Tävling!

Vem vill inte vinna 3000kr på Haléns? Handlar nästan alla mina kläder där. Så jag är med o tävlar! :)
Håll tummarna! :)

Sjukskriven

Förutom att magen varit aj aj inatt så har natten var helt ok. Alltid lika skönt att vakna och iaf har fått sovit mestadels av natten, det är ett steg i rätt riktning. De ringde från Urologmottagningen igår vid utsatt tid 10.25, dock så var det ett relativt onödigt samtal då jag behövde prata med en läkare så han skulle ringa upp mig efter kl. 13 eftersom han inte var där just då.

Han ringde ju inte precis vid 13, nej han ringde 14.30, då låg jag och sov så jag råkade trycka bort samtalet. Han ringde på mobilen, sa till sköterskan att han skulle ringa hem. Eftersom han ringde på mobilen så trodde jag i mitt förvirrade nyvakna tillstånd att det var alarmet på telefonen som ringde, trots att jag inte precis har något alarm igång. Suck. Men han var smart och ringde på hemtelefonen direkt :)

Fick prata med den läkare jag från början träffade, när de beslutade att stötvågsbehandlingen inte fungerade igen.  Han frågade mig hur länge jag blev sjukskriven när jag skrev ut från sjukhuset, när jag svarade inte alls nästan skrek han tillbaka "Inte alls?!?!?", man kunde verkligen känna hans förvånade mig. Så, han sjukskrev mig två veckor som är standard vid en sådan operation som jag gjort.

Sen kan jag självklart gå tillbaka tidigare om jag klarar av det. Inget säger att jag måste vara hemma i två veckor till. Det vill jag inte. Men jag vill heller inte gå och jobba innan jag klarar av det. För smärtorna är fortfarande extrema, inte alltid, men de kommer och går. Han skulle iaf skicka sjukskrivningspapprena till mig på posten. Så dom väntar jag på.

Det måste vara extremt jobbigt att vara långtidssjukskrivning. Jag har legat på sjukhuset i 5 dagar och sedan varit hemma 4 dagar och jag tycker redan det är astråkigt! Att varva mellan att ligga i sängen och sitta här är ju ingen hit precis. Men vad ska man göra? Min hälsa är viktigast just nu, om jag tar det lugnt och låter det läka ordentligt kommer jag kunna gå tillbaka till jobbet och ge mitt allt och verkligen vara tillbaka i mitt esse! :) Längtar!

Sanne kom förbi igår efter hon slutade jobbet, skönt med besök! Vi beställde hem pizza, hade glömt att det faktiskt var gott med kebabpizza :) Jag håller tummarna för att allt ska ordna sig, skriver inte rakt ut vad, för jag vet inte om hon vill det. Hon har själv varit så kryptisk på facebook, men jag vet ju vad det är, o jag hoppas hoppas hoppas!

Ha det!

Sen jag kom hem.

Det blev som jag trodde, inte lika många inlägg när jag väl kommit hem. Men i fredags kom jag iaf hem. Tror jag var hemma vid 12-13 någon gång. Gjorde min vanliga rutin när jag kommer hem, tända alla lampor och när jag tände lamporna i vardagsrummet så gick proppen. Välkommen hem lixom. Bara krångla sig upp på en stol och byta propp. Orkade inte göra så mycket när jag kom hem. Ringde lite folk för att berätta att jag var hemma, sen gick jag och la mig.

Pappa ringde strax före 17 och berättade att han fått igång bilen så han var på väg. Jippi! Då var det lika bra att kliva upp, sätta på kaffe åt pappa och vänta. Smärtan hade gått ner så det gjorde inte lika ont. Först tänkte vi bara sitta hemma hela kvällen, men eftersom smärtan var ok så passade vi på att åka iväg och handla. Hade ingenting hemma så det var skönt att storhandla. Dock så var det extremt jobbigt att gå ute och jag kommer inte ur bilen själv, så pappa fick gå runt och hjälpa mig ur ^^ Bestämde mig för att bjuda pappa på kinamat, för hade ingen lust att ställa mig och laga mat. Kan säga att vi ångrade oss lite, det var gott, så det var inte det. Men väntan på maten var LÅNG. Tror vi stod och väntade på maten i över 30 minuter. Herregud. Ibland kan man tro att hon är ensam där, att hon står och tar emot beställningar och sen går in och lagar maten själv också.

Vi kom hem till slut iaf. Åt mat, packade upp alla varor och såg slutet på Idol. Kollade även det vi hann på filmen Fantastic 4 som gick på trean. Sen var det såå dags att sova. Skönt att få sova en hel natt i sin egen säng. Underbart faktiskt! Första natten gick även bra, tog alvedon innan sängdags och slapp vakna med smärta.

I lördags gjorde vi saffransbullar och knäck. Jag hjälpte till så mycket jag kunde. Gott blev det iaf! Sen gjorde vi något jag varit sugen på länge, pannkakor! Mums. Efter det åkte pappa hemåt. Jag kollade ikapp på mina serier och försökte ta det så lugnt som möjligt. Kände att jag inte tagit det så lugnt som jag skulle behövt.

Det kände jag av igår natt kan jag säga. Usch. Vaknade vid 5 på morgonen med oootrolig smärta. Gick upp och kissade utifall det var trycket som gjorde det, men nej det hjälpte inte. Tog smärtstillande och försökte sova. Men nej, gjorde fortfarande ont. Gick upp och kissade igen, gick runt lite och smärtan började gå ner. Skönt. Så jag gick och la mig igen och vaknade inte förrän strax före 11. Då var smärtan fortfarande ok.

Meen smärtan kom tillbaka framåt 12, aj aj aj! En liten stund senare kom Sonja och hjälpte mig byta förband, det de satte på på sjukhuset var så himla stort och gjorde att man kände det hela tiden, inte skönt. Smärtan gick ner efter ett tag. Hon hade med sig en kompis över också. Och vi alla tre satt/stod och pratade lite skit ett tag, sen åkte de hem.

Jag fortsatte kolla på cityakuten och smärtan kom tillbaka, igen! Hallåå! Nu fick det bli lite andra smärtstillande, de jag hämtat ut på recept. Ringde avdelningen jag låg på när jag var på sjukhuset, fanns ju ingen läkare där på söndagar så klart så fick prata med en sköterska, hon hänvisade mig att ringa Urologmottagningen idag. La mig och kollade på TV. Sedan åt jag mat! Resterna från kinamaten i fredags, det var fortfarande gott :)

Inatt har jag som tur är lyckats sova igen, känner en molande värk men slipper den akuta värken iaf. Peppar peppar. Nu väntar på jag på att de ska ringa upp mig från Urologmottagningen, så länge jag har såhär ont kan jag inte jobba. Blev inte sjukskriven, men kunde ringa om jag fortfarande hade ont. Jag vill ju jobba, så jag hoppas smärtan går över snart. Känner mig, förutom smärtan, redo att jobba! Det är tråkigt att gå hemma!

Vi får se vad dom säger. Ska iaf ta bort stygnet på torsdag.

Ha det!

Vill hem.

Nu väntar jag på att de ska ta bort påsen på ryggen, lägga på ett förband och sedan låta mig åka hem. Är såå redo för det nu. Känner mig dock jätteäcklig eftersom jag är oduschad, men det fixar vi hemma sen. Bara jag får på ett förband så är det ju lugnt.

Fick asont igår kväll, kunde inte ligga, sitta eller stå det gjorde bara ont. Fick en morfintablett och gick o la mig. Smärtan gick som tur över till slut och såret har slutat läcka under  natten. Sköterskan har varit inne flera gånger inatt för att kolla om det läckt något.

Men ja. HEM VILL JAG!!

Besök!

Inatt har jag äntligen fått några timmars sömn. Tidigare fick jag endast två alvedon med jämna mellanrum, men jag pratade med dom och sa att det inte hjälpte över huvud taget. Så nu får jag två alvedon och någon snabbvärkande morfintablett och det hjälper verkligen! Fick det igår kväll vilket gjorde att jag lyckades somna. Vaknade vid halv 2 inatt, gick upp och kissade och sedan ringde jag in sköterskan som kom med tabletter åt mig. Efter det kunde jag somna om igen :)

Har vaknat lite till och från för sängen är fortfarande inte skön, men de gjorde om så att jag istället för ett förband över slangen har en påse så det gör det faktiskt lite lättare att röra sig och jag har lyckats ligga helt på sidan inatt. Bara det att man får ont i resten av kroppen när man ligger så stelt och inte kan röra på sig :P

Nu är jag iaf redan vaken, väntar på att de ska säga att det är frukost. Hade lagt undan lite bröd och smör i en påse från frukost igår, men det har jag redan ätit upp. Jag är megahungrig!

Pappa var här ända till 20 igår. Hans bil ville inte starta så en kollega till honom skjutsade honom till McDonalds för att handla åt mig och lämnade honom här sen. Sen blev han kvar för att kunna få skjuts hem av en vän som ändå var i stan. Ska ringa och se hur det gick sen, om han fick hem bilen eller hur han gjorde:) Trevligt var det med sällskap iaf!

Det bästa på hela dagen igår var besöket innan pappa kom. Carro kom förbi med sina tjejer Nathalie och Cassandra :) De är så söta, fick en kanelbulle, mmmm och ett ljus format till en ros som ska ändra färg när man tänder det  och en söt lite nallebok :) Nathalie hade även med jultidningarna jag hade beställt, blir till att betala för dom när jag kommer hem, det är ju löning idag :)

Aja, nu ska jag lyssna mig till när frukosten kommer!
Ha det!

Sömnbrist

Det är helt sjukt hur dåligt man kan sova. Dels måste jag ligga på rygg för att det inte ska göra ont och för att slangen som går in i njuren inte ska dras ut. Och sen är sjukhussängar INTE sköna. Dessutom är det ljud överallt, heeela tiden! Och så kommer nattsköterskan in hela tiden och kollar påsen som är kopplad till slangen som sitter i njuren. Hon fick tömma påsen en gång i natt. Känns inte särskilt fräscht att gå runt med en påse blodigt urin, men man har ju inget val :P

Läkaren var precis här inne när dom gjorde ronden. Hon berättade att stenen är borta och att de imorgon ska röntga via slangen som går in i njuren. Sen tar de bort slangen och jag får förmodlingen åka hem. Skönt att få komma hem men samtidigt funderar jag på om jag klarar av att vara ensam hemma? Får ju ringa på hjälp nu när jag ska upp ur sängen :( Aja, vi får se!

Ser fram emot besök idag iaf, Carro kommer med sina söta tjejor!! :)

Operation

Helt seriöst så är jag avundjuk på folk som kan sitta vid en laptop hela dagarna och tycka att det är ok. Det fungerar inte alls för mig!!!! Tar evigheter att skriva något för tangenterna sitter i där de ska, jag trycker fel hela tiden, Hur kan ni leva med enbart laptop?!

Aja. Den stora dagen D var här idag och den är snart över. Blev väckt 06.15 imorse för att göra mig iordning för röntgen, var redan vaken så det var inte speciellt jobbigt. Sov inte alls mycket natten till idag, hoppas på mer sömn inatt. Jag gick över till röntgen, fick som vanligt sitta och vänta, men kom in en kvart efter utsatt tid, nästan lite tidigt :P Tre snabba bilder sen var det bara att knata tillbaka.

Satte mig och kollade på TV för att fördriva tiden. Hoppade sedan i duschen, duscha med Descutan, omgång 2. Blä. Sen kom dom in och satte in en infart, de försökte så klart i vänster bara för att op ville ha den där, jag sa att de behöver inte ens försöka :P Aja. Blev tillslut en infart i höger armveck.

De satte drop och antibiotika. Strax före elva rullade dom ner mig till preop. Där var dom snälla och satte på mig strumpor och la över en extra tjocktäcke för jag frös! Säkert av nervositeten! De tog puls och kollade syresättning lite då och då men strax före 12 körde dom in i operationssalen.

Allt blev lite mycket där en stund. Gjorde mitt bästa för att skydda mig från nakenhet, de täckte över mig med täcke, men var hela tiden där och kände och donade, sa till att de var för många, fick panik! Så av 6 personer gick 4 ut, två var kvar! Snällt av dom att göra så :)

Ja. Sen vaknade jag upp vid 14.30 typ, de blev förvånade att jag var så pigg, ett gott tecken! Jag var hungrig och törstig, ville bara upp till mitt rum igen, efter att de kollat alla värden och såg att allt var ok så ringde de efter några som kom och hämtade mig.

Pappa och Madde kom förbi förut, mina första besökare! Kunde nästan inte prata, så torr i käften var jag. Det börjar iaf bli bättre nu. :) De hade med sig donken och nyss har jag ätit fyra mackor, så skönt att få äta igen! I looove it!!

Men ja, nu ska jag nog göra mig iordning för sängen.
Läsa lite sen sova. Har inte hittat någon skön "sovställning" än :)

Ha det!

Inlagd!

Nu kan jag klassas som inlagd på sjukan. Pappa och jag åkte hemifrån vid halv 9 imorse. Tänkte att det var lika bra att vara ute i god tid, man vet ju aldrig vad som kan hända på vägen. Vi var uppe på avdelningen redan vid halv 10. Sen var det väntan som gällde. Jag fick sitta i väntrummet till typ 11.15 sen kom läkaren och ropa upp mitt namn. Vi gick in i ett annat rum, där ställde han samma frågor som jag hade svarat på i hälsodeklarationen. Sedan tog han puls, lyssnade på hjärta och andning sen var det klart.

Fick vänta en stund till innan vi gick över till den avdelning jag nu ligger på, där var det lunchdags, de hade gjort iordning en bricka åt mig med. Men jag tackade nej, var dels inte hungrig och kräsen som jag är så tycker jag faktiskt inte om potatismos och rosa köttfärsbiffar. Blä. Nej, jag fick ta fritid istället så pappa och jag gick ner till bottenplan och satte oss och spelade kort istället för att fördriva tiden. Satt där från 11.40 - 12.45. Sen gick vi och stoppa i mer pengar till bilen och gick upp till avdelningen igen. Jag skulle vara tillbaka senast 13.

Fick vänta en stund till, sen blev vi hämtade av en kille som tog oss till våning tre där jag skulle träffa en narkosläkare. Vi sitta i väntrummet till strax före 14, samtalet tog bara 5 minuter. Gick tillbaka till avdelningen, väntade på en sköterska. Hon visade mig mitt rum och pappa gick ner för att köra fram bilen då tiden för parkering gått ut ännu en gång.

Uppe i mitt rum blev jag ställd massa frågor igen. Fick väga mig och hon tog blodprov. Sen fick jag fritid igen, så jag gick ner till pappa så åkte vi till Pizza Planeten och käkade! Gud så gott det var!! Vrålhungrig! Sen gick vi runt lite på krämaren, gick ner till Ica och handlade cola och lite godis. Sen följde jag med pappa till Biltema, men sen skjutsade han mig hit.

Och här ligger jag nu. Det är tyst förutom klockan som tickar, några gånger i minuten så piper det i korridoren. Men tror de flesta patienterna äter kvällsmat nu. Jag tackade nej, har ju precis ätit. :) Så nu blir det till att kolla vad jag laddade upp på datorn och starta något avsnitt eller en film.

Hörs kanske igen imorgon, får jag ordning på kameran kanske det kommer en bild.
Ha det!

Proppfull!

Vyssan Lull kommer på pocket 24/11!!! Lagom till löning, wihooo! Bara jag får en stabil lön nog så blir det den boken och säsong 4-5 av cityakuten från CDON.com. Håll tummarna för mig! :)

Idag har jag pappa här som gör mig sällskap, håller mig sysselsatt så jag inte tänker på morgondagen. Vi började med att åka och handla på Kronhallen. Sen gick vi ner och hämtade mina julsaker som pappa ska få låna iår. Ställde ner cykeln i cykelförrådet och sen gjorde vi knäck! :D

Vi har precis proppat i oss strimlad lövbiff i ädelostsås och pommes. Så nu är det knäck och annat gott som gäller för kvällen:) Vi spenderar tiden med wii, ska se Vem kan slå Filip & Fredrik? sen !! :D

Ha det bra!

Mamma, Pappa, Barn

Jag klarade hela veckan! Kändes hela tiden som att jag skulle bli tvungen att gå hem, men igår slog klockan 22.05 och jag hade varit kvar på jobbet varje dag. Skönt det. Känns som om jag kommer missa nog ändå. Hade tänkte att jag skulle sova som en stock inatt, länge och så. Men det gick inte riktigt som jag vill. Fastnade i boken, släckte nog inte förrän framåt 3 för då var boken slut. Asbra bok! Rekommenderas: Mamma, Pappa, Barn och även boken innan: Pepparkakshuset! Ska se när nästa bok kommer, då blir det att beställa den direkt!

Idag har jag ju så klart ont, sådär ont så att man inte riktigt känner för att göra andra saker trots att jag har massor jag måste göra idag. Eftersom jag kommer vara borta hela veckan så känns det som om städning är en bra idé. Känns inte optimalt att komma hem till ett stökigt hem för jag har ju ingen aning om hur jag kommer må. Såå, på något sätt ska det städas idag! :) Har börjat lite smått med att byta ut alla lampor som inte fungerade så nu är det ljust här hemma igen! Kan underlätta när man ska städa. 6 lampor bytta sammanlagt!

Förutom det så fryser jag, extremt kallt här hemma idag. Har satt på mig mjukisbyxor och tjocktröja. Åh så skönt. O strumpor behövdes med trots att jag har tofflor på mig. Och jag arbetar väl upp lite värme med städningen. Tänkte nog ta kattlådan härnäst, det luktar lite :P

Jag hoppas att min sjukhusvistelse går fort. Den kommer nog vara lite långtråkig. Men laddar med serier och filmer på Sonjas laptop, tar med mig Lindas mobila bredband och några böcker. Sen kommer det ju lite besök. Glöm inte, besökstid 14 - 19 tisdag - fredag. Har mobilen med mig, ring eller messa om ni vill kika förbi :)

Nu ska jag ge Passoa lite uppmärksamhet så han slutar gnälla. Sen städning får vi hoppas!

Ha det!

Lite kort om det som varit och det som komma skall!

Det är inte långt kvar nu. Fatta att det är MINDRE än två veckor kvar. Det är egentligen helt sjukt. Efter alla dessa behandlingar som egentliga ska hjälpa så är det nu dags för att verkligen få bort den jävla stenen som förstör mitt liv. 22 november blir jag inlagd på USÖ. Ska vara där kl. 10.00 på förmiddagen för att prata med läkare och narkosläkare, sen har jag fritid framtill nångång på eftermiddagen / kvällen. Sen blir det till att ligga på sjukhuset, operation den 23e. Ligger förmodlingen kvar till på fredagen.

Inser hur tråkigt det kommer vara att ligga där hela dagarna. Men som tur är har jag underbara personer runt omkring mig. Kommer få låna Sonjas bärbara dator och Lindas mobila bredband! Då kan jag ju nöta mina serier precis som en helt vanlig dag hemma! Och kommer även packa med mig böcker, minst två! :D

Och besökstiden är ju mellan 14.00 - 19.00, alla dagar *blink blink*. Kom och gör mig sällskap! :D

Lite kort om vad som hänt på sistone är fest hos Marcus och Tezzi för några veckor sedan för att fira Tezzi som fyllde år. Sen fyllde jag år och då blev det ju så klart lite firande då med :) Denna blogg kommer nog mest bestå av massa bilder. Tänkte lägga upp några utvalda från Marcus och Tezzi samt från mitt födelsedagsfirande. :)

Kan ju lite snabbt informera att jag även har lyckats klämma in ett besök hos akuten. För jävlar vad ont jag hade en måndag för sisådär en tre veckor sedan. Yikes. Mina smärtstillande hjälpte inte för fem öre. Efter två sprutor i rumpan på sjukan så var smärtan borta och jag allmänt lullig :) Sonja bara skrattade åt mig!

Så. Det får räcka för idag! Håller på o lagar mat. Ska se ett avsnitt House och njuta av mitt nyfärgade hår :)

Party hos Marcus o Tezzi:
Tack för alla underbara presenter!
Vi avslutar med min underbart goda tårta som jag bjöd på när jag fyllde år. Det var rulltårtebotten med nougat, hallonsylt och krossad ananas överdraget med polkagrädde och dekorerad med hallontoppar, silverkulor och never stop! MM!

RSS 2.0