Totalt underbar helg!

En helt totalt underbar helg har det varit! Dagen började vid 14 när Madde, Maffe, Krille, Mamma, Sara och Robin kom och joinade mig och pappa. De fick leta efter varsitt påskägg som jag gömt på lite olika ställen i lägenheten. Gjorde det ganska svårt iår, för att göra det lite roligare att leta och även roligt att kolla på ;) Det tog sitt tag för alla att hitta sina ägg, och endel fick jag måla liten ledtråd åt men till slut var alla hittade :) 
 
Så fick jag en lapp att leta påskägg också, tänkte direkt på hur de skulle lyckats gömma ett ägg hos mig när jag är hemma, men kom på att Madde hade en väska med sig, men det var ju det här med att hitta vart hon ställt väskan? Till slut så ;) fick muffinsformar och tefat! :) 
 
Sen fick pappa sin tidiga födelsedagspresent som vi lagt ihop till, han fyller inte förrän i slutet av veckan men vi passade av att fira av honom när vi ändå sågs allihop. Han fick tre nya pralinformar i silicon. Han har några stycken nu och tycker det är kul att göra, så det underlättar med ännu fler formar så kan man göra många praliner i samma utformnad :) 
 
Sedan började jag och pappa med maten och de andra fick göra iordning bordet och dukningen. Det serverades ugnsbakad småpotatis med rosmarin, oxfilé, grönpepparsås, smörslungad sparris och svartvinbärsgelé. Det var SÅÅ otrooooligt gott! Alla åt tills det var totalt stopp i magen. Kul när maten går hem sådär, och när man verkligen lyckas få allt så bra :) 
 
Sen tog vi en paus där vi mest satt och pratade, för att låta maten sjunka innan efterrätten. Efterrätten bestod av pavlova, vaniljbavaroise och färska hallon. Riktigt gott, men mäktigt. Vi serverade även det hemgjorda godiset samtidigt som efterrätten. 
 
Alla utom Madde åkte hem vid 18-tiden, Madde stannade kvar för att sova över. Hon har haft problem med en bana på Candy Crush i en vecka, och jag var fast på en annan bana, så vi hjälpte varann för att försöka klara banorna. Jag satt med hennes bana i 3,5 timma innan jag klarade. När jag väl klarade den hade Madde gett upp på min bana och gått o lagt sig. Men jag väckte henne när hennes bana var klar ;) 
 
Imorse var det bara upp, softa en stund sen frukost till ett avsnitt Greys Anatomy, sen var det Kinect som gällde! Köpte lite nya spel för en månad sen som vi testade idag. Köpte tre spel, men ena spelet var det fel skiva i när jag öppnade förpackningen! Andra felet från den här spelaffären nu, suck! Öppet köp går ut imorgon, så jag hoppas verkligen jag får byta till rätt skiva fast jag inte kan komma in förrän på lördag! Så det blev två spel att pröva. Båda väldigt roliga. Det ena var ett Sonic-spel, kändes annorlunda att spela det med kroppen när man är van att spela med kontroll. 
 
Det andra spelat var ett karnival-spel, med massa småspel på. Och jag kan ju säga att vi fastnade för ett av spelen ganska mycket. Vi körde nog det i minst 2 timmar hihi. Det var såå kul. Och många härliga bilder blev det, för man ser rätt mobbad ut. Vänta så ska ni få se. Det var iaf som det där programmet på TV: Hål i väggen. Man skulle forma kroppen efter en bild som var gjord av guldrutor, man skulle ta så många guldrutor som möjligt för att samla poäng men samtidigt undvika dom svarta för att inte få minuspoäng. Så kul! Men jag kommer ha fasansfullt ont i kroppen imorgon. :P
 
Här kommer lite härliga bilder, fler finns på facebook för er som har mig där. Det är en drös med bilder där. Det är mest till att ha som minne för mig och Madde, så kan vi gå in och skratta ibland. Jag har inte skrattat såhär mycket på hur länge som helst. Och det känns så underbart skönt!
 
 
 
 
 
 
 
Blev ingen jättebra kvalité eftersom att vi rör på oss. Men ni ser själva grejjen. Sen kan man ju undra vad vi gör, eftersom ni inte ser TV-skärmen. Men enjoy! Jag ska ta och se lite mer serier innan det är läggdags. En jobbdag imorgon som väntar!
 
Ha det!
 

Produktiv dag...

Håller mig till lagom denna högtid, det är vad jag orkar. Så tre sorters godis har det blivit.:) Vi har haft en produktiv dag idag, jag och pappa. Han hämtade mig vid 08.45 imorse, hade tänkt åka och äta hotellfrukost då jag inte hade något frukostbröd hemma, men de hade inga gäster idag så ingen hotellfrukost. Blev till och ta McDonalds istället, o det duger ju men är inte lika gott. 
 
Sen åkte vi till Maxi Kristinehamn, storhandlade. Vidare till blomhandeln, vad den nu heter, och sen Jysk. Hem och packa ur alla varor. Sen har vi gjort sega snöbollar som vi formade som ägg, nutellakrisp och chokladdoppade chokladbollar. 
 
Vi åkte även och käkade på Red Brick här i Karlskoga. Tidigare har vi alltid ätit på Woody's men kände för att prova något nytt. Kände mig lite kluven när jag gick därifrån. Jag var nöjd, men inte supernöjd. Servicen var bra, och maten var god, men efterrätten var ingen hitt. Vi valde båda Panacotta med vinterfrukt, frågade först vilken frukt det var och det skulle vara blodapelsin, men vi fick ingen frukt alls? Och dessutom hade alla frön från vaniljstången sjunkit till botten så det var helt svart i botten och Panacottan smakade typ ingenting. Vilken besvikelse. 
 
Aja. Hem åkte vi och satte igång och förbereda morgondagens efterrätt. Gjorde Pavlova, men min ugn är ju som den är så även om jag hade väldigt låg temperaatur så är dom ändå lite beige-aktiga. Smakar nog gott ändå. Har även gjort Vaniljbavaroise som ska serveras till Pavlovan. 
 
Nu tar vi det mest lugnt innan det är läggdags. 
Imorgon kommer familjen för lite "påskfirande". Vi slopar påskbordet och äter lyxmat istället. Dagen blir nog bra. Men det blir även en tung dag. Känner det i hjärtat. Imorgon är din födelsedag, men jag kan inte ringa och gratta dig... Varför finns det ingen telefon där du är ovanför molnen? <3

Nytt schema!

Nu är pappret underskrivet! Jag bad om att få gå ner i tid i april månad för att få chansen att må bättre. Känner att jag inte orkar som det är nu, varje dag är en kamp och det inte framåt så länge jag känner pressen på jobbet. Man vill ändå göra ett bra jobb när man är på jobbet, och jag gör inte det just nu. Och de var så goa så de frågade om jag vill göra det i maj också, bara för att få ordentlig chans och verkligen ta igen mig, så det fick det bli. Både i april och maj kommer jag gå 85%. Det är inte en extrem sänkning, men det är några timmar i veckan, och jag förlorar inte jättemycket pengar. 
 
Fick nytt schema för april där tiderna var omlagda. Otroligt härliga pass och jag ser fram emot och hoppas på en förändring! 
 
Idag har varit en tung dag där ett kortare arbetspass hade varit korrekt. Men samtidigt är det bara idag och imorgon kvar tills jag är ledig tre dagar. Dock så har jag ont i låren. Har på något konstigt sätt sträck baksidan av BÅDA låren? Vet inte riktigt hur jag har lyckats, men det känns som att det enda jag gjorde igår som kunde leda till det är att dammsuga. Så frågan är om jag är extremt otränad, eller om jag dammsuger för sällan? En kombination av båda skulle jag tro. Eller så har jag haft kramp i låren i natt när jag sovit, och därav smärtan. Men jag har problem att klä på mig, sätta mig, resa mig och gå. Får hoppas det går över fort! 
 
 

Inväntar en höger

Gick och la mig i relativt god tid igår, för att vara jag innan en ledig dag. Vilket innebar att jag vaknade redan vid 8. Har hunnit med mycket idag, bara en sak jag inte hunnit som jag tänkt göra och det är att baka. Men jag har plockat här hemma, dammsugit, bäddat om i sängen, kört en maskin lakan, duschat, lagat mat och varit uppe på stan. 
 
Fick sms förra veckan om att mina linser hade kommit så jag åkte upp idag för att prova dom. De beställde in ett par provlinser av mig. Dessvärre när jag kom dit fick jag reda på att jag inte kan ha dagslinser pga mitt kraftiga brytningsfel så det fick bli månadslinser men dygnet-runt-linser iaf! Jag satte på mig dom när jag var där och det kändes så udda! Så fort jag rörde huvudet så ställde ögonen om sig. Så dom bad mig ta en vända på stan och komma tillbaka efter en timma, för att se om det blivit bättre och även så de kunde kolla om de ligger rätt o om jag ser bra. 
 
Köpte mig ett par skor, ett par mjukisbyxor och två tunikor. Sen gick jag tillbaka och fick sitta och vänta en stund. Vänstra ögat ser jag bra på men inte på högra. Men dom ligger iaf rätt, så hon kollade lite och kom fram till att det var för hög styrka på högra så hon skulle beställa en ny högerlins för att se om det blir bättre. 
 
Har ändå haft linserna på mig idag, hon tyckte det var bra om jag kunde ha det så jag får vänja mig vid det nya materielet i linsen. Och såhär på hemmafronten går det bra, men får nog bli glasögon till jobbet imorgon och på torsdag, sen kör jag linser hela helgen när jag ändå är ledig. 
 
Efter optikern åkte jag hem. Nu har jag precis gjort iordning matlådor. Gjorde en kycklinggryta med mango chutney, smakade av såsen lite och den var god! Så det blir nog toppen som matlåda imorgon! Nu är det jobb två dagar sen ledig tre. Jag är såå i behov av lite långledigt, så det ska bli skönt! Men det väntas besök heela helgen. Kan nog vara lite skönt att ha sällskap. Är alltid så ensam, och just nu så är det extra jobbigt. 
 
Nu ska jag försöka få tag i min kära far så ska jag sen se ett avsnitt av nåt innan det är läggdags i min nybäddade säng! Med lakan som är tvättade hemma i min tvättmaskin! Wie!

Test 4

Trots priset var jag ju tvungen att prova, men jag kommer INTE köpa den igen. Den var god, men 20kr för en pinnglass bara för att den är överdragen med Marabou Mjölkchoklad? Nej!


Rörd till tårar!

Jag blir rörd till tårar över hur många det är som ställer upp och bryr sig. 
Det betyder enormt mycket och vill bara att ni ska veta det. 
Jag är inte världens muntraste person och det är inte alltid det syns att jag blir glad över något du/ni gör. Men jag lovar att det uppskattas!
 
Jag satsar hårt på att komma underfund med hur jag ska leva med sorgen, men samtidigt leva mitt liv som så länge har gjort. Det är alltid upp och nergångar i livet, oavsett vad det handlar om. Men innan allt hände så hade jag lyckats få till en relativt bra balans. Nu är den balansen borta och jag är mestadels i botten. Men med denna hjälp hoppas jag att kunna återfå min balans och hitta ett sätt att leva igen. Jag hoppas! Håll tummarna!
 
Nu ska jag sätta mig och göra lite blommor. Mina kära kollegor har förtjänar lite gott att mumsa på. Hinner jag imorgon så blir det att baka till på onsdag. Men prioritet imorgon är att åka upp på stan då mina linser har kommit. Ska bli spännande och testa och se om de fungerar! Jag hoppas verkligen det. Vore såå skönt att slippa ha glasögon på mig ibland! 
 
Kommer nog en uppdatering om en glassnyhet lite senare skulle jag tro! Köpte några på konsum idag!

Test 3

Med en tidig komp så fick det bli tredje sorten av glassen jag köpte igår. Cornetto Enigma Popcorn. Hm. Kan inte påstå att den smaka popcorn? God var den, men som med daimglassen; inget speciellt.


Test 2

God, men inget speciellt med denna. Daim Strawberry Dream


Test 1

Först ut är Solero Exotic, mmm så god! Äntligen har dom tagit tillbaka en riktig Solero!


Glömsk?

Nån mer än jag som alltid glömmer nåt när man går till affären? Gick tidigare iväg för att handla på Konsum. Köpte en hel korg full. Och när jag var vid grönsakerna tänkte jag "Nu ska jag gå och hämta en färdiglåda, och Baconost". När jag kom hem hade jag inte det i mina påsar. Så nu har jag varit iväg till Konsum en andra gång. 
 
Tvättmaskinen är snart klar. Den tar nästan två timmar. Tycker jag är lite dåligt för att vara en helt ny tvättmaskin. Finns visserligen en "snabb"-knapp, men känns ju inte som att det blir en tvättning på riktigt då. Aja. Har även gått ut med soporna. Men dammsugningen får vara till nästa vecka. 
 
Nu väntar jag på att Gladiatorerna ska börja. Köpte några av årets nyheter från GB Glass. Ska bli spännande och testa.

Drömmar

Dagens tips: Om ni skriver en kommentar och har en egen blogg, länka gärna till bloggen så jag kan svara tillbaka ;) Piken är mest riktad till Lina ;)
 
Jag har tänkt hela veckan att jag ska skriva. Men på något konstigt vänster så går serierna före allt annat. Och det är bara för att då kan jag göra ingenting. Har inte ork till att göra mer än just ingenting. Jag är psykiskt matt. Jag önskar jag kunde vakna en dag och känna att livet bara är som det, att hjärtat är lättare och att jag kan andas och må bra. Men som så många säger, det kommer ta tid, men det är bara en så jobbigt period. 
 
Jag sover dåligt om nätterna. Vissa nätter känns det inte som att jag sover alls, och vissa morgnar vaknar jag och det känns som att jag inte har sovit fast jag har det. Sömn gör mig inte piggare längre, jag är bara konstant matt, trött och ledsen. 
 
Härom natten så drömde jag en konstig dröm. Jag drömde att världen skulle gå under. Jag visste om det innan, det var bara jag och min syster som visste om det. Vi gjorde iordning saker som skulle vara bra att ha, men det var inga logiska saker som skulle vara bra att ha i en sån situation. Bland annat var det en prydnadssak? Jag packade iaf ihop mina saker och gick ut och satte mig på en bänk och väntade på att se det stora "Hiroshima"-molnet på himlen, för jag visste ju att det skulle komma. När jag hade sett det var jag helt plötsligt i kapprummet på jobbet, gav Linda en kram för hon skulle till Grebbestad för det var nog säkrare där för henne. Sen i nästa stund var jag i Örebro och träffade min syster. Hon frågade om varningslarmet skulle gå igång snart, som jag hade lovat att det skulle göra. Men det kom aldrig igång. Skum dröm. Och det är så svårt att veta vad det betyder, vart det kommer ifrån. Vilka saker i ens vardag kan göra att man drömmer en sån dröm? 
 
Idag är jag ledig och har tänkt att det ska städas. Jag har börjat lite smått med att slänga massa skit, kartonger och grejjer som är tomma. Samt rensat lite på skrivbordet och sånt. Två fulla sopsäckar. Öh, nej, jag behöver inte alls städa lite oftare? Jag har även flyttat om lite prylar i köket, ska ha så ett tag och se om det passar bättre. Jag har kvar att köra en tvättmaskin, en diskmaskin, dammsuga och kanske moppa golven. Kanske väntar med moppningen till nästa vecka, måste ändå dammsuga innan påskafton. 
 
Kanske hörs senare igen..

Whoopie Pies!

Man kan ju inte lyckas med allt.
Igår letade jag upp recept samtidigt som jag kollade på film. Gick in på Sockerrus blogg eftersom hon alltid har så fina bakverk som ser goda ut som hon publicerar. Och då hittade jag recept på Whoopie Pies. Har länge velat baka sånna, låter gott och ser gott ut! Så det fick det bli. Fick önskemålet om choklad och nutella, så ena sorten fick bli just den kombon. Sen gjorde jag även en lime med vit choklad. Smaken lyckades jag med, men utseendet blev inte det bästa ;) De blev ganska platta, de ska liksom vara höga och toppiga. Men aja. :) 
 
 
Pudrade lite florsocker över för att dölja skavankerna ;)
Det är typ 40 stycken som får följa med till jobbet imorgon. Så jag hoppas mina kära kollegor är fikasugna!
 
Jag är extremt trött idag. Märks att jag hade en dålig natt. Lite molande huvudvärk, men känns som att den kommer gå över med lite sömn. Dock ett tag kvar tills det är dags att sova. Har precis ätit mat. Lyckades otroligt bra med köttfärssåsen idag. Mmm. Har man matlåda och se fram emot imorron med :) 
 
Hörs!

Värk

Det blev lite film igår. Började med "Fucking Åmål", är inte det nostalgi så säg? 
Otroligt dålig bildkvalité dock, men det är ju inte så konstigt eftersom den kom för så många år sen.
Den var iaf fortfarande bra, och fick mig att tänka på annat. Sen började jag även kolla på första filmen i
trilogin Matrix, men efter typ halva så började jag få ont i kroppen. Hela höger sida från låret upp till ryggen. 
Satte mig istället vid datorn en stund och försökte sitta i en skön ställning, men det gick inte!
 
Så jag gjorde iordning mig för sängen, stressade för att komma i säng snabbast möjligt, för det gjorde ont!
Men det blev inte bättre. Låg och vred och vände på mig i timmar, försökte hitta en ställning som jag kunde slappna av i, för att somna och vakna utan ont. Men vid halv 6 imorse gav jag upp. Jätterädd för att det ska vara njursten igen gick jag upp, tog en värktablett jag har kvar sen jag hade njursten och gick och la mig. De här värktabletterna är ju inte specifika för njurstenvärk utan är till för alla värk och är otroligt bra! Efter 10 minuter började smärtan sakta försvinna och jag somnae efter typ 20 minuter. 
 
Det blev lite sömn inatt med iaf. En sömnlös natt hade jag inte orkat med. Även om sömnen mest blev på förmiddagen. Nu ska jag ta och gå till Konsum, saknar lite ingredienser till det planerade bakandet idag. Och köper nog något att laga något lätt av senare med. 
 
Vi hörs!

Kattarna och tvättmaskinen

För typ två veckor sedan så köpte jag mig en tvättmaskin.
Det är underbart skönt att ha en hemma och slippa boka tid i tvättstugan! 
Ska se till och vara duktig så jag tvättar en gång i veckan, hålla efter.
För blev det typ en gång var tredje månad. 
Inga rena kläder? Då köpte jag nya. Men nu ska jag slita ut dom jag har ett tag!
 
Men idag fick katterna vara i badrummet en stund, och de tyckte det var lite läskigt,
men samtidigt spännande med den stora maskinen som lät, och så var det nåt som rörde på sig,
innan för rutan! 
 

Börja blogga igen?

Igår satt jag i några timmar och läste igenom gamla blogginlägg, från när jag startade den här bloggen. Tänk vad mycket som hänt som man glömmer bort. Det konstiga är att det är mest det postiva jag glömt. Det ledsamma kommer jag ihåg. Och då är det ju bra att kunna gå tillbaka och läsa och inse att det faktiskt finns postiva och glada stunder i mitt liv också. 
 
Jag funderar därför på om jag kanske skulle ta och börja blogga igen. Bara för att i framtiden ha det som minne. Att kunna gå tillbaka och läsa. Man vet aldrig vad som händer, och har jag sparat ner det här så är det lättare att inte glömma. 
 
Jag vaknade inatt av att jag störtgrät, jag drömde om Ingela. Jag var i hennes lägenhet och kollade runt, och när jag kom in i ett rum så satt hon där. Hon var död, men helt plötsligt började hon prata. Men hon pratade som att hon var död, i dåtid. Man vet aldrig vart drömmarna tar en och hur de spelar ut, men det är så svårt och tyda vad de betyder. 
 
Jag lyckades somna om och gick upp när klockan ringde. Duschade, åt frukost och gjorde mig klar för att åka till stan. Hade bokat optikertid till idag. Och eftersom jag varit så missnöjd med Specsaver sen jag flyttade hit till Karlskoga så bestämde jag mig för att byta till Synsam. Jag orkar inte krångla längre och jag orkar framförallt inte ha ont i huvudet. I bemötande och service får de toppbetyg. De var hur trevliga som helst och tog sig tid att hjälpa till, lyssnade på mina önskemål och mina krav för att jag ska bli nöjd. Nu längtar jag tills jag får glasögonen om 1-2 veckor och håller tummarna för att jag blir nöjd direkt utan krångel! 
 
Hon skulle även beställa in ett par dagslinser och en ny sort månadslinser som jag ska få testa på. Eftersom att jag har så grovt brytningsfel så var det inte optimalt med dagslinser, men hon sa att vi kunde prova med att ta ner styrkan lite för den behövde inte vara lika hög när man har linser eftersom linsen ligger direkt på ögat. Så jag ska iaf testa. Vore grymt skönt med dagslinser, slippa göra rent, bara slänga när man använt dom en dag. Månadslinserna hon beställde in är iaf dygnetrunt-linser, så det kan också bli skönt, behöver man inte ta ur varje dag. 
 
Så nu ser jag fram emot att få sakerna, och hoppas verkligen att det är glasögonen som är bidragande till min huvudvärk. Så det inte är något annat. Jag har idag spenderat 5000:- på glasögon, och har inte ens betalat linserna än. Det är egentligen helt sjukt hur man ska behöva lägga ner så mycket pengar på ett "handikapp"? 
 
På vägen hem från stan passade jag på att hämta ut ett paket på konsum. Lite filmer jag beställde hem från CDON, funderar på att ta ett filmmaraton ikväll. Krypa upp i soffan och bara ta det lugnt. Vore skönt och det lutar åt att det blir så. 
 
Ta hand om varandra. 
Glöm inte bort att allt kan hända, ta vara på varje liten sekund!

<3

 
 
Mina ögon kan tindra
mina läppar kan le
men sorgen i mitt hjärta
kan ingen se.
 
En månad.. En hel månad. Det känns fortfarande som igår. Jag känner fortfarande smärtan. Den sliter i mig varje dag. Sorgen är så stor att jag inte vet var jag ska göra av den. Vissa dagar lyckas jag dölja den för andra, mest hela tiden. Jag kämpar varjr dag, men idag var jag tvungen att ge efter. Den rann över. 
 
Jag har fått så mycket stöd, från alla håll, även från oväntat håll. Det värmer i hjärtat och utan det hade jag nog gått under. Jag är evigt tacksam för att ni finns och accepterar min sorg, det gör min sorg lättare att bära.

RSS 2.0