Shoppaholic, liite kanske ;)

I torsdags var tredje dagen med smärta i käken så jag tog tag i saken och ringde tandläkaren. Hade turen och fick en tid samma dag. Det är visdomstanden som spökar, den har orsakat en inflammation i sin envisa strävan efter att växa ut som sedan spridit sig till käken. Så de spolade rent och hade på någon bakteriedödande gele. Fick även köpa med mig en specialtandborste och bakteriedödande munskölj som ska använda morgon och kväll i en vecka.

Natten till idag är faktiskt första natten som jag har sovit utan problem, vilket känns otroligt skönt. Men det som plågar mig mest just nu är att jag inte kan äta utan enorm smärta. Att öppna munnen för att stoppa in maten gör att jag grinar illa för att det gör så ont. Men det börjar bli lite bättre, och om jag äter i små tuggar så att jag inte behöver tugga så stort så går det bra :)

Idag var jag iväg på shoppingrunda i Örebro med Madde. Vi körde stan runt, eller egentligen inte så många butiker, men de viktiga och de som jag saknar allra mest här. Och man kan väl påstå att jag har shoppat extreemt mycket idag! :D Men idag var en sån dag som jag redan innan hade bestämt att jag köper det jag vill ha, behöver inte fundera två gånger eller tänka om det verkligen är nödvändigt. Den här månaden är en bra löningsmånad som varje februari är och ibland måste man unna sig :)

Tanken har gått länge på att köpa en tvättmaskin, och igår hade jag lite bestämt mig för att göra det. Men jag ångrade mig idag. Först ska man lägga ut kostnaden på att köpa en maskin och sen kostnaden på att få den installerad. Och det känns bara som en onödig utgift just nu, jag får bli bättre på att boka tvättid i tvättstugan och framförallt gå iväg när jag har tvättid. :)

Så, efter ett besök på Gina Tricot, Cubus, Din Sko, Ur&Penn samt Lagerhaus så blev detta inköpt idag:


Tog separata bilder på varje hög också, men det är så dåligt ljus i sovrummet så det blev bara suddiga bilder därför skiter jag i dom :) Bästa inköpet idag är nog tre klockor, de hade halva priset på alla klockor, passande eftersom batteriet dog på min igår och jag känner mig naken utan klocka på armen. Har letat ny klocka länge, och nu hittade jag tre fina! :D

Pappa hämtade upp oss på stan, vi droppade Madde hemma hos henne, och sen åkte vi till Maxi och storhandlade. Var hemma i skaplig tid och nu blir det serier resten av kvällen. Imorgon är det jobb som gäller!

Ha en trevlig kväll!

Svartvit och rosavit - tårtor!

Dessa tårtor har jag spånat på ett tag. Den här gången var Linda ute i godare tid än förra gången ;) Tar inte alls chansen till att pikas, neej då! Men iaf. Det är skönt när jag har tid på mig, då kan idéerna växa fram och det är kul och se om det blir som man tänkt sig. Och nej, det blir inte riktigt som jag tänkt mig, för jag hade en annan idé om kanten runt, meeen ibland blir det inte som man tänkt sig helt enkelt. Men jag är verkligen nöjd ändå! :)

Kom fram till att jag ville göra en svart och vit tårta samt en vit och rosa tårta. Började redan i söndags med dessa. Då var det två tårtbottnar som gjordes och smältande av bilar och plopp för fluffet. Igår kväll så vispade jag iordning fluffet och fyllde tårtorna. Plastade in och lät det stå till idag. Fick som tur var kompa från jobbet idag, om det inte hade skett hade jag fortfarande hållt på med tårtorna. :) Men idag fixade jag på lock och dekorerade. Linda hämtar dom imorgon samtidigt som hon hämtar upp mig så får jag åka med till jobbet, lyx! :D

Lägger upp två bilder på den rosa vita tårtan för att ni bättre ska se kanten:




Ringde och frågade Linda om det var okej om jag inte tog med text på tårtorna. Det kändes inte som att text passade in. Även om man vanligtvis har text på tårtor, så kände jag att jag inte ville ha det. Men Linda fick bestämma och hon bestämde att jag fick göra som jag ville hihi så det var ju bra det ;)

Nu ska dom packas i kartong och så ska jag fundera på att sova.
Jag har så grymt ont i käken på vänster sida. Gör ont att tugga, öppna munnen och att svälja. Vet inte om det är visdomstanden som trycker på, men det gör inte ont nånstans runt visdomstanden, bara i käken. Eller ja, det är väl typ käken, vet inte om det räknas in i käken, men iaf i böjen där över käke och undre käke möts. Så då vet ni!

Ha det!

Kaka på pinne. Bakdag!

I julas så fick Sara och Robin presentkort av mig på en bakdag hemma hos mig. Och idag var det dags att utnyttja presentkortet. Sara och Robin är förövrigt min systers pojkväns två barn på 8 och 10 år. De kom hit vid halv 11 imorse och vi har bakat i massor! Det har gått riktigt bra, de har varit väldigt duktiga :)

Har tänkt ett tag på vad som är lätt att baka med barn där dom själva kan vara med i det mesta så dom inte tycker det är tråkigt. För det är ju inte meningen att jag ska göra allting, då blir det ju en "kolla på när Veronica bakar-dag" och nej, gud vad tråkigt! Så jag kom fram till att chokladbollar, chokladbollstårta och Cakepops är en bra saker att baka med barn, och visst var det det! :)

Vi började med att göra dekorationerna till tårtan. De fick själva kaval sockerpasta, trycka ut blommor, blad och duvor. Sen lät vi det torka medan vi gjorde det andra. Sen fick de själva måla, limma och sätta dit kula. Vi gjorde en dubbel sats med chokladbollssmet, hälften använde vi till tårtan och hälften fick de rulla bollar av. Sara valde tutti frutti strössel och Robin valde strössel som smakar tuggummi :)

Och till cakepopsen använde vi överbliven tårtbotten och nougatfrosting, blandad till en fast smet som det gick att rulla bollar av. De fick stå i kylen stelna sen är Saras doppade i rosa candy melts och Robins i vit choklad färgad med blått chokladpulver :) Cakepops är alltså kaka på pinne! :P Resultatet efter dagens bakande med barnen:



(Nallebjörnen har jag gjort sedan tidigare)



Sedan var det även dags för Jossan att få hämta sina tårtor idag. Wilda fyllde 2 år på alla hjärtans dag, men ska firas imorgon. Två tårtor skulle göras och dekorationerna la jag upp för någon vecka sedan. Så det var bara bokstäver och pärlband som behövde ordnas idag. Samt lock och sådär.

Jag beställde för någon vecka sedan en ny kavel för 370:-, jaaa ni ser rätt, 370 jävla kronor för en kavel. Men nu vet jag att den var extremt värd priset!! Har sett många videoklipp och bloggar där just en sån kavel används för att kavla sockerpasta, och guud vilken skillnad mot min brödkavel jag använt tidigare! :D Och dessutom så köpte jag häromdagen en vaxduk som jag satte fast på min utdragbara skärbräda och det var också underbart!

Dessutom har jag köpt mig en snurrbricka som man ställer tårtan på så det lättare går att snurra runt tårtan när man ska fodra den och även när man ska släta ut locket. Så nu går tårtfixandet otroligt mkt lättare, nöjd? JAVISST! :D

Så jag fodrade tårtorna, satte på lock och dekorationer och känner mig nöjd över resultet och det var även Jossan när hon var här och hämtade tårtorna förut :)



Släta och fina! Mmmm I like! :D Ena med geishafluff och ahlgrensbilarfluff och den andra med dumlefluff och ahlgrensbilarfluff. Igår när jag fyllde tårtorna och hade i fluffet så blev det lite över. Dumlefluffet hamnade i min mage. Ooj vad gott det var! Vill göra en tårta med dumlefluff!! :D

Medan barnen var här och bakade så var Madde och hennes pojkvän Maffe tillsammans med min bror Kristian och Maddes kompis Emmy på Boda Borg och kämpade järnet. De klarade alla banor utom en, bra kämpat!! De kom hit en stund innan Jossan hämtade tårtorna och när hon hade åkt, så drog vi direkt till McDonalds och käkade mat. Det var välbehövligt, var ootroligt hungrig. Sen skjutsade dom mig till Maxi för och handla bröd. Sen åkte vi hit och fikade på det som bakades idag med barnen :)

Chokladbollstårtan fick åka med dom hem orörd, vi orkade inte äta av den också. Men den smakar ju chokladbollar, så man vet ju att det är gott lixom! ;)

Nu blir det en slapparstund framför datorn en stund, sen sova. Jag är otroligt trött måste jag säga. Blev inte mycket sömn natten till idag, och jag har varit igång hela dagen. Fötterna lider mest, har inte suttit mycket idag inte!

Imorgon blir det till att påbörja nästa två tårtor som ska vara klara till på onsdag :)
Ha en trevlig kväll!

Hjärtcupcakes!

Ja, det är visst alla hjärtans dag idag, eftersom klockan är över midnatt.
Inte för att det är en dag jag på något sätt "firar", men det kan ju vara kul att nån gång göra något annorlunda :)
Så jag bestämde mig för att göra lite cupcakes att ta med till jobbet. Dagen till ära:


Jag tyckte dom blev riktigt söta. Gjorde hjärtan igår. Men så räckte frostingen till fler cupcakes, så jag ställde mig och gjorde några extra hjärtan idag. Har verkligen klääämt ner cupcakes i burkarna så att jag får med så många som möjligt. Kladdigt för den som ska ta upp ur lådan imorgon hihi ;)

Och min Iphone har kommit! Jihoooo! Men nu ska man lära sig allt, och lita på att allt funkar som det ska?

Nej, jag tror nog jag sätter ett extra larm på min hemtelefon imorgon. För säkerhets skull ;)

Nu ska jag se ett avsnitt Once upon a time sen sova. Medan telefonen blir synkroniserad med Itunes!
Ha det!

Bye Dora, Hello Kitty :)

Det går sällan en ledig dag utan att jag gör något som har med bakning eller modellering att göra. Det har visst blivit så på senaste tiden har jag märkt! ;) Men det gör inget. För det är kul! Och ska man ändå se på serier så kan man modellera lite. Och slänga ihop lite tårtbottnar går ju fort. Även att göra lite frosting. ;)

Så dagen har bestått i att göra två tårtbottnar inför nästa helgs två tårtor jag ska göra. De ligger nu i frysen och väntar på att få komma ut igen och fyllas med god fyllning. Har även gjort klart alla dekorationer båda till dom två tårtorna och till nästkommande två tårtor. Känns skönt att ha det gjort :)

Slängde precis ihop lite nougatfrosting och spritsade ut på några cupcakes jag tog ur frysen tidigare. Och så har jag gjort några blommor som fick pryda dessa godingar. :)

Det är så kul att leka med olika färger och nyanser och se vad som passar bra ihop. Och idag har jag verkligen hittat färger som passar asbra tillsammans. Jag är toppennöjd! Blir kul att se slutresultatet när dekorationerna är på tårtorna sen :)

Igår när jag kom hem från jobbet så stod Dora på schemat. Dora utforskaren hade jag aldrig hört talas om förut, men jag skulle göra ett försök att modellera henne. Jag kan säga er att hon ligger så fint i soporna just nu, eller det som skulle föreställa henne iaf. Blev lite fel med proportionerna och nej, det får bli ett senare projekt :P Det fick bli Hello Kitty istället och då var det passande med statusuppdatering på Facebook med "Bye Dora, Hello Kitty". Det funkar ju det med till en tjej som fyller 2 :)

Ni har ju hört om missödet med min kamera, att den åkte kaboom in i köksskåpet. Men jag kan glatt berätta att jag vann en ny kamera på jobbet i veckan! Kan ju inte vara mer lyckosamt! Men den gamla funkar ju fortfarande, så det kommer nog dröja ett tag innan jag orkar lära mig en ny kamera hah! ;)

Aja. Nu kommer det lite bilder från helgens fixande. Ska se lite mer serier innan det är läggsdags.
Imorgon ska jag iväg och hälsa på hos Linda med familj, ska bli riktigt trevligt! :)








Jag tävlar om en springform! :)

Hej hej!
Har hittat en underbar tävling igen, som inte går att motstå att vara med i!
Bakformar är underbara, och senast förra veckan nämnde jag för min pappa att det skulle vara bra att ha en större. Har två på 20cm och nån på 24 eller 26. Men nu är jag med och tävlar om en på 30cm! Oooh stooor tårta går det att göra med en sådan! :D

Var med ni också. Lägg även till hennes blogg om ni är intresserade av bakning, mycket gott lägger hon upp :)

Tävlingen om en Master Class springform 30cm från KÖK etcetera hålls av Bakspecialisten Jessica:

(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Chokladkaka med ljus chokladfrosting blandat med lite allt möjligt!

Ja, det blev en kaka. Kände att det var dags att ta med sig fika till jobbet igen. Det var liksom ett tag sen, och det är ju inte ok! :)

Kombinerade massa olika recept och gjorde lite på en höft, bara för att använda det jag hade hemma :)

Så det blev en chokladkaka med ljus chokladfrosting där jag har blandat i hackad dumla, mortlad marianne och minimarshmallows. Sen har jag strött över jordnötter och ringlat över lite smält blockchoklad. Jag har provat. Den är helt klart godkänd, men den var väldigt mäktig! :P

Gjorde några utan nötter, så att de som är allergiker kan äta! :)


På den här bilden syns ju den svarta fläcken från kameran väldigt tydligt. Den är som mest känslig när jag fotograferar ljusa objekt :(

Aja. Nu ska jag slappa framför lite serier innan det är dags o sova :)
Ha det!

Med blommor och blad de ska fira hennes dag!

Helgen går fort som vanligt, det är redan söndag. Idag ska det göras matlådor och slappas för att ladda för en ny arbetsvecka. Men jag funderar på att kanske baka en kaka och göra en topping med lite av alla godis och chokladrester jag har hemma. Vi får se var dagen bär av :)

Tack för alla fina kommentarer om mina tårtor! Fick en kommentar till mitt senaste inlägg som jag tänkte att jag skulle besvara. :) Jag har inte gått någon kurs eller utbildning för det jag gör. Jag har alltid haft ett intresse för att baka, men allt eftersom så har intresset stigit för göra tårtor, cupcakes och modelleringar. Det är askul! När man tycker något är kul så är det grymt mycket lättare att göra det och man vill göra det bra för att man blir så nöjd över slutresultatet. Har alltid varit lite konstnärlig av mig och nu känner jag att det kommer ut på ett bra sätt där det känns rätt för mig! :)

Så, även om jag skulle ha en ledig helg till för bara slappande kunde jag ju inte låta bli att göra lite blommor ;) Jossans lilla dotter fyller år nu i februari och hon undrade om jag kunde göra lite blommor som hon kan ha på sina cupcakes samt lite rosblad. Självklart gör jag det! Så hon ville ha 12 vita blommor målade med rosa färg och 12 rosa blommor målade med vit färg. Sagt och gjort:




Första kombinationen har jag ju gjort förut, faktiskt första blommorna jag gjorde hade den färgkombinationen :) Men den andra är ny, och det blev fint. Har även sprayat dom med pärlemospray för att de ska få lite mer lyster och i mitten limmat fast en pärlemokula :)

Och när jag ändå var på G så tänkte jag att jag skulle göra lite rosor. Det känns som att övning ger färdighet i detta fallet och jag vill göra många rosor så att jag blir grym på dom! För det är såå fint med rosor som ser verkliga ut, men egentligen så är dom inte det! :) Så jag gjorde tre rosa och tre vita, samma nyanser som blommorna ovan, eftersom det var de färgerna jag höll på med och hade framme. Och ja, jag är nöjd. :) De kan självklart bli bättre, och jag kommer fortsätta öva och öva och öva! :D


Sist men inte minst så ordnade jag till en riktigt god frukost idag. På söndagar känns det ändå som att man ska ha en riktigt mysig frukost med massa gott. Så varför inte baguetter med skinka och ost samt varm choklad toppade med marshmallows? :)



Lucas 1 år - Tårta! :)

Vilken vecka! Känner mig lite utpumpad. Värsta veckan på hela schemat. 7 dagar i sträck, kväll. Jag tycker i normala fall om att jobba kvällpass, men är inte så himla pepp på att jobba 7 dagar i rad. Men nu är det avklarat och jag har en ledig helg att se fram emot :)

Denna vecka har det även spenderats tid åt att göra en tårta, efter jobbet på kvällarna. Jag är normalt hemma vid 22.30. Så i tisdags så förberedde jag genom att smälta ner ahlgrens bilar och after eight, separat så klart, för att på onsdagen kunna göra fluff av detta. På onsdagen fyllde jag även tårtan och ställde in i kylen över natten. Igår kväll så spacklade jag tårtan med smörkräm smaksatt med kakao, satte på lock samt dekorerade klart tårtan :)

Första gången jag använde denna färg som lock på tårta och den var inte min bästa vän kan jag säga! Den sprack lite som den ville, men jag är faktiskt nöjd med resultatet ändå. Allt kan inte vara perfekt. Med dekorationer, rutmönster och pärlor är det lätt att bortse från sprickor och se helheten istället :)

Och det viktiga är ju ändå att de som ska ha tårtan är nöjda, och det var dom! :) Och med anledning av tårtan så fick jag ju kärt besök när dom kom och hämtade tårtan. Så Carro och Verre var här i förmiddags innan jag drog till jobbet, de hade även med sig Lucas och  Cassandra. Så söta! De tyckte min gosedjurshörna var väldigt intressant! ;)

När de åkte hemåt så skjutsade de även mig till jobbet. Älskar när jag slipper gå till/från jobbet så det var väldigt uppskattat! Och hem fick jag också skjuts av Lucas på jobbet, alltså inte av ettåringen som ska avfiras med tårtan ;)

Denna tårta blev det denna gång:



Nu har jag planer på att ha en toppenhelg. Ska bli grymt skönt och vara ledig :)
Hoppas ni får en bra helg ni med!
Ha det!

Snart!

Snart kommer det ett nytt inlägg!
Jag jobbar och står i. Igår gjorde jag After Eightfluff och Ahlgrensbilarfluff. Idag har jag fyllt tårtan så den får safta till sig. Imorgon åker lock och dekorationer på plats! :D

RSS 2.0