Jag är en usel människa!

Nu känner jag mig som världens uslaste människa! URK! Jag visste att det skulle hända nångång, men det var så nära, sååå nära! Jag ringde pappa tidigare idag från jobbet och frågade om han kunde hämta mig vid bussen, OM jag missade den. Det är jue fredagkväll, så tänkte att det kunde påverka att Karlskogabussen kom in sent. Det var inte alls mycket folk på bussen, så det har nog mer med chauffören att göra. Jag såg min buss, jag såg den åka förbi! :( Och jag gick till och med fram till chauffören och frågade om han kunde få stadsbussen att stanna, men icke sa nicke det kunde han inte, så klart. Så jag missade bussen. Ringde pappa, och han lät inte munter. Han hade precis krypit ner isängen för han tänkte "nu har hon inte ringt, då har hon inte missat bussen" Så ska man aldrig tänka!

Han kom och hämtade mig iaf, han erbjöd sig först att betala taxin, men jag står hellre och väntar på honom 10 minuter, än åker taxi hem själv. Sorry, men det är inte värt så mycket pengar. Det vet jag att pappa tycker också, då ger jag hellre honom hälften av vad taxin skulle kostat som kompensation för att han åker in och skjutsar hem mig sent en fredag.

Nu vet jag iaf att när den busschauffören kör så missar jag bussen, riktigt ruttet. Nu tog jag iaf en lapp som har legat längst fram i bussen om att bussen ska börja köra annorlunda. Den ska köra mer på den nya motorvägen och räknar med att komma fram fortare. Vi får väl se om det stämmer eller inte. Gör det säkerligen inte. Suck.

Men nu är jag hemma iaf, skönt är väl det. Ska upp tidigare imorgon för att jobba då jag la om mina tider så att det passar med bussarna, annars hade jag veeerkligen inte kommit hem imorgon, not so nice. Snäll Linda som hjälper mig! Jag trodde minsann att jag hade tre olika serieavsnitt att kolla på ikväll, Smallville, Bones och ER. Men nehe, jag hade visst bara Smallville. Så det får bli det till kvällsmaten och sen blir det nog ett våra bästa år.

Komp imorgon kanske? Fundelurar på det minsann. Vore skönt nu när jag ska jobba så mycket. Men vi får se hur det känns imorgon. Det kommer bli en trååkig färd till jobbet, boken slut nu :( Kanske drar med mig korsord istället, så jag har något att göra iaf. Hoppas böckerna jag beställde kommer i nästa vecka. Annars måste jag börja fundera på en annan lösning så länge.

Nej, nu får det vara nog! Det kurrar i magen, så det är matdax!

Sov Gott!

Lång kall dag på stan.. brrr

Idag var det en heldag på stan må jag säga. Man vet att det är kallt de här fyra dagarna av januari då Hindersmässan är varje år, men man minns aldrig HUR kallt. Jag höll på att frysa fötterna av mig. Jag var uppe på stan redan 13.20, syster min slutade inte skolan förrän 13.45, men jag tänkte hinna ta ut pengar först och kolla in BH:n på Twilfit så jag knatade runt lite innan. Dessutom skulle min brors flickvän komma upp på stan och göra oss sällskap också. De ringde och sa att de var på väg och DÅ, DÅ fick jag reda på att min syster hade prov på sista lektionen och skulle sitta kvar så länge hon fick. Suck och stön, varför berättar ingen något för mig? Min syster kom inte förrän 14.10 och bror med flickvän kom strax efter. Jag hade mycket tid att döda innan någon dök upp.

Sen påbörjade vi iaf våran färd runt på stan för att kolla på alla stånd och alla grejjer. Det är mycket man vill ha! Men man får hålla liite lite grann i plånboken. Jag tog ut 1000:- och tänkte att det är vad jag har att röra mig med. Jag har inte råd att lägga så mycket pengar egentligen, men Hindersmässan är något "heligt" för mig, tradition som jag varje år lägger relativt mycket pengar på så för mig är det värt det. Iaf. Först tog vi ett rekogniceringsvarv för att kolla vad alla hade, kolla olika priser och bestämma sig för vart man ville köpa vad. Jag var ute efter mina favoriter, hallonnougat som alla verkar ha slutat sälja. En hade dom som tur var, så jag köpte på mig ett halvt kilo. De är underbart goda! Mer än det så köpte jag massor mer godis, brända mandlar, strumpor, etc etc, har faktiskt tagit bild på allt, OCH gjort en bild med pilar och text för vad allt är. Jag vet, jag är snäll, vem kan motstå och se allt jag köpt på Hindersmässan? Det går jue bara inte för sig ;)

Pappa kom iaf upp till stan vid ja, vad var klockan, halv sex kanske? Då hade vi redan knatat runt på stan i *räknar på fingrarna* 4,5 timma vilket betyder att vi var väldigt möra. Jag tog helt fel skor på mig så jag var stel av köld och ont som satan gjorde det. Hade MASSOR att bära på som ni förstår. Så att pappa dök upp var en befrielse, då fick jag någon som bar mina påsar! :D Vi drog iaf till våghustorget och försökte oss på att träffa lite plåtburka, men det gick satans inte bra! Det brukar gå bättre :( Ville ha ett stort mjukisdjur, men fick inget :( Istället fick jag en jävla yxa och massa ruttna tröstpriser som jag lät ligga kvar, för det var inte ens värt och ta något av det.

När det började sina på pengar så sket vi i det. Madelen och Sandra åkte med bror hemåt och pappa och jag tog en sväng för pappa skulle köpa cocosbollar och godis. Sen sick sackade vi oss till bilen och for till Willys och handlade. Där blev det också mycket handlade, men där lyckades jag iaf hålla budgeten som jag hade lagt upp inför dagen, vilket var bra. De hade dock inte min kattsand, men pappa ska skjutsa mig till jobbet på söndag, så då åker vi lite tidigare och passar på att köpa det då, vi skulle även dra till Coop då och köpa billig cola, även om jag har cola kan jag inte bortse från att passa på när det väl är billigt. Det var visst 9 2-liters för 100:- eller något sånt, så jag ska köpa 18 stycken! :D

Efter 5,5 timma utomhus på stående fot var det grymt skönt att komma hem! Orkade inte ens packa in maten eller någonting. Gick direkt och satte mig här och här satt jag en stund! Passade på att kika runt i folks bloggar och tog det allmänt lugnt. Men efter en stund började katterna tycka påsarna var lite för intressanta när de befann sig i påsarna, så då var det dags att plocka in allting.

La upp allt jag köpt på hindersmässan "fint" på sängen:



Sen plockade jag fram tunnbröd, messmör, smör, ost och skinka, hämtade cola och satte mig framför TVn och kollade på två avsnitt Andromeda! Grymt bra serie. Nu var det tänkt att jag skulle stå och laga mat, men det är jue så att HV71 spelar just nu mot Linköping, viktig match! Och har man inte Canal+, där matchen visas får man nöja sig med att kolla live-uppdateringar som visas i textform! Suck:



Det står fortfarande 2-2, och det är förlängning! Uuuuh. Spännande!

När jag väl har sett hur det går i matchen, DÅ ska jag börja med maten. Idag blir det fläskfilegryta med chili och bacon med kokt potatis. Det är gott det. Tack Erica för tipset en gång i tiden!

Usch, känns som om jag har ont överallt. Och jag är FÖR trött. Det är för tidigt att vara trött nu. Jobbar kväll, måste hålla mig vaken, annars blir jag dödstrött på jobbet framåt kvällen imorgon. Så det är bara köra med tandpetare och hålla sig vaken ikväll, synd att jag inte har några fler serier att kolla på, de kommer inte förrän imorgon, surt. :( Det får väl bli mer Andromeda, tror jag. Vi får se.

Jag beställde iaf lite böcker från cdon förut, eftersom jag bara har typ 100 sidor kvar i boken jag läser nu, och sen är det slut på böcker. Det finns en uppföljare till denna bok, så jag beställde den, hatar och läsa del 1 och sen inte del 2. Får se när böckerna kommer, de kommer säkerligen inte innan jag är klar med boken dock.

Vafan! Nu måste dom göra mål snart!

toppen!

Klockan är mitt i natten! I love it! :D Hann med bussen hem idag med, det var knappt, men bara jag hinner så får det vara hur knappt det vill. Sedan jag kom hem har jag sett ett avsnitt våra bästa år, 24 och house. Nu försöker jag få mina katter att lugna ner sig, dom kör maraton vs mattflyttning vilket är riktigt irriterande. Det är inte precis vad man vill att katterna ska pyssla med vid halv 3 på natten. Och inte lyssnar dom på en heller, men det är mitt eget fel, i know!

Det var en helt ok dag på jobbet, lagom lugn. Nådde upp i mitt mål för januari idag så det betyder att allt annat på de två dagar som är kvar på januari blir extra, toppen! :)

Nu ska jag sova så jag får tillräckligt med sömn för att palla gå på stan imorgon. Det är en stor dag! Hindersmässan! Men det är även psykisk påfrestelse som måste lugnas så gott som möjligt innan och det görs det bäst med en god natts sömn och imorgon ha tid på mig hemma innan, kan inte stressa iväg. Men det går nog bra, får se om jag tar med mig kameran och tar lite kort på myspyset på stan!

Uppdaterar med vad jag har shoppat imorgon när jag kommer hem! Thihi!

God Natt

Det är ju inte för inte

Ni vet att det är skönt med sovmorgon va? För det vet jag. Men nackdelen är inte alla i trapphuset är anpassade efter att man har det och har man då barnfamiljer till grannar så betyder det att dom ska skickas till skolan vid, som det verkar, 07.59 varje morgon. Och inget illa menat, men 7 och 9-åringar är inte speciellt tysta av sig. Det är faktiskt det enda som har stört mig de senaste nätterna, peppar peppar. Och att få sova ostört till klockan 8 är jue inte fy skam det heller. Jag är inte omsomningstypen, men det har faktiskt gått. Skönt att sova har jag kommit på! Helt underbart! Måste jag har varit himlans trött natten till idag, vaknade med glasögonen på, så dom tog jag nog inte av mig igår och jag hade sovmärken ööverallt, så lär ha sovit ganska tungt! :)

Idag jobbade jag 13.05 - 21.50 som hela denna vecka och det är lite tight med tid på kvällen när man kommer hem. Bussen får Karlskoga kommer in mellan 20 och 25 över och bussen hem till mig går från resecentrum 23.21, så är Karlskoga-bussen sen slutar det med att jag inte kommer hem, har inte hänt än så länge, men det kommer säkert hända nångång, och då kommer jag få ta taxi hem! Idag var vääldigt nära. När Karlskoga-bussen stannade på resecentrum, stannade även min buss nästa buss, så fick springa för att hinna med, som tur var det en annan som skulle med den bussen som redan väntade på hållplatsen, annars hade inte min buss stannat, och då hade jag missat den pga det! Illa! Vi får se hur det går imorgon. Håll tummarna!

Jag håller på att krångla med mitt schema på jobbet. Är inte alls nöjd sen de helt plötsligt bytte schema. Men det går inget bra inte. Försökte ordna så att jag slapp jobba två helger irad, för det kommer bli allmänt FÖR jobbigt, men ville sig inte det inte. Ska höra runt lite och se om det är någon som kan byta. Annars kommer jag få jobba häcken av mig, och jag vet inte om klarar det men tanke på att jag redan nu gör allt jag kan för att bara skjuta allt åt sidan fram till den 4:e, efter det kan inte jag garantera hur jag mår. Men jag ska kämpa vidare imorgon, skulle kolla med Sonja och Elina och se hur deras scheman ser ut. Får skicka ut massmail annars och hoppas på att någon kan byta helg med mig iaf.

Har iaf hittat en och byta med så jag är ledig 4:e, tack, det gjorde livet lättare att leva! Får bara hoppas Carro är ledig då med, så hon kan göra sällskap.

Nu sitter jag och äter yoghurt och müsli igen, som vanligt, det är standard som kvällsmat när jag kommer hem. Drömmer mig bort till lunchen imorgon när jag ska äta min underbart goda köttfärssås och spaghetti som jag lagade igår natt. Åt den idag till lunch och det var gryyymt gott! Länge sen jag lyckades med köttfärssåsen, och så gjorde det ju susen att jag faktiskt hade spaghetti till den här gången, det är något speciellt med spaghetti. Det är ju inte för inte som det heter spaghetti och köttfärssås inte! :D

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu, om jag ska gå och lägga mig och läsa, eller om jag ska se någon avsnitt av house eller 24. Behöver inte gå och lägga mig förrän 01.30 för att få den sömn jag behöver inatt. Ska gå upp 09.30 imorgon för att hinna duscha innan jag ska till jobbet. Och gå och lägga sig redan nu, det är lite väl tidigt. Ja, nej vi får väl se vad jag bestämmer mig för. Ska iaf äta upp maten först, åt precis ett riktigt äckligt russin *gör funny-faces* Urk!

Matlagningsdags!

Vad konstigt det känns att jobba kväll, minns inte ens när jag gjorde det senast, det blir sådan total förändring när man börjar 8 vecka innan, och börjar 13 veckan efter. 4,5 timmas skillnad på när jag behöver gå upp ur sängen. Helt otroligt. Idag sov jag till 9, vaknade till vid 6 av att jag fick sms, annars har jag sovit helt ok inatt faktiskt. Äntligen.

Det har varit en lugn arbetsdag idag, man hinner andas, men jag är inte uppe i mitt mål än så nu måste jag kämpa dessa sista dagar av januari, så att jag kan börja om från scratch i februari med ett positivt januari bakom mig. Men det ska nog gå, peppar peppar!

Jag ska snart ställa mig och göra matlådor inför tisdag och onsdag. Känns lagom normalt klockan 12 på natten, men det är som det är när man kommer hem vid den här tiden, var bara tvungen att äta lite yoghurt och müsli först för jag var vrålhungrig! Idag tänkte jag göra spaghetti och köttfärssås, får se om vi kan lyckas!

Nu är det dags för matlagning!

Firat jul! (?) Hihi, middagsbesök iaf! :)

Det här känner jag har varit en bra dag. Gick upp vid 11, kollade då på Smallville, hade visst missat två avsnitt, men det blev perfekt att börja dagen med till frukosten. Frukost är det bästa målet på hela dagen! Älskat frukost. Imorse åt jag vaniljyoghurt med banan och fruktmüsli och tre mackor med ost och paprika och gurka. Gott eller hur? Förresten så är jag egentligen allergisk mot banan, har ätit fyra bananer den här helgen, och det är första gången på några år! Det är så satans gott, så när vi var och handlade så tänkte jag att jag skulle prova och se om jag fortfarande är allergisk, all mat är man ju inte alltid det med liksom. Och det har faktiskt gott ganska bra, ska nog inte utmana ödet med att äta för mycket och hålla mig till att äta dom hemma. Men känns skönt att jag kan äta det ibland iaf. :)

Men det var inte bananer jag skulle skriva ett helt stycke om idag inte. Imorse visste jag inte säkert om jag skulle få besök eller inte. Det hängde lite på omständigheterna, men fick sedan reda på att besöket skulle komma, trevligt! Carro, Nathalie och Per kom runt fyrasnåret. Då fick dom börja med att öppna sina julklappar som har legat i garderoben så länge, skönt och bli av med dom ;)



Nathalie fick en barbie med tillhörande häst och påfyllning till sina pärlor, Carro fick pusselmatta och örhängen och Per fick nästrimmer! hihi, känns lite komiskt att ge bort en nästrimmer till någon. Känns som att säga "Du har väldigt mycket hår i din näsa!" Men jag har aldrig tänkt på om du har det Per, I promise! Men du önskade dig en, sådeså!

Iaf. Innan vi började med maten så placerade vi Nathalie framför wii. Hon tyckte det var himlans skoj, hon  hoppa och studsa, och hon var grymt duktig! Flera gånger fick hon strike, och fick hon inte det så spärrade hon oftast. Grymt att någon som är 5 år kan vara så duktig, men det är som Carro säger, hon är liten och tänker inte så mycket på vad hon gör, hon bara gör, och det blir rätt. Vi som är lite äldre ska jue analysera och tänka på vad vi gör, och då är det inte alltid det blir rätt, för man tänker fel. Och bowling på wii kan vara svårt att analysera sig fram till hur man ska göra rätt, men det kommer, efter ett tag, man får bara lära sig hur man kastar! :P



Nathalie fick fortsätta spela bowling medan maten påbörjades. Det blev klyftpotatis med strimlad lövbiff i ädelostsås. Det är sååå grymt gott. För de flesta kanske det inte låter så gott eftersom det är ädelost i, men låt mig då bara säga att jag tycker INTE om ädelost, men jag tycker om ädelostsås. Prova någongång, det är underbart mumma! Och det tyckte dom som åt idag med, slurp! :)

Vi spelade av oss lite av maten med att köra en runda bowling mot varandra. Jag vann, Carro kom tvåa, Per trea och Nathalie fyra, kommer jag ihåg rätt då mån tro? Tror det. Det var kul. :) Sen tog vi oss lite efterrättsfika, hade kvar sen det jag bakade i torsdags till jobbet, sparade undan lite eftersom vi hade planer på att ses i helgen. :) Det var lika gott fortfarande, men var lite mätt!

De drog sig hemåt runt halv 7 - 7 var nog klockan. Tack för ett väldigt trevligt besök, får vi göra om snart igen!

Efter det höll jag mitt löfte till mig själv, jag såg Sagan om konungens återkomst. Blev klar med den bara för en liten stund sedan. Sagan om ringen trilogin är så grymt bra! Den är bra gjord, handlingen är underbar, det enda negativa är att filmerna är så himla långa, men i helgen har det gott bra. Inte somnat en enda gång som jag brukar lyckas med i andra fall just med dom filmerna. Handlar nog mycket om att jag sett dom förut och att dom är som sagt så långa, blir svårt att hålla sig vaken då.

Men i helgen har det gott, trots att jag alltid är så trött nu för tiden. Jag lyckas aldrig sova ordentligt en hel natt. Någon som har något tips om vad man ska göra? Igår var det jue trollsländan som jag fysiskt slogs mot. Inatt var det mer psykiskt terror. Drömde att han levde, att vi i snart ett år gått och trott att han var död, men att han levt hela tiden och att han nu fanns här bland oss igen. Han startade upp arbetsplatsen igen, jag var där, för det var ju där jag hörde hemma, men efter en dag så gick det inte längre. Det är inte där jag hör hemma längre, jag sa det också, med tårar i ögonen så sa jag det, att det går inte, jag passar inte in där längre. Jag har hittat mitt nya ställe, där jag trivs, där det finns massa underbara människor. Så jag gick. Jag åkte till Karlskoga, till mitt jobb. 

Är det för att det är nära nu tro som jag har så svårt att sova? Är det i sömnen alla grubblerier och sorgen kommer fram för att jag skjuter undan det i vaket tillstånd? Hoppas det blir bättre efter den fjärde, bara det inte blir värre. :/

Imorgon börjar en ny arbetsvecka. Börjar inte förrän 13.05, så kan sova som längst till 09.30, vilket inte är helt fel såhär efter helgen när man hunnit förstöra dygnsrytmen, men jag tänkte redan dra mig till sängen, även om jag inte sover ordentligt, så får jag ändå vila och slappna av, vilket är bättre än att sitta vaken för att undvika funderingar.

Glöm inte bort alla att på onsdag börjar Hindersmässan, den håller på onsdag - lördag, det är något man bara inte får missa! Kom ihåg det! Upp på stan med er!



Ska sova, men tänkte ni kunde få se mina nya pyjamasbyxor som jag köpte på stan i fredags! Fina va?
Så jag! Thihi. Avslutar även med lite bilder på katterna. God natt!


Aldrig mer......

De där 1% vann igår, det fanns ingen tid att hinnas in här och skriva ner allt! Jag kan lova en sak, jag ska ALDRIG, ALDRIG mer gå på en premiäröppningsdag av en butik. Fyfasen! Det vara kalabalik, folk överallt och vi stod i kö till kassan i hela 40 minuter. Helt otroligt. Och det enda som var billigt var kaffe, allt annat kosta som vanligt på en vanlig willys-butik och jag dricker inte ens kaffe. Men pappa blev glad, han fick tre billiga kaffeförpackningar eftersom vi var tre stycken som handlade och bara han som dricker kaffe. Man fick bara köpa en per hushåll, snålt!

Innan vi ens kom iväg till willys så var jag och min syster uppe på stan. Vi möttes vid krämaren när jag kom till Örebro med bussen från jobbet. Vi gick först till frisören, jag köpte schampoo och balsam, satans dyrt balsam! Grr, men ska man vara fin får ibland plånboken lida pin, så äre. Sen gick vi till HM, egentligen var det bara Madelen som skulle köpa tre par örhängen, men det slutade med att jag köpte en top, ett pyjamas-set och benvita benvärmare. Madelens örhängen fanns inte kvar, men hon köpte iaf ett linne och ett halsband. Så inte bara jag som slösade pengar.

Sen gick vi iaf till butiken i Örebro som skulle ha den speciella BH:n jag hade tänkt köpa. Tänkte jag skulle kika lite på den innan jag köpte den, men den var slut! Suck. Men jag tog det som ett tecken på att det får vänta till nästa månad då, fick iaf tips ifrån hon i butiken att den borde finnas på Twilfit, så drar dit och kikar nåndag och åker och köper en vid löning i februari om den verkar bra.

Sen skulle vi gå genom stan för att pappa skulle hämta upp oss vid krämaren, då fastnade vi vid Ur & Penn som hade 50% rea på alla klockor och smycken! Me like. Jag har tänkt länge att jag skulle vilja ha en till klocka, så att man kan matcha lite mer och sen stör jag mig på min klocka, för den visar bara 12, 3, 6 och 9, då är det svårt att se vad klockan är! Jag hittade iaf en klocka där man fick med två extra armband i två till olika färger. Så det blev en klockan där man kan byta mellan tre olika band, den kostade bara 200:- efter rean, så det var nice! :) Svart, vit eller vit-rosa-mönstrat band kan jag välja mellan.

Sen var det jue willys som redan ovan är nämnt. Sen åkte vi hem. Jag städade ur kylskåpet och så lastade vi in alla varor. Sen gjorde vi pommes, såg på Let's Dance och sen serier. Vi blev klara nångång efter 12 på natten, kommer inte riktigt ihåg. Så satt vi och spelade lite spel på internet, som inte alls är kul, men ibland är ett bra tidsfördriv. Vi kände nog inte någon utav oss att det var dags att sova.

Men vid 2 var det dags iaf. Och sova nu för tiden är en konstig sak. Jag sover aldrig ordentligt. Varje natt är det något. Antingen är det sms eller katterna eller liknande saker, men det har mer och mer börjat bli drömmar, att jag gör saker så vilt i sängen att jag själv vaknar av det. Det brukar jag bara göra när jag har feber, så jag vet inte om det om det är dags snart för sjukdom? Peppar peppar, i dont want to. Ni ska iaf få veta vad som hände inatt. Jag fightades med en trollslända, vart den kom ifrån vetefan. Men det var boxning på hög nivå för den vägrade låta mig vara, jag boxade bort den, men den kom tillbaka och surrade som attan och var riktigt äckligt. Jag hatar småkryp btw. Och självklart var den inte på riktigt, den var i mitt huvud - i mina drömmar. Jag vill bara sova, ska det vara så svårt?

När klockan ringde imorse, kände jag mig inte speciellt utvilad, det kan jag inte påstå. Madelen var redan vaken, hon hade inte heller sovit så bra, katterna hade visst hållt på väldigt mycket. Det hade dock inte stört mig, trots att jag inte verkade sova så tungt eftersom jag drömde. Vi gjorde iaf frukost och kollade på Step-Up 2, den var bra! Ettan var bättre som vi såg förra veckan, men tvåan var helt ok. :)

Som vanligt så om man bestämmer klockan 13 med min pappa så är han tidig, han ringde redan klockan 12 och sa att han var redo att hämta oss, då var vi halvvägs in i filmen och hade precis ätit frukost. Jag kände mig fortfarande yrvaken. Men pappa fick komma förbi och vänta medan vi iaf gjorde oss respektabla för att gå utan för dörren. Vi åkte och handlade det sista som jag inte orkade leta upp på willys igår. Idag tog vi Maxi, för där har dom alltid billig cola, och colan måste räcka hela månaden :)

Vi kollade klart på filmen när vi kom hem och tänkte se på mitt liv som popstjärna, men filmen fungerade inte, skivan verkar vara trasig, surt :( Så vi kollade iaf på Bring it On, ettan. Vi ska fortsätta se resterande tre filmer framöver när vi har våra seriekvällar. Den var, låt oss säga, ja, den var väl helt ok? Den var inte dålig, men den var lite lam, ja det kan man nog sammanfatta den som. Hoppas de andra filmerna är bättre. :)

Min syster gick vid 17-snåret, sedan dess har jag kollat på Sagan om Ringen, har velat se dom filmerna länge nu, och idag kände jag mig på filmhumör, så nu är jag på G. När jag är klar här ska jag se Sagan om Ringen, de två tornen, om jag orkar ser jag trean idag med, annars tar jag den imorgon.

Men största anledningen till att jag egentligen skriver idag är för att jag lovade Linda recept på chokladkakan som jag hade med mig till jobbet i fredags, den var populär. Alltid trevligt. Så jag tar och skriver ner receptet som jag gjorde det, jag gjorde om originalreceptet lite för att det ska passa mina smaklökar och tur var det att det passade andras med. :P
Och sen skriver jag även ner recept till snickerskakor, för det receptet har jag lovat att ta med mig till jobbet i evigheter, men glömmer bara bort det, men på det här sättet kan jag säga till Angelica att gå in här och  hämta det själv, smart drag va? :D


Chokladkaka

150 gram ljus blockchoklad
100 gram margarin
2 dl Strösocker
2 st Ägg
1,5 dl Vetemjöl.

Smöra och bröa en form, rund eller fyrkantig efter eget val.
Bryt blockchokladen i butar och smält i vattenbad tillsammans med margarinet.
Vispa ägg och socker poröst, rör ner den smälta chokladblandningen.
Blanda försiktigt ner mjölet.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter, 200 grader. Låt svalna.

Blanda glasyr med floursocker, kakao och vatten efter eget tycka för hur
mycket glasyr ni vill ha på. Bred på glasyren på den svalnade kakan.
Jag hade päron-hallon strössel på, men det går nog bra med annat
strössel eller kokos med.

Skär i lagom stora bitar, jag valde små bitar då kakan var lite mastig.


Snickerskakor

1 liter Cornflakes
1 dl Kokos
340 gr Jordnötsmör (en hel burk med skippy med mörkblått lock)
1,5 dl Sirap
1 dl Socker

Ljus blockchoklad

Krossa cornflakesen och blanda i en skål tillsammans med kokosen.
Smält jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull - höll över cornflaksblandningen.
Rör om väl. Bre ut den på en bricka - jämnt fördelat. Smält blockchoklad och bre ut
över kakan. Låt svalna i kylskåp, men ta gärna fram kakan innan chokladen blir för hård,
för att skära lagom stora bitar. Låt sedan stå kallt.

Tag fram ca 1h före servering.

Den behöver dock inte stå i kylskåpet, jag brukar ha min i skafferiet, det är lagom svalt
och kakan blir inte stenhård.


Sådär, det var lite recept. Nu ska jag fortsätta med min filmeri. :)


My thoughts goes out to you my friend. May she rest in peace.

Bakat mummakakor! MMMMMM!

Sådärja, då var det äntligen torsdag, vilken innebär att imorgon är det äntligen fredag. Inte för att det alls har varit en jobbig vecka. Den har varit otroligt skön, men kollade lite extra noga på mitt nya schema och jag säger bara det att jag får passa på att njuta nu, för det var mycket jobb i februari! Vilket är kul i sig, men det blir inte alls mycket hemmatid, blir mest att spendera dagarna på bussen, på jobbet, och i sängen :P

Idag hade jag ju ett kort pass igen, så jag kom hem tidigt. Stannade i centrum och hämtade ut en tröja min syster skickat till mig, hon tyckte jag skulle kunna ha den. Mjo, hon klagar på att jag är tjock, men hon har nog inte insett hur tjock! ^^ Den satt lite tight om man säger så, men som tur är kommer min andra syster imorgon, hon är ju smalisen själv, så hon ska få prova den, om hon tycker den är fin :)

Efter att jag hämtat ut paket sprang jag snabbt in på affären, köpte lite baktillbehör som jag trodde jag skulle behöva. Det gjorde jag väl inte riktigt, hade det mesta hemma redan, men det innebär att jag kan baka igen. Har då spenderat kvällen med att baka. Det blev chokladkaka med chokladglasyr och strössel, nötkakor och havrekakor. Ska ta med till jobbet imorgon, tur att jag fick ok från Elina att jag inkräktade på hennes bakvecka :D Jag tycker det är kul att baka, och gott också! Mumma. Har tjuvsmakat lite, och det blev gottis det! Chokladkakan har jag aldrig gjort förut, letade upp ett recept på internet, så det var ju tur :)



Det får bli en sen kväll ikväll, i vanliga fall brukar jag ligga till sängs nu när jag ska upp så tidigt dagen efter, men jag håller på som bäst med maten nu. Har ändå hunnit med mycket sedan jag kom hem. Tre olika bakverk, och maten är snart klar. Det är inte illa :)

Och som jag nämnt tidigare så kommer ju lönen imorgon, halleluja! Lönespecen hade trillat ner i lådan idag och det var inte alls illa. Varje månad så tänker jag en viss summa när jag öppnar brevet som jag verkligen skulle behöva att det stod, så jag klarar mig. Och än så länge, peppar peppar, har det varit högre än vad jag behövt, så då får jag alltid lite extra att röra mig med. Man ska alltid tänka mindre så att beloppet sen alltid är högre :D

Så imorgon blir det till att åka ut och storhandla. Jag kommer till Örebro med bussen typ vid 16.20 och då ska jag träffa min syster där. Vi ska ta en snabb sväng på stan, ska kika på en bh som verkar vara helt min grej! Inga band överhuvudtaget! Tänk den ni! Självhäftande, och ett spännde man häftar ihop med så det blir push-up. Tänkte kika på den imorgon och se om det passar :) Sen vid 17.15 så kommer pappa och hämtar oss, då ska vi ut och kika in det nya Willys som öppnar i Almby imorgon, premiärer är bra, det är billigt. :) Efter det, om det är något kvar att handla, så fixar vi det. Sen blir det hem till de underbara serierna.

Imorgon är det Let's Dance, One tree hill, Greys Anatomy och 90210 som gäller.

Nu har jag redan skrivit allt som ska hända imorgon, tror inte jag hinner skriva imorgon nämligen. Kikar väl in om det är något speciellt, men annars har jag fullt upp. Och man behöver ju inte skriva varje dag, men det är en noja jag har om jag ska ha en blogg. Så till 99% skriver jag säkert något imorgon ändå hihi.

Nu ska jag se så inte kycklingen och riset bränns vid.

Men enjoy!

Tar tillbaka mitt gnäll!

Jag får börja med att ta tillbaka mitt gnäll om lönen. Trodde till 100% att lönen skulle komma på måndag, har för mig att jag frågat någon, men någon var fel person visar det sig iaf, för nu har jag fått reda på att lönen kommer på fredag. Så ursäkta mitt tidigare klagande, tar helt och hållet tillbaka allt! :) PÅ FREDAG ÄR DET LÖNING! WIHOOO!

Idag jobbade jag ett kort pass, började 8 och slutade 14.30. Sonja gick på lunch precis då, så umgicks en stund med henne, sen erbjöd hon sig att skjutsa mig till bussen, helt klart underbart då jag hatar att gå :) Så precis när vi kommer till busstation så kör den tidigare bussen mot Örebro ut från busstation! Damnit! Men se här, Sonja skjutsade mig till nästa hållplats, så jag kom på den iaf! Wonderful, hon är guld värd! Det blev en sömnig resa hemåt, kunde inte hålla mig vaken, tror inte min nyinköpta bok är tillräckligt stimulerande för min hjärna för att hålla mig vaken, men boktiteln kanske säger allt "Kamelklubben" Weird. Aja, får se om den blir bättre efter några hundra sidor.

Väl hemma i Örebro hade jag tur, bussen hem gick 3 minuter senare. Så idag var jag hemma redan klockan kvart över fyra. Det är tidigt för att vara jag må jag säga! Jobbar jag normalt pass kommer jag hem vid 19, och i vanliga fall när jag jobbar det här passet kommer jag hem klockan 5. Så det är inte illa pinkat och komma hem 45 minuter tidigare än den tidiga tiden. Coolt. :)

Har inte haft någon ork att göra något idag, så jag har kollat på Andromeda och pratat med pappa i telefon. Verkar som att det är dags att börja planera hans 60-årsdag som det inte är långt kvar till. Han verkar vilja ha en fest, så fest får det bli. Eller middagsbjudning kanske det heter. Men det är inte förrän 5e april, så det där kan vi ta senare.

Måste bara skriva om nattens bravader. Jag vet att jag är ganska komisk och konstig när jag sover. Sover tungt som fan, lycka till och väcka mig. Och sitt i mitt rum, var i närheten av mig när jag sover, och du tror jag är vaken. För jag sover med öppna ögon och pratar som att jag är vaken, fast jag sover. Men inatt var en konstig natt, jag vaknade av att jag grät. Kan inte minnas att jag drömde något, iofs brukar jag aldrig minnas vad jag drömmer, så det är ett dåligt argument, men ändå. Vakna av att man gråter, det är en konstig känsla, man vill gärna veta vart det kommer ifrån. Hoppas jag får sova ordenligt inatt, för jag har varit satans trött idag, hela dagen.

Hihi, jag kom och tänka på en sak som egentligen inte är rolig, men så typiskt mig. Sedan jag kom hem har katterna varit otroligt jobbiga, klängiga och följt efter mig vart jag än gott och Passoa har gått runt och jamat som en tok. Men vet ni varför? Jag kom på det efter att jag varit hemma typ en timma. Dom hade slut på mat. Skäms på mig! Att jag inte förstod det tidigare. Haha! Nu har dom fått mat och nu sover dom middag verkar det som, inte ofta det är såhär lugnt inte. Dom föråt sig antagligen ;) Hihi.

Någon som vet om man kan se HV71-matchen på webben någonstans på lördag? För en gångs skull är jag ledig när dom spelar, så jag skulle vilja kolla hur dom spelar iår, dom ligger på "delad" första plats nu, och där tycker jag dom ska stanna minsann! Tell me if you know pls!



Måste bara avsluta med att visa snälla Kolan som hjälpte mig att laga mat igår, bra jobbet!
Maten blev asagod! :)

Dags att sova, sov gott!


Skräm livet ur mig bara, gör det!

Det gjorde den inte. Sms fick jag, men inte att det hade kommit ett paket. Istället var det Maria som väckte mig, riktigt bra skrämseltaktik, flög upp! Sött att undra var jag är någonstans när jag är ledig ;) Jag kommer till jobbet imorgon före åtta hoppas jag om bussen känner för att komma i tid!

Nu har jag kommit relativt långt på Andromeda, är på säsong tre av fem säsonger. Det är bra grejjer! Jag har sett Andromeda flera gånger, men blir aldrig tråkigt. Kan sitta och plöja det som en tok. Helt underbart är det. Men det får räcka för idag, har lite annat att hinna med. Ska se ett 24 och ett House, men först ska jag åka och handla med pappa. Han skulle ringa när han åkte från jobbet, vilket borde vara snart. Har slut på cola snart, det är katastrof! Över en vecka kvar till jag har chans att handla igen. Så jag ska fylla på förrådet med fyra tvåliters tänkte jag. Inte säkert att räcker, men har burkar jag kan ta av om det tar slut. :)

Sen någongång ikväll ska jag laga mat också. Ska laga mycket god mat! Det blir kokt potatis, fläskfilémedaljonger och sås, kanske svartvinbärsgele till. Låter väl mumma? Fick lägga upp ett matschema för tiden kvar tills jag kan handla efter löning, då jag fick låna pengar för att fylla upp frysen och den här maten står först på listan, länge sen! Längtar!

Och angående lön så tycker jag det är dumheter att man får lönen efter helgen bara för att lönedagen utfaller på en söndag! Varför kan man inte få lönen på fredagen då? Hela helgen blir en helt före löning fattig helg. Man kan inte göra någonting, man kan inte köpa nåt extra gott att äta till serierna/filmerna. Man får sitta här och tugga på inget. Det mina vänner, det är tråkigt.

Nu ringer nog telefonen snart, så jag ska avrunda. Vi får se om det händer något spännande ikväll värt skriva om. Annars hörs vi imorgon.

Peace!

Slår min önskan in?

Vad gör man om man vet att det är läggdags sen långt tillbaka men man inte är trött? Inga fler serier att kolla på och det är försent för att börja kolla på en film? Sitta här och ordbajsa känns inte heller så värst seriöst. Men vad ska man göra?
Hade tänkt ta lite fler bilder och lägga upp idag, men som ni ser då blir det inte så. Jag orkar inte. Måste komma in i vanan att använda kameran hela tiden. Det kommer nog ta ett tag. Man måste ju komma på vad man ska ta kort på också. Inte alltid det finns något att ta kort på heller, endel dagar är bara tråkiga. Kan jue inte fota allt tråkigt i mitt, eller? :P

Jag har en önskan som jag hoppas går i uppfyllelse. Jag önskar att jag får ett sms imorgon där det står "Du har ett paket att hämta ut från Haléns AB" Jag tycker minsann att det är slutet av januari nu. Jag vet att det inte är det. Men tycka kan man. Och lite snabba kan dom väl ändå vara? Speciellt när man beställt så mycket saker! Det ska bli så kul med lite nytt. Kommer inte riktigt ihåg längre vad jag beställt. Men vet iaf att det var två par 3/4-byxor, typ 2-3 tunikor, två ljuslyktor, koppservice på 4-delar och bäddset. Sen var det fler saker. Och min syster passade på att beställa saker. Så jag tror paketet är stort. Fatta kul! :D Längtar!

Imorgon blir en seg dag, så då kanske jag kan ta lite kort. Kanske ska ta en sväng i omgivningarna och se om jag hittar något fint att fotografera? Tror dock inte det. Eller jo, skulle säkert hitta något att fota, men jag tror dessvärre att lata jag aldrig skulle pallra mig utanför dörren på min lediga dag för att ta lite kort. Då sitter jag nog mest här och fördriver tiden, gör ingenting, och kollar på serier.

Ser någon film kanske. Har endel att plöja igenom.

Vi får väl se. Jag längtar till söndag. Nästa torsdag. Och lördag eller söndag helgen om 1,5 vecka beroende på vilken dag jag ska på kattutställning, om jag ska dit, det har vi inte sett än.

Nu ska jag lägga mig och läsa klart min bok.  Har inget att läsa sen. Får väl ta och läsa någon annan bok igen, som jag gjort så många gånger förr.

Godnatt.

Rättelse av datum!

Herregud! Se på fan! Nu läste jag snabbt igenom min blogg, och det var jue smart att skriva helt fel datum! Har inte ens schema för 4:e oktober, fråga mig inte vart jag fick det ifrån! Jag menade så klart 4:e februari *dah* :P Aja, ibland kan det bli så fel. Vem är du Anonym som skrev kommentar?! Det var snällt, vem du än är! Jag vill veta, bara så du vet :)

Det blev stressigt hem från jobbet idag, men jag hann till tvättiden innan någon snodde den! Jag hade tvättid från 19, och jag kom hem typ 19.05, rev ner alla kläder och handdukar i ikea-kassar och drog ner till tvättstugan. Efter 20-30 minuter kan vem som helst boka tvättstugan om man inte har dragit kortet, jag var nere vid typ 19.20, så det var tajjt! Nu är det snart dags att gå ner igen, det är grymt tråkigt att tvätta må jag säga, men det måste ju göras. Finns inget bättre än att från topp till tå kunna ta på sig helt nytvättade kläder. Smells gooood! Och så hade Linda med sig armbanden till mig idag, det var snällt! Vad fort det gick!

Skickade sms till min syster och sa att hon hade en present att hämta, jag beställde ett likadant till henne. Det blev bara lite skillnad på kedjorna. Hon blev jätteglad! Det var nog lite oväntat, men hon tyckte det var fint när vi satt och kolla igenom alla smycken, och då kunde jag inte låta bli :)

Efter att jag varit nere i tvättstugan blir det cityakuten! Ska försöka uppdatera här igen sen. Tänkte ta kort på armbandet.
Hörs senare då kanske!

Om helgen, och lite bilder!

Redan söndag? Tiden bara flyger förbi när man har kul. Haft en helt underbart bra helg faktiskt. Kom ju hem vid 22 i fredagskväll. Min syster kommer strax efter mig, vi började kolla på 24, men min syster gav upp, så det blir till att kolla på det själv. Så vi kollade på våra serier istället. Det vi följer varje vecka är 90210, Greys Anatomy och One Tree Hill. Bra grejjer! Men innan vi kollade på serier, kollade vi vem som åkte ut ur Let's Dance. Hon fick gärna åka, gjorde inget, men jag bara längtar tills Kitty åker ut!

Iaf. Min syster gick nog och la sig vid 2-2.30, medan jag satt uppe kvar och knåpade med denna blogg! Ville så gärna ha en räknare på sidan som Linda har! Så jag skapade mig ett konto för att också ha en sån. Men det tog tid innan jag fattade var jag skulle lägga in det, hur det var man ändrade färg på texten och annan kodning som jag glömt bort hur man gjorde. Men tillslut fick jag den att synas på sidan iaf. Men den räknade inga besökare! Putt eller vad!

När klockan väl blev halv 5 på morgonen så tänkte jag att det nog var dags att gå och lägga sig. För det var inte värt att sitta uppe längre. Tänkte inte klart längre ändå, så lite sömn kunde kanske hjälpa. Vi hade ju lite att göra på lördagen också, hade bestämt med pappa att han kunde komma vid tre, så jag och min syster hann städa och kolla klart på serier. Jag känner min pappa ganska väl, så jag vet att han ALLTID är tidig, men han tog nog priset igår. Vi hade bestämt tre och han plingade på dörren halv två! Halv två!? Då satt vi som bäst och åt frukost och kollade på ett 24, då vi båda vaknade vid 12 och inte hade orkat göra något förrän då.

Men jag placerade pappa framför wii så satte jag och Madelen gång med städningen. Hon fick ta disken eftersom hon inte vill hålla på med det jag gick göra, som att rensa avloppet, skrubba toaletten och handfat och sånt. Det är jue att måste, och jag tycker inte det är äckligt. Så det blir en bra arbetsfördelning, diska dock tycker jag är rent tråkigt! Och jag har ändå diskmaskin :D

Väl klara med disken, så drog vi iväg och handlade mat. Fick äntligen fylla upp min frys, blev dock inte så mycket mat, men handlade så pass mycket att jag klar mig till löning. Vi köpte även allt till tacos som vi hade bestämt att äta till middag. Och chips och ostbågar till efterrätt. När vi kom tillbaka satte vi igång och spelade wii allihopa tillsammans. Vi körde bowling i typ en-två-tre timmar(?). Sen strax före sex började vi med maten.

Hur kommer det sig att man blir så mätt på tacos? Man blir aldrig så mätt på annan mat. Det är något visst med Tacos. Det är gott, kanske för att man inte tänker på hur mycket mat allting ihop blir? Kan det vara så? Efter maten var vi proppmätta, vi körde lite bowling med hemmagjorda regler, så att det blev lika för alla. Det var kul. Man hade sin egna lilla stil, speciellt min lillasyster ;)

Efter en stund drog pappa hem. Så då satte sig jag och madelen och tittade på film. Vi drog en helkväll med film. Det är mysigt. Det blev Step Up, Raise your voice och halva What a girl wants. Både jag och Madelen var så trötta runt 2-snåret att vi pausade filmen och bestämde oss för att kolla klart på den till frukosten imorse. :P

Imorse ringde klockan vid 10, pest och pina! Suck vad man inte hade lust att gå upp då. Men upp gick man ändå. Åt frukost, såg klart filmen, sen drog Madelen hemåt. Efter det så städade jag iordning lite efter lördagen, kollade på ett 24, duschade och gick och la på ett brev på posten. Passade även på att köpa med lite fika hem, då Sanne kom på besök vid 5-tiden typ. Det var kul. Första gången hon var här i den här lägenheten. Mitt tredje besök här kan man säga, om man inte räknar med familjen som bor här  i Örebro.

Vi satt och pratade lite, spelade Guitar Hero och käkade pizza! Det var mysigt. Får vi göra om! Hon drog iväg mot andra äventyr för en stund sedan. Då passade jag på att springa runt och försöka få med mina kära katter på bild, med min nya digitalkamera. Men dom är svåra, för när man kommer så nära dom så vill dom bara gosa och kommer för nära så det inte går att ta kort. :( Fick några fina bilder iaf. Kolla nedan sen. Det är kul med en kamera! Grymt kul! Att jag inte investerat i en sådan tidigare! Jag ska bara bli bättre på att ta mycket bilder också.

Har tagit bilder på alla skrymslen och vrår här hemma så ni får se hur det ser ut i min lägenhet. Det blir ganska många bilder publicerade i denna blogg, men det är kul. Sen ska jag försöka få med någon bild vid varje inlägg, det kan bli svårt, men det ska gå! Får väl ta nån cepe bild om jag har slut på idéer och bara ta en bild på golvet eller nåt ^^

Måste bara skriva ner också att i fredags på jobbet fick vi helt plötsligt nytt schema för februari. Så det är bara att börja planera om. Skulle åka till stockholm 8:e februari, men nu jobbar jag då, så får skjuta på det en helg. Men det allra jobbigaste är nog att på det gamla schemat var jag ledig den 4:e oktober, men det är jag inte längre. Och jag vet inte om jag klarar av att jobba då. Det kommer bli så påtagligt, så jobbigt. Det är ettårsdagen. Det är ett helt år sedan det hände, men det känns inte som det. Och det känns verkligen inte som att jag har släppt taget riktigt, även fast jag har gått vidare. Jag har ett nytt jobb, jag håller på med annat. Men allt det har även gjort att man inte riktigt tänkt. Jag som ville hinna till graven den 4:e, men gör inte det om jag kommer hem vid 19 på kvällen.

Ska se om jag kan byta med någon. För den 4:e är det nästan så att jag måste vara ledig. För mitt eget bästa.









Sådär! Där kom alla bilderna med också. Först är det vardagsrummet, sedan sovrummet, hallen, köket, badrummet och toaletten. Sedan kommer lite nytagna bilder på katterna. Kolan, Tequila, alla tre på samma bild och sist men definitivt inte minst Passoa. Sötisar!

Det får avsluta bloggen för idag. Ska upp 04.45 imorgonbitti, så det är väl dags att lägga sig i sängen och läsa lite innan jag ska sova. Men vi hörs imorgon mellan rundorna ner till tvättstugan!

Sov gott. Don't let the bedbugs bite.

Liite liite förtydligande!

Vad underbart det är med fredag när man vet att man är ledig nästa dag. Hela dagen är så lätt. Man är på så bra humör. Det var en bra dag. Ingen dålig avslutning som det oftast är. Allt var bara bra. Känner mig fortfarande lite upprymd av fredagen faktiskt. Men något som var otroligt jobbigt må jag säga var nog kylan idag, det var förjävligt kallt! Höll på att frysa fötterna av mig. Och då kan man fråga sig varför jag inte tog på mig vinterskorna idag när jag frös igår?! Inte är man alltid så smart inte. Det har väl med det gamla ordspråket att göra "ska man vara fin, får man lida pin" Mjooo. Så kan det var, med jeansen och allt. Kände mig fin idag. :)

Jag är fin i jeans. Jag vet. Men vem står ut att känna sig obekväm hela dagarna och finnas risk för att få ont i magen bara för att vara fin? Inte jag inte! Då får jag lösa det på annat sätt. Som jag gjort på senaste tiden, med tights! Det gör oxå susen för figuren. Men jag förstår inte vart folk får för sig att jag har smala ben? Weirdo. Då kan vi  ta och jämföra med någon som HAR smala ben, då kan vi snacka inte smala ben längre! hihi

Men aja iaf. Nu kan jag iaf förtydliga lite vad jag skrev om häromdagen. Det där luddiga stycket i min tidigare blogg, fråga mig inte vilket inlägg för det har jag ingen koll på. Men det var om funderingar och hur jag skulle göra och etc etc. Det handlade om jobb, som så mycket annat gör. De söker folk på jobbet, till en ny tjänst, och jag blev förfrågad om jag inte skulle söka det jobbet, för endel tyckte jag verkligen skulle göra det. Men jag var lite osäker, som jag så alltid är. Men idag sökte jag. Det var inte precis en avancerad ansökan, men det behövs inte. :) De vet vart jag står, och vad jag vill, och vad jag kan. Tror det räcker. Vill gärna vara med, konstigt att man kan vara så serviceinriktad när man är socialt missanpassad som jag är. Men det har väl med telefoner att göra, man ser jue inte den man pratar med när man har en telefon emellan, så det kan inte hända nåt, man slipper alla tankar "hur ser jag ut, varför kollar dom sådär, nee nu tror dom jag är dum i huvet och ful och urk" Det är bara prata på, man vet vad man ska säga etc etc.

Jag tycker det är kul. Det är något som stärker mig att det finns saker jag klarar av, till och med väldigt bra. Och det är kul när saker man gör förvånar andra, som pappa som aldrig trodde att jag skulle passa som telefonförsäljare, när jag väl började jobba med det för över 5 år sedan så sa han "max 2 veckor, sen slutar du", nu 5 år senare jobbar jag fortfarande inom samma yrke. Inte samma företag, inte samma inriktigt, men samma yrke. Jag erbjuder en service över telefon. Det är coolt. Jag är stolt över mig själv. :) Jag vet andra är det med, tack! Och tack för att ni finns där, det betyder mycket.

Blev det så mycket tydligare än vad jag skrivit innan förresten? Kanske inte. Jag är oftast lite gåtfull av mig när jag skriver. Jag vet inte varför, det känns bara rätt och lätt. Det är som det är, ni kommer lära er att läsa mellan raderna och förstå. Jag lovar. För nu har jag börjat blogga, och kommer nog inte kunna sluta. Det är en härlig sysselsättning, man får skriva ner saker i ord, saker man gått och funderat på över dagen, en vecka, kanske längre än så.

Idag på jobbet förresten, så sa en arbetskamrat att hon var inne och kikat på min blogg och tyckte det var kul och läsa, att jag skrev bra.  Tack, det värmde! Härligt och höra lite feedback, då är det ännu roligare att fortsätta skriva. :) Thx!

Nu tror jag att jag ska vara lite social med min syster, hon verkar lite pratglad och jag sitter bara och säger "mm aah ok, jaha aah det låter bra ok" Det kanske inte är så smart, hänger inte alls med i vad hon säger. Hopprep? What? Aja. hihi. Jag är en jättebra storasyster, jag lovar!

God natt. Hörs imorgon! :)

Vad ska jag ha på mig?

Not till inlägget nedan: Ingen får tro att jag känner mig tvingad, det gör jag inte. Jag vet att jag har rätten att göra som jag vill. Därför jag la till lite smileys och kruxidux efter :)

Så var man vaken igen, och ska se fram emot en helt ny dag. Det börjar bli jobbigt att se fram emot en helt ny dag när man inte den dagen bara ska få ta det lugnt! :) Men imorgon så! Dååååå ja, var tänkt att bli en lugn dag. Men så värst lugn blir den väl inte. Vi ska först se på serier, sen ska vi städa, sen åka och handla, sen laga mat, sen spela wii. Det låter inte som en _lugn_ dag eller? :) Men det ska bli kul!

Nästa vecka är en så pass soft vecka så det inte är sant. Helt otroligt att jag ens kan vara schemalagd så, men jag klagar inte, det är väl för att dom har proppat ihop alla andra dagar som jag får en sån underbar vecka nästa vecka. Me like :)

Jag vetefan vad jag ska ha på mig idag. Jag har tvättid på måndagkväll. Så tills dess måste jag hitta olika klädval med kläder jag inte använder så värst ofta, för de kläder jag brukar använda måste tvättas. Jag hade först tänkt ha på mig jeans idag, vilket är något som jag aldrig har på mig, har inte haft jeans på mig på snart ett år skulle jag tro. Men det är snyggt, tro inget annat, bara det att det är jääävligt obekvämt och jag får satans ont i magen, oftast. Så hur göra?
Ett tag kvar tills jag ska åka, så jag får ta fram en alternativ uppsättning kläder och sen i sista stund bestämma mig.
Det går ju alltid att knäppa upp jeansen under dagen om man har en lång tröja ^^

Jag har inte ens tid med det här egentligen, hallå! Jag ska jue iväg till jobbet. Men ja, nu har jag börjat blogga och då får jag ju göra det på riktigt, även fast jag inte hämtat kameran än, men imorgon så!

Ha en skön dag!

Jag vågar.. *stolt*

Jag känner mig som en helt annan person ibland. Det är inte vanligt att få kommentarer som att man är fin och har fina kläder på sig, men känns som att jag har förändrats lite. Jag vågar klä mig som jag vill, behöver inte tänka på att det ska vara "safe", även om hullet sticker ut lite härovar. Tack alla för alla fina kommentarer, det värmer, även om det kanske inte märks, så tar jag det till mig!

Denna dag har varit helt ok. Stressat på jobbet, men det börjar bli en vana, det är bara kämpa på. Huvudvärken försvann redan innan jag hade kommit fram till jobbet, det var grymt skönt. Har börjat läsa en bok jag läst några gånger förut, men jag har slut på böcker och fick tillbaka den här efter att Linda lånat den, så tänkte att jag kan likagärna köra på den igen, den är bra! Väl framme på jobbet var det bara att sätta igång, längtade efter lunchen, hade kokt potatis, kokt torsk och äggsås med mig, det är en höjdare minsann!


Sen längtar man efter att sluta. Sätta sig på bussen och läsa. Sen komma till Örebro, vänta på nästa buss. Gick till Pressbyrån och köpte cola och nötmix, inte för att jag har råd med det, men det är kallt ute och jag var hungrig, sådeså!

Väl hemma så sitter jag här.


Har mycket att grubbla på nu känner jag. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Kommer underlätta med information, men det är så svårt sånt där. Det är en förändring och jag är inte precis stor på förändringar. Det har varit många sånna det senaste året och jag är.. jag vet inte.. rädd kanske är rätta ordet? Allt är så bra som är nu, eller så bra som det kan vara i min situation, och en förändring på toppen av det. Jag vet inte helt enkelt. Jag vill det mer nu, än när jag först läste om det, då brydde jag mig inte överhuvudtaget, men nu börjar jag ändra uppfattning. Inte så konstigt när man får höra att det är tvång kanske ;) *host host* Aaah, men vi får se, det ljusnar säkert, men lite pepp och lite funderingar så får vi se.


Snart är det årsdagen, bävar inför det. På något sätt har man kunnat lägga det åt sidan i snart ett år. Inte ens kunnat ändra mitt meddelande på msn. Inte ens varit vid graven. Men snart är det årsdagen. Ett helt år har gått. Det har bara sprungit förbi. Det är tungt. Jag är glad att jag är ledig då. Någon mer som är det som vill ta sällskap? Klarar det inte själv.


Uhm. Ska lägga mig tidigt idag. Har en konstig känsla. Jag är helt ok glad idag, på relativt gott humör. Men längst därinne är det något som maler. Vet inte vad. Ska bli skönt med helg. Vila ut. Inte göra något speciellt. Bara umgås med mina kära och ta det lugnt. Jag behöver det nu. Bara ta det lugnt. Inte tänka, inte fundera. bara vara.


God natt.


Uuunderbart..

Klockan är 09.11, måste gå om mindre än 4 minuter, men har ingen ork! Jag längtar efter helgen. Idag ska jag jobba min femte dag på rad, imorgon blir min sjätte. Sen har jag helg. Satan vad skönt det ska bli! Efterlängtat.
Fick precis sms-påminnelse om att jag har paket att hämta ut från Siba. Jaja, vänta, det kommer, låt mig bli ledig först!
Kort ska tas som tusan på lördag! Glöm inte att kika in då! :)

Vaknade med huvudvärk, tagit två alvedon och en ipren, hoppas det blir bättre. Frukost ska jag äta på bussen, det borde hjälpa lite också. Nu ska jag ut i det underbara vädret *not* Får se om man fryser idag.

See ya!

Designad, men inte klar!

Lite ny design, egentligen skulle jag börja med maten. Men jag kunde inte låta bli! Nu efterlyser jag kod till en besöksräknare! Måste ju se om det ens är någon inne på sidan!

Helt ok dag idag. Den har varit lite seg, trots att det ringt på. Stannade kvar en liten stund med Sonja på hennes rast, men var tvungen och kila för att inte missa bussen. Pratade med pappa under tiden, går så mycket fortare att gå när man har någon att prata med! Så vi bestämde att vi inte bara ska handla mat på lördag, vi ska även laga middag och spela wii. :)
Det är så kul att han tycker wii är så skoj! Han fyller ändå 60 iår, och det är typ alltid han som drar upp wii, att han vill spela. Skoj. :) Bowling är favoriten ^^

Så det blir en myspys-lördag, får se om syster stannar kvar också, får hoppas det. Finns risk för att pappa får känna sig ännu mer utklassad dock, han ville ha revanch på lördag sa han, fast han föreslog att jag skulle ha ögonbindel så att han skulle ha en chans ;)

Nej, skärpning! Nu ska jag gå och laga mat. Kokt potatis och kokt alaska pollock med äggsås. Mumms!
Nåt att se fram emot.






GOD NATT ! !

I väntan på digitalkameran

Godmorgon!

Snart ska jag knata, men tänkte jag kikar in lite här först. Inatt har jag sovit som en stock, vilket är bra när jag bara sovit 6 timmar. Försökte hålla mig vaken igår för att läsa klart boken. En bok på över 600 sidor som inte alls var av mitt intresse, är inte min typ av bok, men nu de 100 sista sidorna är bra, då vill man verkligen veta vad som händer! Blir klar med den idag på bussen.

Tänkte. Jag har inte hämtat ut digitalkameran än. Men letade upp lite gamla bilder. Har skrivit så mycket och pappa, så tänkte jag laddar upp en bilder på honom när han fular sig. Och en gruppbild på katterna. :)


Det var ett tag sedan den togs som det märks.


Kolan, Passoa, Tequila

Från vänster: Kolan, Passoã och Tequila. Mina små söta vilddjur.



Ha en bra dag!


Blickar framåt..

Sådärja, då var maten i andra händer. Pappa har stekt upp allt kött och fixat ikväll. Bra att det är någon som tar hand om det, känns bättre än att slänga det. Då det i mina ögon är skräp. Nu kan vi lämna maten bakom oss och blicka mot lördagen då vi ska inhandla ny.

Allt kom som ett bombnedslag idag. Det var en jobbig dag. Och som alltid på en jobbig dag så drar sig allt annat jobbigt till en som magneter så allt kommer på samma gång. Någon gång ibland ska man ha en sådan dag också, hur ska man annars lära sig att njuta av de bra dagarna?

Nu längtar jag till lördag. Hämta ut min digitalkamera som redan anlänt, åka och köpa mat. Och framförallt. Efter 1,5 års väntan så har 24 haft säsongspremiär igen. Säsong 7, 24 nya stekande heta avsnitt! Längtar sååå mest! De startade fint med två dagars dubbelavsnitt, så hela fyra avsnitt har jag att se på lördag. Vem tror ni längtar till helgen så säg?! :D

Ja  nej, fyfan. Se på fan. Klockan är snart ett på natten och det är en jobbdag imorgon med.

God natt!

Sovit gott? Sovit för lite? Nej, Ja.

Nu är man up and running igen. Satan vad jag inte sovit gott inatt. Vad kan det bero på? För lite sömn ska vi nog skylla på egentligen, för det blev lite sent idag. Varför tar det sån himlans tid att steka pannkakor för? Tror jag började vid 22.30, och var inte klar förrän efter 00. Det är jue, egentligen, helt otroligt.

Men nu är ärende frys löst. Ringde pappa imorse och han var mer än intresserad av mitt unkna kött. Får se vad han kan göra med det. Det var då mycket mer än vad jag trodde när jag rensade ur frysen och la allt i kylskåpet så det skulle hållas kallt. Det var tre fläskfiléer, massa lövbiff och köttfärs, kassler, wokgrönsaker, alaska pollock. Var säkert något mer jag glömde bort.

Det blir till och  ta sina ickepengar och dra och handla ny mat på lördag. Ska bli skoj. Inte. Känner mig fattig så det räcker.
December månad gör januari månad till ett helvete. Alla dessa julklappar! Men ibland är det värt det, just vid det tillfället då folk öppnar sina julklappar och ser att de blir så glada. Då. Då är det till 100% värt att köpa julklappar.

Vi får se hur denna dag blir. Ska inviga mina nya skor som min storasyster köpte åt mig för ca tre veckor sedan. Det har varit för kallt att ha dom på sig innan och nu är det för varmt för att ha vinterskorna på sig. Man kokar om fötterna! Urk. Då fryser jag hellre lite halvt, än och svettas till tusen.

Hoppas dom är sköna att gå i, annars dör jag!

Nu ska jag fortsätta göra mig iordning för jobbet.

Ha en bra dag!

Fattig blev fattigare.....

Jag hade tänkt jag skulle avvakta att börja skriva i denna blogg tills jag hade fått min digitalkamera som jag hade beställt. Men det är ju så att när något hemskt och jävla olyckligt händer måste man skriva om det. Därför inleder jag min blogg med att skriva om dagens händelse, dagens kaos och skit.

Dagen började dag. Vaknade pigg och alert. Jobbet gick bra, hade kul, kände mig glad för ovanlighetens skull. Och det ska man aldrig känna om man ska ha en lyckad dag. För en lyckad dag har man aldrig i sin stora helhet. Och nej, det stämmer jue.

Kom hem från jobbet vid 22 ikväll, satt lite vid datorn, tog det lite lugnt innan det var dags att börja laga matlåda. Kom på att jag skulle ta fram bröd till frukost imorgonbitti. Vad märker man då? JO, frysen är avstängd. Fattar ni?! AVSTÄNGD!
Och drar i lådor, känner på all mat: Varm, blöt och förstörd. Suck och stön. Och det bästa av allt är att jag redan shoppat upp min lön.

Rådfrågade kompisar på msn och mamma, alla hade olika bud. "Lägg den i kylen och stek upp allt kött imorgon, och frys in det" "Nej, det går inte att äta". Mitt inre och min kräsenhet säger, nej det går inte att äta. Men ska i alla fall fråga pappa om han är intresserad, han är inte lika knusslig som jag.

Så jag tror det är dags att starta en kampanj, välgörenhetsgala för mig. Här är det inga fattiga barn i världen som behöver pengar och mat. Här är det lonta som har ren otur och klantighet verkar ha stängt av sin frys så hon inte har någon mat att leva på på resten av månaden. Och notera att det är den tolfte januari, man får lön den tjugosjätte, det får jag till hela 14 dagar kvar på denna underbara månad, två jävla veckor!

Jag är inte glad, jag är inte ens det minsta glad. Även om man kan se positiva saker i allt. Eller? Vad var det nu som var positivt? Jooo en sak! Jag hade redan köpt ingredienser och planerat att steka pannkakor idag, och för det krävs inget som har legat i frysen, wihooo jag har mat i två dagar iaf! Coolt!

Och som en liten notis, stek inte pannkakor samtidigt som ni bloggar, pannkakorna har en tendens att bli lite för mörka då!

Annars har jag inte mycket mer att tillägga idag, det kommer mer sen när digitalkameran väl är uthämtad och manualen är färdigplöjd, för jag har aldrig ägt en digitalkamera. Det ska bli skoj! Ser jag fram emot.

Ha en skön natt. Jag ska upp i ottan jag!

Puss hej!


RSS 2.0