Jag lever!

Jag lever! Efter en dag på Liseberg och en helg i Göteborg så lever jag fortfarande. Helt otroligt!
Vi kom fram till Göteborg vid 22 i fredagskväll, typ 2 timmar senare än vad vi räknat med, vi åkte ändå från Örebro
redan vid senast halv 5, men aja. Vi stannade på vägen tre gånger, en gång för att sträcka på benen, en gång för att köpa godis och en gång för att äta mat. Så det tillsammans med själva restiden blev väl att det tog lite tid.
Men det var skönt att komma fram, oavsett hur jobbig min syster är så har jag saknat henne och tycker om henne massor! För det ska ni veta, hon är speciell ;) Alla som träffat henne vet det! Minsann! Men men!

Igår var jag, Madde, Kristian, Niklas och Sandra på Liseberg tillsammans med Manfred och hans två barn Sara och Robin. Vi hann inte åka jättemycket karuseller för det var så himla mycket folk. Och det kom vi ju på, Liseberg på en helgdag och dessutom lönehelg för vi aldrig om igen! Vi stod tex i kö till Kanonen i över en timma! Det förstör dagen! Men jag fick spela lite också. Vann två små gosedjurselefanter, en mellanstor panter och en mellanstor hund, samt ett trepack bilar :) Så lite fick man med sig hem också. Men hann inte äta någon sockervadd, lite besviken!

Idag har vi varit på bio, vi såg Harry Potter och halvblodsprinsen. Ingen bra film! ¨Satt och nickade till hela tiden och var bara någon sekund ifrån att verkligen somna, ett tag funderade jag på att skita i filmen och låta mig själv somna, men tänkte att måste ju se filmen ändå. Så nu är den sedd, usch. Rekomenderas inte.

Sen åkte vi till Willys och handlade, inhandlade för en bakdag imorgon, och mat för veckan. Det var ju också en upplevelse så att säga. Handla med storasyster var hetsigt deluxe. Hua mig, men imorgon blir det gott fika hela dagen!

Ha det!

Sista på en vecka?

Om 10 minuter ska jag gå till bussen. Upp på stan, shoppa lite, det sista som behövs inför resan minsann! Lönen kom ju idag så det är sånt här man måste hinna med innan vi åker. Sen vid 3-4 kommer niklas och sandra och hämtar upp oss, då ska vi till Maxi och köpa "färdkost", sen bär det av mot sydligare grader, GÖTEBORG! OOOOH!

Jag längtar så! Det ska bli så himla kul. Kommer nog inte skriva något mer idag, och kanske inget under veckan. Men ska försöka mig på en uppdatering när jag kommer hem sen, om en vecka! :) hihi

Men nu tror jag allt är packat, förutom det som inte är handlat än. Så jag är nog redo. Tror jag. Resfeber.


Ha det!




Det blev ja!

Efterlängtade recept!

Mjo, nu ska jag göra det jag har lovat länge länge länge! Det har bara inte blivit av. Men har några på jobbet som efterfrågat lite recept så här kommer några. Har jag glömt något så säg till så kommer det när jag kommer hem sen!


Kolapopcorn

10 dl Poppade, osaltade popcorn
1,5 dl Ljus sirap
1,5 dl Socker
2 msk smör

Blanda sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull, koka upp och låt småputtra tills det klarar kulprovet.
Jag tycker dom smakar bäst när dom är lite åt det hårdare hållet så jag brukar koka tills det stelnar på skeden.
Sen blanda kolasmeten med popcorn och bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Ställ svalt för att kallna och stelna, bryt sedan bitar och njut!


Chokladrutor med maräng

200 gr Rumstempererat smör
2 dl Strösocker
3 st Äggulor
3½ dl Vetemjöl
½ dl Kakao
2 tsk Bakpulver

Maräng:

4 st Äggvitor
3 dl Strösocker

Garnering:

1½ dl grovt hackad mandel

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten.
2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspappret.
4. Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet.
5. Bred marängen över chokladsmeten.
6. Strö den hackade mandeln över marängen. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.


Sådärja. Anledningen att jag kom på detta nu är att jag håller på att göra iordning de recept jag ska ha med
mig till Göteborg då min kära syster har önskat massa bakat att fylla frysen med, så det blir 7-8 olika saker som ska bakas en heldag i Göteborg. Oh yes, det längtar vi efter, eller?


Ha det!






Och ett ja blev det!

Snart bär det av!

Pjew nu är jag varm som attan! Men man blir det när man hostar tills man inte får någon luft! Den här förkylningen kan få gå över nu, för imorgon åker jag!

Den här dagen har iaf varit min slappardag där jag  tagit det lugnt för att förkylningen ska gå över så mycket som möjligt. Gick upp vid 9 imorse efter en natt med feberfrossa och jobbiga katter. Väl uppe gjorde jag frukost och såg på förhäxad. Och det kollade jag på till typ 4 då jag kom på att det kan vara bra att göra något annat, typ av de sakerna jag ska hinna med idag. Så jag gjorde klart Lion Bars:en som vi ska ha i bilen imorgon, körde en diskmaskin. Sen kom Nito förbi på en snabb visit, fick two and a half men och en köksvåg. Vi snackade lite, fikade, sen passade han på att dra hem när det inte regnade.

Då fixade jag middag, Mexicana-soppa, har hört att soppa ska vara bra när man är sjuk! Kollade på Förhäxad. Nu sitter jag här med mina frågor om mig själv som jag ska göra till resan imorgon. 20 frågor var om oss själva ska vi göra, så ska vi ha frågesport imorgon för att ha något att göra i bilen. Har lyckats komma på 13 frågor, men det är svårt som satan! Började göra frågorna igår, så det har tagit sin tid. Har även pratat lite i telefon, vilket jag gjort mycket de senaste dagarna. Men det blir så när man ska resa bort.

Ska försöka skriva klart frågorna nu, packa allt som kan packas ner, sen göra iordning så att resten har plats för nerpackning imorgon när jag använt klart grejerna. Sen imorgon upp på stan, köpa det sista inför resan, på min lista för inköp så står det just nu:

Knee highs
Strumpbyxor
Neutrogena
Schampoo
Balsam
Bälte
Paraply
Örhängen
Halsband
Armband

Får se om jag hittar allt, men försöka ska vi iaf! Finns egentligen 3 linnen på Gina Tricot som jag skulle vilja köpa, har redan dom linnena i svart, korall och blå, men skulle även vilja ha dom i gul, brun och vit. Men tror jag skippar det. Vill hellre att pengarna ska räcka att leva på i Göteborg, så man slipper tänka föör mycket på ekonomin där nere. Vi får se helt enkelt. Men imorgon bär det iaf av. Jag längtar!!!


Ha det!






Hoppas på ett ja.. igen. Andra gången gillt?

Städning, minigolf och pakethämtning!

Idag känner jag att jag gjort mer än vad jag klarar av! Eller iaf om jag vill bli frisk snart. Madelen och Kristian kom vid 12, då var inte jag klar med avsnitt av förhäxad så dom satte sig och spela antischack o kristian hade inte ätit frukost än. Så när jag var klar satte vi igång med städningen. Jag tog disken som vanligt och dom tog resten. Som det ska vara eftersom dom får betalt för att städa :P

Städningen var väl klar runt 3, då ställde jag mig och stekte pannkakor, så åt vi pannkakor med glass, mumma :D hihi, när det var klart så drog vi iväg och körde minigolf vid Trängen. Jag vann med 64 poäng mot kristian på 80 och Madelen på 106, så jag vann ganska stort ändå hihi :D

Vi köpte oss en varsin glass på utvägen och åt på vägen hem. Jag köpte en Lion-strut, asstor var den, men den var god! Slängde det jag inte orkade. Jag som inte ens ska äta glass, ont i magen fick jag! Madelen och Kristian gick hem till sig och jag traskade vidare till kiosken, pakethämtningsdags! Wihoo. Aldrig varit så viktigt som nu att paketen skulle hinna fram i tid, så jag får med mig kläderna till Göteborg, så det var skönt! Jag har ju redan packat det mesta, så ska få plats med det här med ^^ Det var ett svart linne, har tidigare köpt ett brunt och det var så snyggt så var tvungen att ett svart med, eller tunika kanske man ska säga. Och en lila tunika/topp samt en skjorta :)

Så det var denna dagen det. Imorgon ska jag inte göra NÅGONTING! Ska bara fokusera på att bli frisk. Och samtidigt göra klart inför resan, minsann!


Ha det!



Fick ett nej.

Halstabletten är min bästa vän!

Min syster kom förbi igår kväll, eftersom hon ändå skulle hit idag så kom hon över igår och skulle sova över. Vi gjorde början till Lion Bars och kollade på Full House, vi hann väl med 4 avsnitt innan jag inte orkade mer. Förkylningen börjar ta sig på riktigt nu, uscha. Så vi gick och la oss vid typ 23-tiden, sen har jag ett svagt minne av att Madelen kom in och sa att hon skulle gå hem, hon hade ont i en magmuskel hela kvällen igår, så det var nog därför. Hon skulle komma tillbaka idag. Jag har mest legat och snörvlat och hostat inatt, men sömn har jag fått ändå som tur är.

Nu tänkte jag mig lite frukost så jag kan käka lite halstabletter sen!

Ha det!






Hoppas jag får svar ja idag.

Minigolf i regnet!

När jag vaknade vid 9 imorse så var det skinande sol ute och då tänkte jag, perfekt då kan vi åka och spela minigolf idag! Men sen när det väl började närma sig för att faktiskt ta sig iväg så kom regnet! Men vi var tappra, vi åkte ändå. :) Så idag har jag varit med Carro och Per till äventyrsgolfen i Gustavsvik. Det var riktigt kul, Per hade visst aldrig varit där tidigare. Jag var ju där på min förra semester för bara några veckor sedan. Carro kom etta, jag tvåa och Per trea, hörde något om att han ville ha revansch men det skulle dom göra upp nästa vecka ;)

När vi hade spelat golf klart i regnet så åkte vi till Willys, införskaffade lite mat och så åkte vi hem till dom. Jag fixade lite käk, blev kokt färskpotatis med fläskkotlett och skysås, grymt gott! Till maten kollade vi på filmen Get Smart, eller vi hann väl kanske halvvägs innan det var dags för mig att dra mig ;)

Pappa ringde som vi bestämt när han slutat jobbet, så åkte vi till Willys och handlade så jag klar mig med mat resten av veckan. Och jag har införskaffat mig halstabletter, för när jag vaknade imorse så mådde jag piss, det gör jag fortfarande, grymt ont i halsen och allmänt förkyld! ÅÅÅH typiskt, jag har inte varit sjuk på 1,5 år men nu kommer det och det är inte konstigt egentligen eftersom jag har semester och kroppen slappnar av. Blir inte mkt av det när jag jobbar eftersom det hela tiden är så tight med tider och allt sånt. Så jag välkomnar sjukligheten, bara jag är frisk till på fredag. Och sen behöver jag inte vara sjuk förrän om ett år igen. Låter som en plan.

Nu tänkte jag spendera kvällen men att bara ta det lugnt, titta på förhäxad och bara njuta. Proppa mig full med halstabletter tills jag får ont i magen!

Ha det!

En dag på stan!

Jag har kommit på att gå på stan precis innan man har fått lön, när man inte har några pengar, inte är lika givande som när man har fått lön och man känner sig extremt fattig när man kommer hem! Men men! Vi gick en liten runda för att checka in vad jag vill köpa på fredag då det är dags för stan då med. Systra mi fick lön idag, så hon ville spendera lite pengar. Så vid 14.30 (lite efter då bussen var sen) så sågs vi upp på stan. Madelen och hennes kompis Ariet stod och väntade på mig och muttrade om att jag var sen, men hallå, vem kan göra så bussen kommer i tid? Inte jag! :D

Så började vi iaf stadsrundan. Jag vill även lägga till att det var inte skönt att gå på stan när man hade träningsvärk uja uja! Men anyway, inte bara klagomål här inte! Jag köpte idag på stan ett linne så bara skrek att den ville bli min, köpte deo, duschkräm, rouge och en ny väska :) Och så mkt pengar så det räckte till det hade jag inte med mig, men jag hittade en väska som kostade 300:- och det fanns bara två kvar vilket innebär att man ska köpa den annars är den slut när man kommer tillbaka, och min syster har en liten avbetalning till mig som hon ändå tänkte betala 300:- på den här månaden, så hon fick betala för väskan, helt perfekt :) Det är en STOOOOR väska hihi, har aldrig haft en så stor väska, ska bli spännande om jag trivs med det! AJUST! Glömde, köpte ett bälte med! Det var fiint :)

Lämnade stan vid typ 18, bussen gick iaf runt den tiden hemåt. Efter att jag kom hem hade jag något att göra hela tiden, pratade med pappa i telefonen, Carro hörde av sig att vi skulle ses en stund så la på med pappa, gick ut och umgicks med Carro en stund, min bror skickade sms om att han skulle komma förbi en snabbis, så när Carro gick så kom Niklas, bara snabbt och hämtade sakerna de beställde på ljuspartyt. Sen pratade jag med Madelen i telefon, sen pratade jag med min andra syster i telefon, Ingela, som vi åker till på fredag. Vi pratade om allt mellan himmel o jord, bokstavligt talat, och kom fram till att Madelen och jag inte behöver ta med oss lakan och handdukar, men det behövde resten då de bara är där en helg, vi en vecka! Schyrre! :) Det hade ändå inte fått plats i väskan, haha!

För när jag lagt på med alla för den gången, ringde Madelen och påminde mig om tågbiljetter, så pratade med mamma, bokade tågbiljetter för resan hem. Lånade lite pengar eftersom jag slösade allt på stan och behöver lite mat hihi. Ja, sen efter det har jag vikt ihop min rena tvätt och packat det mesta som ska med, nu är det bara småsaker kvar och smink typ. Och vetefan hur allt ska få plats, känns som att jag har packat ner hela garderoben, men aja, då har man mkt att välja på iaf :D hihi!

Sådär, då har man varit duktig att uppdatera bloggen idag med. Snart läggdags känner jag, innan hungern tar över, magen får allt vänta till frukost imorgon!

Ha det!

Elefanterna har äntligen kommit!

Så har man äntligen sin efterlängtade semester. Veckan slutade inte speciellt bra kan jag inte påstå. I torsdag på jobbet så hade jag så saatans ont i ryggen! Började tidigt, redan efter en timma. Oftast när jag får ont ryggen kommer det framåt eftermiddagen/kvällen, när jag har typ 1-2 timmar kvar att jobba, men nu kom den tidigt, första gången det händer faktiskt. Och jag pinade mig själv, länge. Men vid 4 blev det för mycket, kunde inte sitta, stå, röra mig och framförallt inte prata med kunderna, så det fick bli att gå hem från jobbet. Första gången sen jag började jobba där. Usch vad psykiskt dåligt jag mådde av det.

Började gå mot bussen och kände att jag behövde någon att prata med, så jag ringde pappa och han hade slutat tidigt, vilket var tur för mig för han erbjöd sig att komma och hämta mig så jag slapp åka bussen hem, så jag gick till Lasarettet, de har ett apotek där, köpte Voltaren Gel och väntade sedan på pappa. Sen drog vi oss hemåt. Jag var ju dessvärre tvungen att hämta moppen på stan, men när jag väl var hemma så var det helt underbart. Ha på Voltaren och sen bara ta det lugnt. Ryggvärken gick inte helt över och det var en tung natt, men en natt med sömn iaf, jämfört med andra gånger. Men jag var tvungen att vara hemma på fredagen med, det hade inte gått att jobba :( Så min första sjukdag också, suck.

På lördagen började min semester, hade fortfarande lite ont i ryggen, men nu hade vi planerat för Boda Borg så länge så jag bestämde mig för att följa med, behövde ju inte ställa upp på allt fysiskt. Efter att ha rört på sig ett tag kände jag inte av ryggen längre, det var skönt! Och vad kul vi hade! Underbart kul :D Det är ett roligt ställe det där, men man får ju verkligen känna av vilken dålig kondis man har. Heerregud!

Och idag då ska vi inte ens prata om. Jag har ont i varenda del av kroppen, förutom ryggen! Haha, hur komiskt är inte det! Och sen kan jag även tala om: Jag får nästa ALDRIG blåmärken, för att jag ska få ett blåmärke ska jag slå mig otroligt otroligt hårt, så ni kan säkert förstå hur ont i tutten jag har eftersom jag nu har ett blåmärke där! :( Vi körde en bana som hette spindelnätet. Och man skulle klättra igenom ett spindelnät, och det var inte lätt när man hade tuttar ivägen och en rumpa ivägen (för er som inte tycker jag har en rumpa, så en liten har iaf, och det räckte!). Iaf fick man slita sig igenom det där nätet och väl ute så hade jag byxorna nedan för rumpan och ont i tutten. Och idag har jag ett blåmärke som visar på hur jag kämpade igår!

Min syster däremot hon har blåmärken överallt, för rent överdrivet så får hon blåmärken bara man petar på henne, hah! :D Man känner sig lite mör idag, men träningsvärk tyder ju bara på att man har gjort något, och det är ju kul, jag som aldrig annars rör på mig, latmasken #1 :P Men sen har man lite svullnader och skit överallt också, för det är inte värst humant där egentligen, men men! :D Vi planerar att åka igen i höst, borde inte vara lika varmt i rummen då, när det är kallare ute?! Eller vad tror ni?

Förutom det har det inte hänt jättemycket sen jag senast skrev. Sonja sötnosen var förbi här för ca en timma sen och lämnade ljusen som alla beställde från ljuspartyt, äntligen har det kommit. Så nu ska jag bara försöka tajma med folk så de får sina saker :) Jag har redan packat upp mig. Vad mycket jag beställde! Men jag har äntligen fått mina elefanter. Nu ska jag bara be pappa om hjälp och sätta fast dom i hyllan så inte katterna har ner dom hihi.

Jag hade beställt:

En mini-elefant teljushållare
En stor elefant votivljushållare
4 st Votivljusglas med olika dofter
2-pack votivljushållare med samma doft ibåda
12 st Votivljus
12 st Teljus

Så det var en del saker, det är kul :) Med alla andras saker och blandat med mitt så luktar det endel här nu efter att ha packat upp allt. Så det ska bli skönt när alla hämtar sina saker :P

Just nu längtar jag mest till fredag, då bär det av till Göteborg, hälsa på systra mi en vecka. Det ska bli kul, hoppas jag. Man vet aldrig i förhand, men vi får se! Mycket planer har vi iaf!

Nu funderar jag på att sätta igång ett avsnitt förhäxad och samtidigt vika in alla kläder i garderoben så jag får lite ordning där. Och samtidigt packa ner de kläder jag ska ha till Göteborg, behöver ju inte använda dom i veckan, räcker med alla andra kläder jag har. Ska ändå inte göra mkt, så blir nog mest en pyjamas-vecka hihi ^^

Får nog bli så. Madde kommer hem snart, hoppas hon ringer då!

Ha det!

bättre två gånger än ingen gång

Usch vad jag är dålig på det här nu för tiden! Det blir aldrig av att jag har tiden över för att sitta här och skriva ner mina tankar och mitt livs händelser. Men nu sitter jag här med snustorra linser, trött som attan och ingen lust att sova, så tänkte att jag kan lika gärna passa på att skriva några rader. Bilderna orkar jag verkligen inte ladda in, så det blir en sån där tråkig blogg med bara massa text.

Heh, så nu att jag skrev massa. Så mycket massa text kommer det inte bli för det är egentligen läggdags och jag vet inte hur mycket jag har att skriva.

Har jobbat rätt mycket på sistone, det är anledningen till att jag inte skriver och de dagar jag varit ledig har jag haft något inplanerat eller valt att den tid jag har haft över har jag spenderat till att bara ta det lugnt och kolla på förhäxad. Så jag kör nedräkning på msn nu, idag heter 4 arbetsdagar kvar, vilket stämmer. Tisdag - Fredag sen är det äntligen semester. Och då ska ni veta att jag jobbat från i lördags, så jag kör ett fint 7 dagarspass såhär före semestern. De måste ju ha schemalagt så för att man verkligen ska behöva och se fram emot semestern eller?

Men idag när jag kom till jobbet kollade jag hur jag skulle ha mina raster. Jobbar mellan 10.10 - 18.55, på den tiden ska jag på förmiddagen ha en kvarts rast, sen 45 minuters lunch och avsluta med en kvarts rast på eftermiddagen. Och då ska ni veta att min första rast låg 10.30, då blir man lite fundersam minsann. Första rasten efter 20 minuters arbetstid känns lite väl lönlöst och dessutom jobbigt, för tänk vad mycket man har kvar av dagen då? Men gick och sa till och fick rasterna flyttade, underbart! Såg att de låg så hela veckan, så får väl se om de är så imorgon med haha!

Jag kommer inte ens ihåg vad jag har skrivit i mina tidigare sporadiska blogginlägg så vet inte ens om ni redan hört vad jag skriver. Men spelar roll, bättre två gånger än ingen gång.

Kryssningen var iaf rolig! En hel dag med hela familjen på båten, spela kort, spela bort pengar på maskinerna, gå i tax-freen, helt underbart! :) Det blev ganska mycket handlande och spelande, men var stolt över mig själv då jag hade 600:- kvar i plånboken när jag åkte hemåt :) Inte illa!

Nu ser jag ingenting av vad jag skriver för Colan satte sig mitt i vägen. Det ska hon jämt göra, men nu kom Tequila och luktade på henne så drog dom båda två!

Och jag känner att det här har blivit en lagom uppdatering för denna gång, nu är det dags tvätta av sig sminket och krypa under täcket. Det är en dag imorgon också.

Tjarå!

Välkommen svalka!

Måste bara fråga med tanke på Maddes inlägg i min förra blogg.
Har det inte åskat och regnat här i Örebro?
I Karlskoga har det dundrat och blixtrat som tusan! Till och med så att lamporna har stängts  av och satts på igen några gånger. Speciellt igår. I förrgår var det också åska och blixtrar.
Det är skönt för då är det inte lika kvavt och varmt längre. Fast nu är det iofs ganska kyligt, just perfekt när vi ska åka till stockholm för att åka på kryssning, suck. :/

Gick upp för en stund sen. Jag är trött som fan. Hade tänkt jag skulle få sova till 9 imorse, men inte då. Vaknade strax före 8, nån som busade med sin hund utanför fönstret. Och katterna är på mig direkt när jag vaknar till, sen låter dom mig inte vara ifred förrän jag går upp.

Ingen kattvakt den här helgen. Så ska snart rensa lådorna, hälla upp massor med torrfoder och fylla på nytt vatten. Innan jag åker häller jag upp en hel burk med mjukmat, så de ska nog klara sig.

Ska försöka komma ihåg kameran så jag kan ta massa bilder i helgen.

Ha en bra helg!

Hektiskt!

Tre dagar sen jag skrev senast, det dröjer mellan inläggen nu för tiden! Har en hektisk jobbvecka denna vecka, eller iofs två veckor till framöver. Idag är dag 6 av 7. Imorgon 21.55 då kan jag halvt andas ut, då är det raka vägen hem till säng, för på lördag kl. 12.00 kommer pappa och hämtar mig så drar vi till Stockholm :) Äntligen är det kryssningsdags!

Det är och har varit så varmt länge nu. Jag tror jag dör! Hatar värmen, urk! Det enda, då menar jag enda, positiva är att man kan ha sommarkläder, för det är fina kläder! Men helst skulle man bara vilja försvinna, även om man skulle gå i bara bikini så skulle man svettas iaf. Det är inte klokt! Det var skönt och välbehövligt med åska och regn igår, men direkt när det var över kom solen tillbaka med samma värme som innan, suck!

Vad blir det för väder i helgen då? Dåå blir det säkert regn, den dagen som jag vill ha sol.

Nu ska jag sminka mig och sen dra till jobbet.

Ha det!



Den här bilden tog jag på midsommarafton, grishimmel!

RSS 2.0