sockerpärlor i samma nyans, me happy! :D Fylld med daimfluff och ahlgrensbilarfluff :)

Sen natt blev det, men dessutom en tidig morgon. För inte blev det någon bra sömn inatt, men det skyller jag på en snarkande fader, även fast han sov i vardagsrummet så hördes det all världens väg! Ser fram emot att sova inatt, blir till o stänga av ljudet på telefoner och bara soooova! :)

Idag strax före 14 så kom Madde med familj samt Krille. Vi käkade tacos, spelade Kinect och Wii, samt fikade tårta och faktiskt, hör och häpna, lite köpta kakor ;) Har inte tid och slå på stort med hembakta kakor också, får allt räcka med tårta ;)

Vi firade av pappa, och det är härligt att se när någon blir rörd över en present. Det är overkligt och tänka på vad han har gått igenom innan vi kom till världen. Det går nog inte att ta in och förstå fullt ut, men turligt nog så hittades dessa artiklar när de var nere och rensade i källaren och det blev vår gåva till pappa, inramat med bilder av honom under åren efter. Min pappa har varit nykter alkoholist i snart 30 år och vi är otroligt stolta över honom!


Han fick även presentkorg med allt möjligt smått o gott ;)


Alla åkte hemåt för ca en timma sen. Nu ska jag ta ikapp veckans serier som inte alls hunnits med. Och mest bara ta det lugnt. Kommer ha en satans träningsvärk imorgon efter Kinectspelandet. Hade köpt hem en nytt spel, och skidskytte var riiktigt jobbigt! ;P

Ha en trevlig kväll!

Tvåhjuligt motorfordon! ;)

Ojojoj. Det blev en SEN natt inatt. Det var lite tanken från början för att sova länge idag, men kanske inte så sent, och sen fick jag ändå inte sova för jag fick ett sms från Posten. Helt seriöst så är jag trött på att dom skickar sms på sånna obekväma tider! Iaf.

Jag modellerade. En tårta nästa helg ska ha crosstema, och jag var ju bara tvungen att ge på att faktiskt göra något som liknade en cross. Och ja, det var det som tog tid. Mycket pillande, mycket göra om gör rätt, men efter hårt slit så är jag faktiskt otroligt nöjd med resultatet. Det kanske inte ser ut som en cross, eller en motorcykel. Men man ser iaf att det är ett tvåhjuligt motorfordon, och det är huvudsaken. Och viktigast för mig, är faktiskt att jag lyckades få den att stå upp! Sen är ju inte hjulen så runda, för att den ska kunna stå upp, men det fixar sig på tårtan sen, det täcks ;)




Nu mååste jag äta frukost, är vrålhungrig. Sen blir det till att göra lite tårtbottnar. Börjar jobba 18.05!
Ha det!

Före och efter!


Jag kände att det var dags att ta mig en tur till frisören och blev varmt rekommenderad av Sonja att vända mig till Linda på Nya Broadway. Så förra veckan bokade jag en tid till idag eftersom jag är ledig. Så jag var iväg, kom hem för en liten stund sen. Sonja hade ett önskemål om en före- och efterbild. Nekade först till det, men imorse innan jag åkte så kände jag att jag lika gärna kunde ta en bild. Bara så svårt att ta bild på sig själv och få en bra bild. Det är ju alltid något som hamnar utanför bilden :P

Jag är än så länge nöjd med klippningen och färgningen. Hon gjorde håret ljusare vilket jag vill, men färgade även till det så att det är lite slingigt! Det syns inte alls bra på bild tyvärr. Men de som får det live kommer märka större skillnad. Men på bilderna ser man ju iaf att det är förändrat, och kortare!

Igår var jag på efterlängtat besök hos Sonja! Det var så länge sen vi sågs, vi har hastigt setts för några veckor sedan innan de skulle åka utomlands, men förutom det har vi inte setts sen dopet i januari. Så det var riktigt kul att vara där igår i några timmar :) Oliver är ju helt underbart söt! O han tyckte om mig, det märktes, han kunde inte sluta titta på mig. Vände dom på honom, så vände han sig tillbaka för att titta på mig. Så söt :P Man märker sån skillnad på barn när man inte sett dom på ett tag. Han hade så mkt mer kontroll över kroppen, log och skrattade massor!

Hade så klart med mig lite fika, och en "liten" presentpåse med lite smått och gott eftersom Sonja fyllt, och de har flyttat till ny lägenhet :) Och jag fick med mig min cykel hem! Såå bara jag tar mig ner och pumpar däcken ikväll, så kan jag cykla till jobbet imorgon. Me like!

Kolla på den här bilder. Är han inte söt eller vad?!


Hade med mig lite cupcakes och Macarons:



Innan jag åkte över till Sonja igår så kände jag att det var dags att göra någon nytta hemma på min ledighet. Så jag tog mig för att sätta upp ett par nya gardiner som jag hämtade hem för någon vecka sen:


Så snygga! Lyfter verkligen upp hela vardagsrummet! :D
Ja, annars har det inte hunnit hända mycket annat sen jag skrev senast. När jag kom hem inatt vid 12-tiden så ställde jag mig och marinerade kyckling. Tänkte göra lite mer avancerad mat än köttfärsås, känner att jag är sugen på något lyxigare. Så det blir marinerad kyckling, har inte bestämt mig och det blir stekt, eller ugnsstekt. Tror nog även jag ska servera det med hasselbackspotatis och sallad. Men sås då? Den tåls och funderas på!

Ska försöka hinna med och göra lite blommor ikväll med. Och förresten så kom vi in på hos frisören att jag har som hobby att göra tårtor och cupcakes, baka i ren allmänhet. Jag visade lite bilder och sådär, hon blev helt fascinerad. Visade dom andra som var där och så där med! Haha. Alltid kul när folk tycker om det man gör! :)

Men mat var det. Ja det är nog dags för det nu. Innan jag äter upp hela paketet med Ballerina Marängsviss.
Ha det!

En header!

Har tänkt länge att jag ska fixa till mig en header, göra bloggen mer personlig.
Så varför inte fixa det nu när man är ledig och inte har några specialla planer?
Joo, det tog ju sin lilla tid. Mycket pill!
Valde ut några av mina favoritbakverk som gick i rosa, klistrade ihop dom i photoshop.
Sen googlade jag upp en guide hur man enkelt la till den.
Men ja. Enkelt vet jag inte. Satt nog och pilla i typ två timmar med alla storlekar åt höger och vänster :P
Nu är jag iaf nöjd.
Vad tycker ni? :)

Miss Fancy Pink

Vi kör en till. Tyckte dagens cupcake blev fin, så varför inte skicka in den till Miss Cupcake? :)

http://www.misscupcake.se/sv/node/1717

Chokladcupcakes med nougatfrosting!

Sådärja. Påsktårtan hämtades imorse. Har jobbat mellan 12-18, ganska lugn dag faktiskt. Som det ska vara på påskafton helt enkelt. Efter jag gick hem satt jag och slappade en stund för att bli av med huvudvärken, den är kvar, men mycket bättre. Sedan satte jag igång och gjorde chokladcupcakes med nougatfrosting till Rosie som hon ska hämta imorgon. :)

Så kul att dekorera! Försöker alltid komma på något nytt varje gång. Den här gången körde jag med en större blomma, och en mindre. Samt lite småpärlor samt silverpärlor från Dr. Oetker. :) 24 stycken blev det minsann!





Nu ska jag se lite serier och sen försöka gå och lägga mig i tid. Även om jag är ledig så behöver jag ju faktiskt sova. Och mycket sömn blev det inte natten till idag. Sover dåligt på nätterna, eller snarare, jag vaknar jobbigt tidigt!

Ha det!

Påsktårta:)

Haft en trevlig dag på jobbet, och inte förstördes dagen av snöoväder när man skulle gå, nej tur var väl det!
Hade turen att det var så pass lugnt att jag fick kompa. Tycker om o kompa! Vet inte vad det är med mig, förr gjorde jag aldrig det, men nu tycker jag det är värt det. Att komma från tidigare än det är tänkt. Komma hem, ta det lugnt, eller om det är så att jag har något planerat; komma igång tidigare. Sällan jag inte har något planerat nu för tiden känner jag. Men det är en rolig hobby och det är bara kul :D

Igår blev det ju en tårta till Lisas mamma som har fyllt år. Och idag blev det en tårta till Susanne som ville ha med sig en tårta till påskfirandet imorgon. Den är lite söt :)


En påskhare sitter och vilar efter att ha letat ägg i evigheter, den andra gräver för fullt i tårtan för att hitta det försvunna ägget. Kycklingarna sitter och pratar med varandra, och försöker komma fram till var de ska leta någonstans. :) Tårtan är fylld med dumlefluff och ahlgrensbilarfluff!

Imorgon blir det 6 timmar övertid. Vi blev beordrade 20 timmar övertid och fick placera ut den där det passade en själv bäst, och jag har bara 6 timmar kvar, och har ingen annan dag att placera ut det på än imorgon. Så in på påskafton för lite övertid får bli minsann :) Sen väntas tre  underbart härliga LEDIGA dagar! Spänd inför tisdag!

Hoppas ni har en trevlig påsk so far, och att den bara blir bättre!
Ha det!

Lite vårig tårta :)

Tårta igen. :)
Chokladtårtbotten med citronmousse och hallonmousse, dekorerad och täckt med sockerpasta :)

Överraskningstårta!

Jag vill gärna ladda in bilderna på mina tårtor direkt när jag har gjort dom, och lägga upp dom här och på facebook. Det liksom kliar i fingrarna något så grymt, men så gjorde jag en tårta igår som var en överraskning. Marcus fyllde år i februari och vi har inte hunnit ses än, men jag var där idag. Och eftersom jag inte har hunnit åka och köpa någon present, så kände jag att det mest passande är ju att komma med en tårta. Han har tidigare sagt att han velat att jag skulle göra en till han fyllde, men då var han ju i Thailand, lite svårt o skicka en dit kanske ;) Men tårtan uppskattades mycket. Jag var ju även där själv, så jag kan till och med säga att den var väldigt god, men som vanligt med alla dessa tårtor, väldigt mastig :)


Inslagen som ett paket, går verkligen inte att gissa att det är en tårta ;)


Såhär blev den! Har även tagit en närbild:


Fick för ett tag sen hem två mönstermattor som jag beställt, och eftersom jag gjorde en lite mindre tårta denna gång så kände jag att det var perfekt att prova och använda en sådan. Asballt ju! Valde ut tre stycken mönster som jag fyllde med silverkulor också, för att piffa upp det lite extra :)


Har fått lite frågor på hur tårtorna ser ut inuti, så tänkte jag passar på när jag är med och äter en tårta och ta en kort när den är uppskuren. Så här är det först ett lager tårtbotten, sen ahlgrensbilarfluff, sen ett lager tårtbotten, sen dumlefluff och sen ett lager tårtbotten. Sen är den spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta. Dekorationerna är också i sockerpasta samt ätbara sockerpärlor :)

Det bästa med att lämna bort en tårta är om den som får den är nöjd, och Marcus var helt klart nöjd! Och denna gång var det ju lite extra speciellt eftersom det var en överraskning! Det var skoj! :)

Har för övrigt haft min syster här sedan i fredagskväll, vilket har varit helt underbart! Saknar henne allt som oftast, och det är inte lika ofta vi har tid att ses ensamma som förr. Men ibland går det, och denna helg var en sådan vilket jag är otroligt glad för. Igår hann vi med mycket. Vi bakade tårtbottnar, cupcakes och ovannämnda tårta. Vi käkade pizza, körde kinect, färgade Maddes hår och kollade på lite serier samt spelade massa spel! Sena nätter blev det, men det är det värt :)

Hennes pojkvän hämtade upp oss idag och skjutsade in mig till Marcus och Tezzi, medan de sedan åkte vidare hemåt. Väl hemma hos Marcus och Tezzi så käkade vi tårta, men begav oss sedan ut till Marieberg. Lite shopping blev det allt, bland annat tre stycken vispskålar som jag fick tips om i en blogg jag följer. De är från Lagerhaus. Otroligt gulliga och känns underbara att arbeta med! Spännande :)

Hann sitta en stund hemma hos dom innan det var dags för mig att dra mig vidare. Pappa kom och hämtade mig, vi drog till Maxi och handlade sen vidare mot Karlskoga där det blev ett stopp på McDonalds. Mums :)

Nu blir det slappa resten av kvällen, hade tänkt göra lite blommor, men det får faktiskt vänta. Är dyngtrött, ska kolla ikapp lite serier sen sova. För imorgon är helgen slut och allvaret börjar igen. Jobb 6 dagar i sträck, morgonpass imorgon med start kl. 09.

Hoppas ni haft en lika underbar helg som jag haft!
Nu ska det svullas maränger!
Ha det!

RSS 2.0