Födelsedagsfika på jobbet!

Hade med mig "lite" fika till jobbet idag, eftersom att jag redan firats av familj, släkt och vänner i lördags, men vill ändå ha "kakkalas" på min födelsedag :) Det uppskattades!

 

 

 

 

 

Lion Bars

1 burk jordnötssmör, crunchy
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl kokosflingor
5dl Rice Krispies

250g blockchoklad

Häll upp Rice Krispies i en bunke.
Rosta kokosen i en torr panna på medelvärme, tills den är gyllenbryn, häll över i samma bunke som Rice Krispies.
Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker i en kastrull.
Blanda med Rice Krispies och kokos tills allt är välblandat.
Häll i en form på ca 25x25 cm, klädd med bakplåtspapper.
Fördela jämt och tryck till över hela så att allt kletar samman.
Ställ kallt.

Smält blockchokladen över vattenbad, bre chokladen i ett jämt lager över kakan.
Ställ i kylen att stelna. Ta sedan fram 20 minuter innan uppskärning.
Förvara i kylen, godast rumsvarma.


Chokladbollar

100g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 dl havregryn
2 dl cornflakes
2 msk kakao
1tsk vaniljsocker
1-2msk vatten

Blanda alla ingredienser väl.
Jag gjorde en fyrdubbelsats och blandade allt i assistenten med degblandaren.
Rulla bollar och rulla i pärlsocker eller kokos.

 

After Eight-kladdkaka

3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100g smält smör
200g smält mjölkchoklad
200g after eight

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Häll i det smälta smöret och den smälta chokladen.
rör om till smeten är jämn och fin.
Fördela hälften i en klädd form, ca 20x20cm. Placera ut after eightplattorna över smeten, häll sedan resterande smet över.
(går även att hälla i hela smeten, lägga ut platterna och sedan ta typ en gaffel att trycka ner dom med).

Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 30 minuter.
Låt svalna. Pudra sedan över florsocker.
Är som godast efter att den fått stå i kylen över natten.


Nougatpannacotta

5dl grädde
250g nougat
3 gelatinblad

Lägg gelatinet i kallt vatten.
Tärna nougaten.
Koka upp grädden, ta av från plattan och lägg sedan i nougaten.
Rör om tills nougaten har smält.
Vispa ner gelatinet.
Låt stå framme i rumstemperatur en stund, ställ sedan in i kylen tills det svalnat lagom mycket så att det inte
blir kondens i formen när det hälls upp (nån timma). Låt stå kallt i några timmar tills den stelnat.

Hallonspegel

150g hallon
1dl vatten
1 tsk vaniljsocker
1,5 gelatinblad

Lägg gelatinblad i kallt vatten.
Koka upp hallon, vatten och vaniljsocker i en kastrull, sila sedan över en bunke.
Lägg i gelatinbladen i hallonsaften, rör om tills de smält.
Låt den svalna, framme eller i kylen, tills den blir lagom att hälla i formarna utan att det blir kondens (nån timma).


Hacka pistagenötter och häll över när hallonspegeln stelnat.


Cookie Cups med Dulche de Leche och havssalt
(http://bliminjast.se/2014/march/mini-nutella-och-dulche-de-leche-cookie-cups.html)

225g rumsvarmt smör
2,4 dl farin socker
2,4 dl strösocker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7,2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen och vaniljsockret och vispa till en jämn smet.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner (går bra med elvisp eller degblandare).
Smöra två minimuffinsplåtar med flytande margarin.
Rulla 48 runda bollar, ca 3cm i diamater, och lägg en i varje hål på muffinsformen.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader, ca 10-12 minuter, tills de blir gyllenbruna.
Ta ut och låt stå en stund, tryck sedan ner botten av ett shotglas så att det bildas en urgröpning.
Fyll sedan med Dulche de Leche, eller Nutella, och strö över havssalt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0